Emotorax: Definisjon, symptomer og behandling

Så’er Emotorax?

L’Emotorace er når blodet samles mellom brystveggen og lungene. Dette området der blodet kan akkumulere er kjent som pleurisk hulrom. L’Akkumulering av volum av blod i dette rommet kan til slutt forårsake lungekollaps mens bloddriften alle’ytre lunge.

Blodstagnasjon i brystet kan ha mange årsaker. Det er mer vanlig etter alvorlige thoraxskader eller kirurgiske inngrep som inkluderer åpningen av brystveggen, særlig et hjerte- eller lungeoperasjon. Noen forhold som forårsaker blodkoagulasjon kan også forårsake emotorax.

L’Emotorace kan skyldes mange av de samme tingene som forårsaker pneumothorax. Pneumothorace oppstår når for mye luft kommer mellom thoraxmuren og lungene. Dette utøver for mye press på lungen og forårsaker lungen eller en del av lungen.

Du kan ikke umiddelbart legge merke til symptomene på # 8217; Emotorax. Kontakt legen din umiddelbart hvis du tror at du kan få denne tilstanden.

Hva er symptomene på # 8217; Emotorax?

De vanligste symptomene på Emotorax inkluderer:

 • Smerte eller følelse av tyngde til brystet
 • følelse av angst eller nervøsitet
 • Dyspné eller problemer med å puste
 • puster raskt
 • Annormt raskt hjerterytme
 • Burst i kaldt svette
 • huden blir blek
 • Høy feber over 100 ° F (38 ° C)

Hvis hjertet ditt slår og du har problemer med å puste, gå til beredskapsrommet riktig for å kontrollere Emotorax eller andre forhold som kan forårsake disse symptomene.

Hvilken årsak L’Emotorax?

Den vanligste årsaken til Emotorax er en alvorlig brystskade. Dette er kjent som en kontrollerende kraftskade. Dette kan skje når brystet ditt gjennomgår en plutselig og intens innvirkning. Eksempler inkluderer et voldelig fall på forsiden av kroppen eller en ulykke D’bil og en del av kjøretøyet, for eksempel rattet eller en åpen airbag, treffer brystet med ekstrem vold.

Disse lesjonene kan skade thoraxveggen, lungene og de viktigste blodkarene rundt brystet. Dette gjør at blodet kan trenge inn i brysthulen og utøve press på lungene. Selv bli kuttet eller knust til brystet kan forårsake blodlekkasje i brysthulen og forårsake emotorax.

Emotoraceet forekommer også ofte som en komplikasjon av en viktig hjerteoperasjon eller lunger som krever en kirurg for å åpne thoraxveggen. Blod kan flykte inn i brysthulen hvis blodet ikke koagulerer riktig etter at kirurgen har lukket snittene, eller hvis et organ eller en vase er kuttet og mister blodet.

Andre mulige årsaker til Emotorax inkluderer:

 • Blod koagulerer ikke riktig og Cola i brysthulen
 • lungekreft
 • Væske og kreft rundt lungene, kalt Pleurico Maligno pouring
 • Kreft svulster i thoraxveggen
 • Stor revet vene når et kateter er satt inn mens du er på sykehuset
 • Stoff rundt lungene dør, kalt lungeinfarkt
 • Type 4 Ehlers-Danlos (EDS) syndrom, en tilstand som påvirker bindevev

I sjeldne tilfeller, spesielt utenfor USA og andre utviklede land, # 8217; Emotorax kan skyldes tuberkulose (TB).

L’Emotorace kan også forekomme uten varsel under graviditet eller etter fødsel. Dette er kjent som en spontan emotorax. Det har ikke alltid en identifiserbar årsak.

Hvordan behandlet L’Emotorax?

Hvis du går til beredskapsrommet for Emotorax, vil legen din eller akuttmedisinske personalet bruke nødverktøy, som en vifte med et rør som er satt inn gjennom nesen i luftrøret, for å støtte pusten og sørge for at du får nok oksygen.

Den viktigste behandlingen for Emotorax er tømmes blod fra brysthulen. Legen din vil trolig sette inn et rør gjennom brystmuskulaturen og vevet, gjennom ribber og brysthulen for å tømme blod, væske eller # 8217; akkumulert luft. Dette kalles Toracentesi eller Touracostomy.

Røret kan forbli i brystet i flere dager hvis lungen er kollapset slik at den kan ekspandere igjen.

Hvis blødningen fortsetter også mens røret drenerer blodet, kan brystkirurgi være nødvendig for å behandle årsaken til # 8217; blødning. Thorax kirurgi er også kjent som en thoraxotomi.

Typen av thorakotomi som kreves, avhenger av brystet eller legemene som kirurgen må operere. Etter at kirurgen avsluttet operasjonen, vil et rør forbli satt inn i brystet for å tømme blodet eller gjenværende væske.

Hvordan diagnostisert L’Emotorax?

Legen kan ta forskjellige typer bryst- og lungebildesignaler for å se hva som forårsaker blødning; blødning, spesielt hvis du har hatt en alvorlig thoraxskade.

Tc skanninger kan vise legen strukturer rundt brystet og lungene slik at de kan se noen anomalier. Legen kan også kjøre røntgenstråler hvis du brøt bein eller du har blitt såret på noe annet punkt rundt brystet eller ALL «12217; magen hvis du trenger å gi en annen behandling.

Hvis legen mistenker at en tilstand nedenfor, som for eksempel kreft, tuberkulose eller EDs, forårsaker Emotorax, kan anbefale flere blodprøver eller avbildning for å diagnostisere og behandle den tilstanden riktig.

Det er mulige komplikasjoner?

Miste mye blod på grunn av denne tilstanden kan forårsake sjokk til kroppen din på grunn av mangel på blod og oksygen som pumpes i hele kroppen til organene dine.

Støtet forårsaket av blodtap kalles hypovolemisk sjokk. Å komme inn i et hypovolemisk sjokk kan forårsake langsiktig eller permanent skade på organene, inkludert hjerte, lunger og hjerne.

Blodet som penetrerer brysthulen kan infisere væsken i # 8217; området rundt lungene. Denne typen infeksjon er kjent som Empiema. A’ubehandlet empiema infeksjon kan føre til sepsis, som oppstår når betennelsen skjer i hele kroppen. Sepsis kan være dødelig hvis ikke behandlet raskt.

En kollapset lunge, hvis ubehandlet, kan få deg til å slutte å puste. Dette er kjent som respiratorisk insuffisiens. Det kan være dødelig med mindre du er i stand til å få akuttmedisinsk hjelp.

Hva er perspektivet?

Kontakt legen din så snart som mulig etter en alvorlig thorace-skade, og hvis du har problemer med å puste i mer enn et minutt. Ring legen din dersom du utvikler et av symptomene som er oppført ovenfor.

L’Emotorace er en alvorlig tilstand. Imidlertid, L’Emotorace vil imidlertid ikke forårsake noen langsiktig skade hvis den er diagnostisert og behandlet tidlig.