Hvordan overvinne Jet Lag: 8 Tips og forslag

Del på Pinterest

Jetlag oppstår når du reiser raskt gjennom tidssoner og den vanlige rytmen i kroppen din er ikke synkronisert. Vanligvis varer lite tid.

Kroppen din vil til slutt tilpasse seg sin nye tidssone, men det finnes måter du kan prøve å sette deg på et nytt program raskere og redusere symptomene på jetlag.

Det er sant?

Ja, jetlaget oppstår når du endrer din naturlige sirkadiske rytme på grunn av reisen i en ny tidssone. Din Circadian Rhythm er din interne klokke som kroppen din bruker til å håndtere søvn og våkne tider.

Reise forstyrrer målingene som kroppen din bruker til å administrere din interne klokke, som dagslys, temperaturen og hormonene dine.

Noen symptomer på jetlag inkluderer:

 • hodepine
 • utmattelse
 • søvnløshet
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Stemningsendringer
 • Mangel på appetitt
 • Gastrointestinale forhold som forstoppelse og diaré

Jetlaget er verre hvis du reiser fra vest til øst: det kan vare lenger enn når du reiser vest.

Du kan også være mer utsatt for jetlag hvis du reiser ofte, og hvis du er større.

8 tips for å overvinne det

Jet Lag er en veldig vanlig hendelse, og det er flere måter du kan prøve å gjøre overgangen til en ny tidssone raskere og med mindre symptomer.

Husk at kroppen din til slutt vil tilpasse seg den nye tidssonen, men hvis du reiser raskt, eller du må være svært funksjonelt umiddelbart etter flyturen, kan disse forslagene være nyttige.

1. Raskt tilpasset din nye tidssone

Når du kommer til reisemålet ditt, prøv å glemme din gamle tidssone så raskt som mulig. Din teknologi vil trolig oppdatere klokkene automatisk, men hvis du har et klokke sett manuelt eller et reiseklokke, sett til den nye timen så snart du forlater.

Du vil ha problemer med destinasjonen hvis du fortsetter å spise og sove i henhold til den gamle tidssonen. Konsumere måltider og gå til sengs, avhengig av «8217; destinasjonstid.

2. Behandle søvntid

Pass på at du sover når det er mer hensiktsmessig for ditt nye program. Flyet ditt kan flyr over natten på reisemålet ditt, så prøv å ta opp litt og sove mens du er i flukt. Noen ting som vil hjelpe deg med å hvile inkluderer:

 • Hodetelefoner for å avbryte støy
 • Hvit støy
 • Masker for øynene
 • øreplugger
 • Komfortable puter og reise tepper

Du bør også unngå ønsket om å ta en lur når du ankommer hvis det er dag. Dette kan gjøre det vanskelig å sove senere.

3. Drikke vann

Langdistanse reise kan forårsake dehydrering, og du kan til og med redusere vannforbruket under reisen for å unngå baderomsferier. Øv ut dette valget. Riktig hydrering kan bidra til å håndtere symptomene på jetlag og L’reise tretthet.

Den bærer en flaske D’tomt vann gjennom sikkerhetsstyringene til flyplassen og fyll den når du er i terminalen. Du kan også kjøpe vann i terminal eller be om det på flukt. Fortsett å drikke rikelig med vann ved ankomst.

4. Prøv lyset

Jetlaget avbryter din interne klokke delvis fordi L’eksponering for lysendringer når du reiser og tidssone endres.

Å gå ut i solen kan vekke kroppen din og redusere frigjøringen av melatoninhormoner som gjør at du sover.

Forklare om morgenlyset vil hjelpe deg hvis du trenger å våkne opp og jobbe først når du reiser i øst. Å få mer nattlys kan være nyttig hvis du må være våken senere i din nye tidssone når du reiser vestover.

Du kan også bruke en spesiell lampe til å eksportere til lys. Typer lys som kan bidra til å redusere jetlag kan være i form av en lampe, en lys boks eller til og med en hodeplagg. Du kan finne disse typer opplyste lys også for sesongmessig affektiv lidelse.

5. Drikk en koffein som inneholder drikke

Koffeinforbruk bryr seg ikke om jetlaget, men det kan være et verktøy for å hjelpe deg med å holde deg våken og konsentrere deg om dagen. En studie Han oppdaget at 300 milligram (mg) av sakte frigjøring koffein har forbedret klokken i de som reiser øst.

Kaffe, te, brus, energidrikker og til og med sjokolade inneholder koffein. Pass på at du holder andre stoffer i disse drikkene i tankene, som sukker, før du bruker dem.

Sørg for at du moderat eller eliminerer koffein på ettermiddagen og kvelden. Du vil ikke ha problemer med å sove for en kombinasjon av overdreven forbruk av koffein og jetlag.

6. Hold plassen din komfortabel

Pass på at innkvarteringen for natten under reisen er komfortabel og tilstrekkelig søvn tilrettelegger. Her er noen forslag:

 • Sjekk termostaten på rommet ditt for å sikre at du kan sette den for en komfortabel og ny temperatur i løpet av natten.
 • Pass på at telefonene eller klokker i rommet ikke ringte eller avgir akustiske signaler mens du sover. Du kan spørre en hotellresepsjonist; hotellet for å overføre eventuelle anrop til en telefontjeneste, om nødvendig.
 • Forbered komforten fra hjemmet for å hjelpe deg med å sove bedre. Hvis du sover med en bil eller en hvit støyfan, kan du prøve å finne noe bærbart som kan reise med deg.
 • Ta med andre lys komfort, som et familiefoto, en favoritt skyting teppe eller en familie duftende lotion, for å hjelpe deg å sovne.

7. Prøv meg melatonin

Kroppen din produserer naturlig melatonin for å utløse døsighet, men det er også tilgjengelig som et supplement. Du kan vurdere melatonin for å hjelpe kroppen din til å ha eller bli søvnig under jetlag.

Du kan vurdere å bruke melatonin om natten hvis kroppen din ikke er klar til å gå til sengs. Du kan også ta det tidlig om morgenen for å fortsette å sove hvis du reiste vest.

For å unngå uønskede bivirkninger, ikke ta mer enn 5 mg melatonin om gangen.

Siden Melatonin er et supplement, er det ikke regulert av mat- og legemiddeladministrasjonen (FDA). Vær forsiktig når du prøver det og sørg for at du snakker med legen din på alle spørsmålene du har før du bruker det.

8. Bruk narkotika

Snakk med legen din for å finne ut om søvn hjelper til med å hjelpe jetlaget indusert søvnløshet. Sleep Aids kan hjelpe deg å hvile mer i løpet av natten, når du fortsatt tilpasser deg det nye stedet. Du kan også vurdere å ta disse hjelpemidler under flyreiser.

Husk at subsidiene til å sove har bivirkninger, og diskuter deretter fordeler og ulemper med denne løsningen med legen din.

Søvnhjelp kan ikke redusere symptomene på jetlag i løpet av dagen.

Behandlinger

Jetlaget er ikke permanent, så det er ingen langsiktige behandlinger for tilstanden. Hvis du reiser ofte, og du vet at jetlaget kan være et problem, kan du spørre legen din råd.

De kan foreskrive sovende piller eller diskutere måter å bruke kosttilskudd som melatonin på den mest effektive måten.

Symptomene på jetlaget som ikke forsvinner etter en eller to uker, kan være tegn på en annen tilstand, så sørg for at du snakker med legen din hvis dette skjer.

Hvor lang tid det tar å gjenopprette?

Flere ekstreme jetlags symptomer vil trolig oppstå hvis du reiste gjennom forskjellige tidssoner. Den praktiske regelen er at for hver tidssone som krysser, vil det ta en dag å tilpasse den. Derfor, hvis du endrer fem tidssoner, vil du sannsynligvis oppleve symptomene på jetlag i 5 dager.

Du kan forhindre det?

Reisen innebærer noen ulemper, som jetlaget. Hvis du har tid til å tilpasse seg ditt nye program før du drar, kan du prøve å stå opp før eller å holde seg våken senere noen dager før turen, nærmere og # 8217; når du finner etter turen.

Du vil kanskje også planlegge mye tid på turen for å tilpasse seg den nye tidssonen, slik at du kan nyte noen dager når du føler deg i tide og hviler.

Bunnlinjen

Jetlag er en vanlig tilstand som forsvinner etter noen dager eller uker. Symptomene på jetlaget kan være vanskelig å håndtere i de første dagene av reisen i en annen tidssone.

Opprettholde et nytt program og administrer din vigil og søvnmomenter med visse inngrep kan bidra til å redusere jet-lags symptomer.