Eksistensiell krise: Symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

De fleste opplever angst, depresjon og stress på et tidspunkt i livet ditt. For mange er disse følelsene kortsiktige og forstyrrer ikke for mye med livskvaliteten.

Men for andre kan negative følelser føre til en dyp fortvilelse, noe som får dem til å stille spørsmål om deres sted i livet. Dette er kjent som en eksistensiell krise.

Ideen om en eksistensiell krise har blitt studert i flere tiår fra psykologer og psykiatere som Kazimierz Dabrowski og Irvin D.Yalom, fra 1929.

Likevel, selv med overflod av gammel og ny forskning på emnet, kan du ikke være kjent med dette begrepet eller ikke forstå hvordan det er forskjellig fra normal angst og depresjon.

Her er hva du trenger å vite om en eksistensiell krise og hvordan å overvinne denne turen.

Definisjon av eksistensiell krise

& # 8220; Folk kan ha en eksistensiell krise når de begynner å lure på hva livet betyr og hva som er deres hensikt eller formål med livet i sin helhet & # 8221; forklarer han Katie Leikam, En terapeut som er autorisert i Decatur, Georgia, spesialisert seg på arbeid med angst, relasjonsstress og kjønnsidentitet. & # 8220; kan være en pause i tankemodeller der du plutselig vil ha svar på store spørsmål i livet.& # 8221;

Det er ikke sjeldent å se etter en mening og en hensikt i livet ditt. Med en eksistensiell krise, kan problemet imidlertid ikke finne tilfredsstillende svar. For noen mennesker utløser mangelen på svar en personlig konflikt fra innsiden, og forårsaker frustrasjon og tap av indre glede.

En eksistensiell krise kan påvirke noen i alle aldre, men mange opplever en krise foran en vanskelig situasjon, kanskje kampen for å lykkes.

Våre initiativer

Daglige utfordringer og stress kan ikke forårsake en eksistensiell krise. Det er sannsynlig at denne typen krise følger en dyp fortvilelse eller en betydelig begivenhet, som et alvorlig traumer eller et alvorlig tap. Noen årsaker til en eksistensiell krise kan omfatte:

  • skyld for noe
  • miste en elsket i døden eller håndtere virkeligheten av ens død
  • Føler seg sosialt misfornøyd
  • Selv misnøye
  • Historien om fylte følelser

Spørsmål om eksistensiell krise

Forskjellen Typer av eksistensiell krise å inkludere:

Krisen av frihet og ansvar

Du har friheten til å gjøre dine valg, som kan forandre livet ditt til det bedre eller verre. De fleste foretrekker denne friheten, i stedet for å ha noen som tar avgjørelser for dem.

Men denne friheten kommer også med ansvar. Du må godta konsekvensene av valgene du gjør. Hvis du bruker din frihet til å gjøre et valg som ikke slutter, kan du ikke klandre noen andre.

For noen er denne friheten for undertrykkende og utløser den eksistensielle angsten, som er en’omnicomprariv angst på meningen med livet og valgene.

Dødskrisen og dødeligheten

En eksistensiell krise kan påvirke selv etter å ha fullført en viss alder. For eksempel kan din femtiende bursdag tvinge deg til å møte virkeligheten i livet ditt i halvparten, og bringe deg til å stille spørsmål om grunnlaget for livet ditt.

Du kan reflektere over betydningen av liv og død og stille spørsmål om typen: «Hva skjer etter døden?& # 8221; Frykten for hva som kunne følge kan utløse # 8217; angst. Denne typen krise kan forekomme selv etter diagnosen av en alvorlig sykdom eller når døden er nært forestående.

Krisen av isolasjon og tilkobling

Selv om du liker perioder med isolasjon og ensomhet, er mennesker sosiale vesener. Sterke relasjoner kan gi deg mental og følelsesmessig støtte, noe som gir tilfredsstillelse og indre glede. Problemet er at relasjoner ikke alltid er permanente.

Folk kan avvike fysisk og følelsesmessig og døden skiller ofte sine kjære. Dette kan føre til isolasjon og ensomhet, noe som gjør at noen føler at deres liv er ubrukelig.

Krisen av mening og ubetinget

Å ha en mening og hensikt i livet kan gi håp. Men etter å ha reflektert på livet ditt, kan du føle at du ikke har forstått noe betydelig eller ikke å ha gjort en forskjell. Dette kan bringe folk til å stille spørsmål til sin egen eksistens.

Krisen av følelser, erfaringer og inkarnasjon

Ikke la deg selv føle at negative følelser kan noen ganger føre til en eksistensiell krise. Noen mennesker blokkerer smerte og lidelse, tenker at dette vil gjøre dem lykkelige. Men det kan ofte føre til en falsk følelse av lykke. Og når du ikke prøver sann lykke, kan livet virke tomt.

D’andre deler, legemliggjør følelser og gjenkjenne følelser av smerte, misnøye og misnøye kan åpne døren til personlig vekst, forbedre en visjon om livet.

Symptomer på eksistensiell krise

Prøv angst og depresjon når livet ditt er utenfor veien, betyr ikke alltid at du går gjennom en eksistensiell krise. Disse følelsene er imidlertid knyttet til en krise når de ledsages av behovet for å finne forstand i livet.

Espertensiell depressiv krise

Under en eksistensiell krise kan du prøve normale følelser av depresjon. Disse symptomene kan omfatte tap av interesse i favorittaktiviteter, tretthet, hodepine, følelser av fortvilelse og vedvarende tristhet.

Når det gjelder eksistensiell depresjon, kan du også ha tanker om selvmord eller slutten av livet, eller føle at livet ditt ikke har noe formål, sier Leikam.

Fortvilelse med denne typen depresjon er dypt relatert til følelsene til et meningsløst liv. Du kan stille spørsmål til formålet med alt dette: «Det fungerer bare, betale regningene og til slutt dø?& # 8221;

Angst fra eksistensiell krise

L’eksistensiell angst kan presentere seg som en bekymret eller nervøs eller nervøs eller nervøs for ditt sted og dine prosjekter i livet & # 8221; sier Leikam.

Denne angsten er forskjellig fra det daglige stresset i den forstand at alt kan gjøre deg ubehagelig og engstelig, inkludert din egen eksistens. Du kan spørre deg: Hva er min hensikt og hvor jeg finner meg selv?& # 8221;

Evistentiell tvangsmessig obsessiv lidelse (DOC)

Noen ganger kan tanker om meningen med livet og på din hensikt veie mye på tankene dine og forårsake slagtanker. Dette er kjent som en eksistensiell tvangsmessig obsessiv lidelse og kan oppstå når du er obsessiv eller du har tvang om meningen med livet.

& # 8220; kan presentere seg i behovet for å stille spørsmål flere og flere ganger, eller ikke å kunne hvile til du har svar på dine spørsmål / # 8221; sier Leikam.

Hjelp for eksistensielle kriser

Å finne din hensikt og din mening i livet kan hjelpe deg med å bli kvitt deg fra en eksistensiell krise. Her er noen forslag til å takle:

Ta kontroll over tankene dine

Erstatte negative og pessimistiske ideer med positive. Fortell deg selv at livet ditt ikke gir mening, kan bli en profeti som remaverer. I stedet ta skritt for å leve et mer betydelig liv. Forfølge en lidenskap, du frivillig for en fordi du tror eller trener for å være medfølende.

Hold en dagbok av takknemlighet for å overvinne negative følelser

Ditt liv har sannsynligvis mer mening enn du tror. Notater alt du er takknemlig. Dette kan inkludere din familie, arbeid, talenter, kvalitet og resultater.

Husk deg selv fordi livet har betydning

Å ta tid for selvtillit kan også hjelpe deg med å overvinne en eksistensiell krise, sier Leikam.

Hvis du har problemer med å se kupongen i deg selv, spør venner og familie for å identifisere dine positive egenskaper. Hva en positiv innvirkning du hadde på deres liv? Hva er dine sterkeste og mest beundringsverdige egenskaper?

Ikke forvent å finne alle svarene

Dette betyr ikke at du ikke kan se etter svar på store spørsmål i livet. På samme tid, forstå at noen spørsmål ikke har noen svar.

For å overvinne en eksistensiell krise, foreslår Leikam også å stille spørsmål i mindre svar, og deretter jobbe for å bosette seg for å lære svarene på mindre spørsmål som utgjør det større bildet.

Når skal du se en lege

Du kan være i stand til å overvinne en eksistensiell krise alene, uten en lege. Men hvis symptomene ikke forsvinner eller verre, kan du konsultere en psykiater, en psykolog eller en terapeut.

Disse psykiske helseeksperter kan hjelpe deg med å takle en krise gjennom ordterapi eller atferdskognitive terapi. Dette er en slags terapi som tar sikte på å endre tanke- eller atferdsmodeller.

Søk etter umiddelbar hjelp hvis du har selvmordstanker. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke trenger å vente på en krise for å nå dette punktet før du snakker med en lege eller en annen helsepersonell.

Selv om du ikke har selvmordstanker, kan en terapeut hjelpe deg med alvorlig angst, depresjon eller obsessive tanker.

Ta bort

En eksistensiell krise kan skje med noen, og bringe mange til å stille spørsmål til deres eksistens og formål i livet. Til tross for den potensielle alvoret i denne tankemodellen, er det mulig å overvinne en krise og overvinne disse dilemmaene.

Nøkkelen er å forstå hvordan en eksistensiell krise varierer fra normal depresjon og angst og får hjelp til følelser eller tanker som du ikke kan krympe av.