DMSO: Fordeler, Risiko og forskning

Beskrivelse

Historien om dimetylsulfoksid (DMSO) er uvanlig. Dette biproduktet av papirproduksjonsprosessen er oppdaget i Tyskland på slutten av 1800-tallet. Det er en fargeløs væske som har oppnådd beryktet for sin evne til å trenge inn i huden og andre biologiske membraner.

Forskere har oppdaget at de kan bruke DMSO som en transportanordning for å passere små molekyler gjennom huden. Siden da har forskere studert potensielle fordeler og risikoer for DMSO for å behandle en rekke forhold. Dette søket pågår.

Del på Pinterest

fordeler

Noen leger begynte å bruke DMSO for å behandle tilfeller av hudbetennelse og sykdommer som sklerodermi på grunn av sin evne til å trenge inn i huden. Sklerodermi er en sjelden sykdom som hardt huden.

Noen studier har oppdaget at DMSO også kan være nyttig for behandling av enkelte bivirkninger av kjemoterapi, rapporterer Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC). Spesielt kan DMSO hjelpe til med å behandle kjemoterapi Stravasis.

Denne tilstanden oppstår når narkotika som brukes til å behandle kreft, kommer ut og forblir fanget i det omkringliggende vevet. Det kan forårsake symptomer som inkluderer:

 • prikking
 • Fiery
 • smerte
 • opphovning
 • Rødhet i injeksjonsstedet for kjemoterapi.

Hvis ikke behandlet, kan det føre til blærer, magesår og vevsdød.

Forskning & # 8211; Undersøkelser

Foreløpige søketester rapportert i PloS en Også antyder at DMSO kan være effektivt for behandling av Alzheimers sykdom, en tilstand uten kjent omsorg.

Sekund MSKCC, Noen forskere tyder på at DMSO også kan være nyttig for:

 • redusere smerte og # 8217; betennelse forårsaket av leddgikt
 • Behandling av smerte og # 8217; betennelse i blæren
 • senk utviklingen av kreft

Imidlertid er det behov for videre forskning for å evaluere de potensielle fordelene og risikoen for DMSO for å behandle disse forholdene. Til dags dato, Mat og Drug Administration (FDA) Offisielt godkjent bruken av DMSO i # 8217; mann for en enkelt formål: Behandle interstitial cystitis.

Dette er en kronisk tilstand som forårsaker blærebetennelse. For å behandle det, kan legen irrigere DMSO i blæren ved hjelp av et kateter i flere uker. Er også tilgjengelig i form av en pille og som en aktuell lotion, men disse formuleringene er ikke godkjent for FDA-bruk.

Risiko

Selv om DMSO har blitt godkjent for en rekke bruksområder hos hunder og hester, er interstitial cystitis fortsatt den eneste bruken godkjent av FDA hos mennesker. Dette reflekterer bekymringer om potensiell toksisitet, relasjoner MSKCC.

L’Bruk av DMSO hos dyr er koblet til endringer i øyelinser. Dette hevet bekymringer om potensialet for DMSO for å skade menneskelige øyne. Videre forskning er nødvendig for å evaluere disse risikoene.

Andre bivirkninger rapportert av DMSO pleier å være mindre. L’mer vanlig rapportert bivirkning er en sterk smak av hvitløk i munnen i flere timer etter at du ble behandlet med den. Din hud kan også utstråle en lignende lukt til # 8217; hvitløk opptil 72 timer etter behandling.

Legene er enige om at du skal være forsiktig når det gjelder å bruke DMSO per emne. Det kan forårsake tørr, scaly og pruriginøs hud. Det kan også samhandle med andre stoffer. De usunne stoffene kan også absorberes gjennom huden sammen med DMSO. Og det kan også forårsake misfarging og urin agitasjon.

Ta bort

DMSO har kun blitt godkjent av FDA i USA for behandling av interstitial cystitis. Men vi har nok ikke hørt den ultimate # 8217;. DMSO kan loves i behandlingen av en rekke andre forhold som inkluderer:

 • leddgikt
 • kreft
 • kjemoterapi
 • Stravasis
 • Alzheimers sykdom

Imidlertid har forskning til dato vært inkonsekvent. Det er sannsynlig at videre forskning på potensielle bruksområder vil fortsette i årene som kommer.

Snakk med legen din før du bruker et produkt som inneholder DMSO. De kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen.

Finn ut hvordan Consolida Care Skin »