Eksem og stress: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

Atopisk dermatitt, mest kjent som eksem, kan være en irriterende tilstand, spesielt på grunn av de mange utløsende faktorene som kan forårsake en brast av røde og pruriginøse hudutslett. Det tørre klimaet, innenlandske kjemikalier i sjampo eller boblebad og allergener som er tilstede i luften, kan forårsake forverring av eksemet.

Stress, en av de vanligste utløsende faktorene i eksemet, kan være mye vanskeligere å klare fordi du kanskje ikke engang innser at det er stresset eller ikke å kunne regulere kilden til stress. Dette gjelder spesielt når det er forårsaket av arbeid, familie eller andre daglige situasjoner som virker ut av din kontroll. Men forstå årsaken til stress og hvordan det er relatert til eksemet ditt, kan hjelpe deg med å lære å håndtere det og hindre dem i å forårsake utbrudd.

Hva sier forskningen?

L’eksem kan ha forskjellige årsaker til roten. I noen mennesker, l’eksem kommer fra en genetisk mutasjon som påvirker kroppens evne til å produsere et hudprotein kalt filavrin. Uten tilstrekkelig mengde av dette proteinet, kan huden din lett tørke opp. Dette gjør deg mer utsatt for hudirritasjoner og epidemier. Du kan også kontrakt L’eksem fra allergiske reaksjoner.

Eksem utbrudd, som i tilfelle av andre hudsykdommer, kan utløses av stress. Stress forårsaker en topp i # 8217; kortisolhormonet (noen ganger kalt stresshormon). Når kroppen din produserer høye mengder kortisol på grunn av stress, kan huden din bli unormalt fet. Dette kan da utløse A’eksem epidemi. En studie foreslår også Det stresset gjør det vanskeligere for huden din som gjenoppretter fra irritasjon og skade på huden. Ikke bare stress forårsaker eksem, men det kan også vare utbrudd av eksem og dermed få deg til å føle deg mer stresset. Dette kan føre til en tilsynelatende uendelig syklus.

En annen studie har vist at stress under graviditet kan sikre at barn er i fare for eksemutbrudd. Denne studien undersøkte graviditetene på nesten 900 mødre og deres barn og fant at kvinner med høyere nivåer av angst under graviditetene økte sjansene for at barna sine skulle ha eksem mellom 6 og 8 måneder.

Andre utløsende faktorer av eksemet

Allergener

Siden eksemet kan skyldes allergiske reaksjoner, eksponering for forurensning eller andre toksiner i luften, samt de kjemiske stoffene som er tilstede i hverdagslige produkter, kan utløse et eksemangrep. Pollen, hundhår og katt og mugg kan utløse en breakout. Alimentary Allergies, som hvete, egg eller meieriprodukter, kan utløse utbrudd.

Kjemiske substanser

Også l’bruk av en sjampo, en balsam eller et boblebad med visse kjemikalier kan utløse en breakout. Hvis du kan finne den miljømessige utløserfaktoren til utbruddene dine, kan du prøve å unngå slike kjemikalier eller allergener og bruke forskjellige kosmetiske produkter for å begrense L & # 8217;.

røyk

Fordi høye nivåer av stress kan utløse eksemet, føler noen mennesker behovet for å røyke en sigarett eller bruke et annet tobakksprodukt for å redusere stress. Men røyking kan forverre eksemutbruddene dine (for ikke å nevne alle andre negative effekter på helse). En studie foreslo at røyking 10 eller flere sigaretter om dagen gjør deg mer utsatt for utbrudd. Hvis du har lagt merke til at stresset fører til at utsalgssteder, unngå røyking, slik at utbruddene dine ikke er så alvorlige. Studier viser at selv røyking hookahs (noen ganger kalt hookah eller vannrør) kan utløse din eksem.

Det er mer enn bare stress?

Noen undersøkelser viser at angsten er en konstant utløsende faktor for eksemutbrudd. I motsetning til stress, l’angst kan være vanskelig å kontrollere uten rusmidler. En studie foreslo at angsten kan forårsake somatisering, hvor fysiske symptomer oppstår. Et eksemutbrudd er en mulig type somatisering på grunn av angst.

Snakk med legen din hvis du har kontinuerlig eksemutbrudd selv når du ikke føler deg stresset. Hvis du har en familiehistorie av eksem og angst eller depresjon, må du kanskje møte disse bakgrunnsproblemer før du kan kontrollere eksemet ditt.

Forebygging

Det er mange forebyggende tiltak som du kan adoptere for å unngå eksembutikker.

Reduserer stress

Først av alt, gjør alt for å redusere nivåene av daglig stress:

  • Trening for Mezz’nå om hver dag. Dette kan inkludere jogging, vektløfting eller andre leseaktiviteter. Etablere langsiktige mål, slik at du gradvis kan legge inn treningsmål i rutinen din.
  • Meditere i 10 minutter eller mer per dag.
  • Pass regelmessig med familien eller med gode venner.
  • Sov minst fra syv til åtte timer hver natt.

Endringer i livsstilen

Du kan også gjøre endringer i livsstilen for å redusere L’eksponering for utløsningsfaktorene til eksemet:

  • Gå fra en allergiker og test for allergener som kan utløse eksemet ditt. Når du har lært om hva du er allergisk, prøv å unngå eksponeringen for disse allergene så mye som mulig.
  • Bruk en fuktighetsgivende krem ​​minst to ganger om dagen (som Jergens, Eucerin eller Cetaphil) for å holde huden fuktig og mindre utsatt for tørrhet og irritasjon. Også l’bruk av barns olje på fuktig hud (etter bad eller dusj) er effektiv.
  • Gjør korte bad eller dusjer (10-15 minutter) i varmt vann. L’varmt vann kan tørke huden lettere. Bruk badeoljer når det er mulig for å holde huden fuktig.
  • Bruk et mildt rengjøringsmiddel for kroppen eller såpe for å unngå en «8217; overdreven kjemisk eksponering og tørr hud.
  • Etter bading eller dusj, bruk et rent håndkle for å tørke forsiktig og gradvis huden, eller raskt tørker vannet med vannet. Bruk raskt fuktighetskrem mens huden din fortsatt er fuktig.
  • Bruk klær som lar huden puste og ikke gni mot huden, noe som kan forårsake irritasjon. Unngå materialer som ull.

Legen kan foreskrive en kortikosteroid eller en aktuell kalsinkurininhibitor (kjent som TCI) for å lindre eksemutbrudd og symptomer, for eksempel kløe og rødhet. Noen husbehandlinger, som kokosnøttoljen, kan også bidra til å lindre symptomene på eksemet og forhindre ytterligere epidemier som fukter huden.

Atopic Dermatitt Behandlingsalternativer »

Outlook

L’eksem kan være vanskelig å unngå helt fordi den kan overføres til familier og utløst av faktorer utenfor din kontroll, spesielt allergener og andre usynlige miljømessige årsaker. Men C’det er mye at du kan gjøre for å opprettholde antall utbrudd til et minimum og å opprettholde et kort utbrudd og så behagelig som mulig.

Mange endringer og behandlinger i livsstilen, som fuktighetsgivende kremer, treningsrutiner og møter med andre mennesker som også har eksemet, kan hjelpe deg med å ikke bare administrere eksemet ditt, men også for å møte det på en sunn og positiv måte. Med eksemet ditt under kontroll, kan du redusere stresset som forårsaker epidemier og til og med minimere stress som kommer fra # 8217; eksem.

Hjem Behandlinger og forebygging for eksem »