Nakke kirurgi: typer, risiko, gjenoppretting og når det er nødvendig

Nakke smerte er en vanlig tilstand som kan ha mange forskjellige årsaker. Selv om kirurgi er en potensiell behandling for langsiktig nakkesmerter, er det sjelden det første alternativet. Faktisk vil mange tilfeller av nakkesmerter til slutt gå bort med den riktige typen konservative behandlinger.

Konservative behandlinger er ikke-kirurgiske inngrep med sikte på å redusere nakkesmerter og forbedre funksjonen. Noen eksempler på disse behandlingene inkluderer:

 • Benk eller reseptbelagte legemidler for å lindre smerte og # 8217; betennelse
 • Hjemmelagde øvelser og fysioterapi for å styrke nakken, øke mobiliteten og lindre smerte
 • Is og varme terapi
 • Injeksjoner av steroider for å redusere nakkesmerter og hevelse
 • Kortsiktig immobilisering, for eksempel med en myk nakke, for å bidra til å gi støtte og lindre trykk

Nakke kirurgi er ofte L’siste mulighet for appell hvis konservative behandlinger ikke er effektive for å redusere kronisk smerte i nakken.

Fortsett å lese mens vi undersøker forholdene som er tettest som kan kreve nakkeoperasjon, noen vanlige typer operasjoner rundt halsen din og hvilken utvinning kan føre til.

Hvilke forhold kan kreve nakkeoperasjon?

Ikke alle årsaker til nakkesmerter krever kirurgi. Det er imidlertid noen forhold der operasjonen i siste instans kan være det beste alternativet, spesielt hvis de mindre invasive behandlingene ikke har vært effektive.

Betingelsene som kan kreve kirurgi, er ofte resultatet av en skade eller degenerative endringer knyttet til alderen, som artrosen.

Degenerative skader og endringer kan forårsake dannelsen av brokk og beinsporer i nakken. Dette kan trene på nervene dine eller ryggmarg, fører til symptomer som smerte, nummenhet eller svakhet.

Noen av de vanligste kapasitetene som kan kreve kirurgi, inkluderer følgende:

 • En knust nerve (cervikal radikulopati): Med denne tilstanden utøves overdreven trykk på en av nerve røttene i nakken.
 • Ryggmargen komprimering (cervikal myelopathy): Med denne tilstanden blir ryggmargen komprimert eller irritert. Noen vanlige årsaker inkluderer slitasjegikt, skoliose eller nakkeskader.
 • Nakke pause (cervical fraktur): oppstår når en eller flere nakkeben er ødelagt.

Hva er de vanligste typene nakke kirurgiske inngrep?

Det er forskjellige typer nakkekirurgi. Typen operasjon du måtte trenge, avhenger av flere faktorer, inkludert årsaken til tilstanden din, legen din anbefaling og personlige preferanser.

Her er noen av de vanligste typer nakke kirurgiske inngrep.

Cervikal spinal fusjon

Den cervical spinalfusion slutter seg til to av ryggvirvlene i et enkelt stykke stabilt bein. Den brukes i situasjoner hvor A’nakkeområde er ustabilt eller når bevegelse i # 8217; område bekymret forårsaker smerte.

En cervikal spinal fusjon kan utføres for svært alvorlige livmorhalsfrakturer. Det kan også anbefales som en del av en kirurgisk behandling for en knust nerve eller en komprimert ryggmargen.

Avhengig av de spesifikke forholdene, kan kirurgen kjøre foran eller bakre del av nakken. En bengraft er deretter plassert i # 8217; interessert område. Bentransplantater kan komme fra deg eller en donor. Hvis en beintransplantat kommer fra deg, er det vanligvis tatt fra’hofteben.

Også tilsatt skruer eller metallplater for å holde de to ryggvirvlene sammen. Til slutt vil disse ryggvirvlene vokse sammen, noe som gir stabilisering. Du kan merke en nedgang i fleksibilitet eller # 8217; bevegelsesbredde på grunn av fusjonen.

Discektomi og front cervical musher (ACDF)

Front Cervical Discektomi og Fusion, eller ACDF Kort sagt, er en type operasjon som utføres for å behandle en knust nerve- eller ryggmargs komprimering.

Kirurgen vil utføre det kirurgiske snittet i forsiden av nakken. Etter å ha utøvet gravering, vil platen som forårsaker trykket og de omkringliggende beinspursene bli fjernet. Dette kan bidra til å lindre press på nerve- eller ryggmargen.

En spinalfusjon utføres da for å gi stabilitet til området.

Corpectomy og Cervical Fusion Front (ACCF)

Denne prosedyren ligner på 8217; ACDF og utføres for å behandle ryggradens komprimering. Det kan være det beste kirurgiske alternativet hvis du har bensporer som ikke kan fjernes fra kirurgi som ACDF.

Som i # 8217; ACDF, kirurgen utfører gravering i forsiden av nakken. Imidlertid, i stedet for å fjerne en plate, fjernes hele eller deler av’Frontområdet av vertebraen (vertebralkroppen) og eventuelle omgivende bensporer.

Resterende plass er deretter fylt med et lite stykke ben og spinalfusjon. Fordi denne prosedyren er mer kompleks, kan det ta en lengre gjenopprettingstid enn ACDF.

Laminectomy

Formålet med en laminektomi er å lindre press på ryggmargen eller nerver. I denne prosedyren utfører kirurgen gravering i baksiden av nakken.

Når den utføres gravering, fjernes beinet og ripplet området på baksiden av vertebraen (kjent som en folie). Noen disker, beinsporer eller leddbånd som forårsaker kompresjon, fjernes også.

Fjerne baksiden av den interesserte vertebraen, gir en laminektomi mer plass til ryggmargen. Prosedyren kan imidlertid også gjøre vertebral kolonnen mindre stabil. Mange som har en laminektomi, vil også ha en spinalfusjon.

Laminoplastikk

En laminoplastikk er A’alternativ til laminektomi for å avlaste press på ryggmargen og tilhørende nerver. Inkluderer også en’gravering på baksiden av nakken.

I stedet for å fjerne laminaen, skaper kirurgen i stedet en hjørnestein som ligner en dør. De kan da bruke dette hengselet til å åpne laminaen, redusere kompresjonen på ryggmargen. Metallsystemer settes inn for å holde denne glidelåsen på plass.

Fordelen med en laminoplastikk er at den bevarer et visst bevegelsesområde og tillater også kirurgen å møte mer kompresjonsområder.

Men hvis nakkesmerter er relatert til bevegelse, kan det hende at en laminoplastikk ikke anbefales.

Bytte ut kunstig disk (ADR)

Denne typen operasjon kan behandle en nerve knust i nakken. Kirurgen vil utføre gravering i forsiden av nakken.

Under L’ADR vil kirurgen fjerne platen som utøver press på nerven. Da vil de sette inn en kunstig plante i rommet der disken ble tidligere funnet. L’Systemet kan være fullt metall eller en kombinasjon av metall og plast.

I motsetning til Dell’ACDF, gjennomgår en ADR-kirurgi, kan du opprettholde en del av fleksibiliteten og # 8217; nakkebevegelsesbredde. Imidlertid ADR Det anbefales ikke hvis du har:

 • Eksisterende ustabilitet av ryggraden
 • Allergier mot materialet i’planten
 • Alvorlig nakke artritt
 • L’osteoporose
 • Ankyloserende spondylose
 • leddgikt
 • kreft

Bakre cervikal laminofaminotomi

Denne typen operasjon er en et annet alternativ for behandling av en knust nerve. L’Gravering praktiseres på baksiden av nakken.

Etter å ha praktisert gravering, bruker kirurgen et spesielt verktøy for å fjerne en del av folien. Når de er ferdig, fjerner de noe ekstra bein eller stoff som presser på den berørte nerven.

I motsetning til andre nakke kirurgiske inngrep som ACDF og ACCF, krever ikke Cervical Laminofarotomi spinalfusjon. Dette gjør at du kan opprettholde større fleksibilitet i nakken.

Denne intervensjonen kan også utføres ved hjelp av minimalt invasive metoder.

Hva innebærer gjenopprettingsperioden generelt?

Generelt kan du forvente å tilbringe en eller to dager på sykehuset etter intervensjonen. Den nøyaktige tiden som trengs for å bli på sykehuset, vil avhenge av hvilken type operasjon du umiddelbart.

Ofte krever kirurgiske inngrep rundt halsen bare natt, mens kirurgi ved nedre ryggen av ryggen vanligvis krever lengre opphold.

Det er normalt å prøve smerte eller ubehag under utvinningen. Legen din vil trolig foreskrive medisiner for å lindre smerte.

De fleste kan vanligvis gå og spise dagen etter intervensjonen.

Noen aktiviteter eller lysøvelser kan anbefales etter intervensjonen. Du kan imidlertid ikke være autorisert til å jobbe, kjøre eller løfte objekter en gang hjemmefra fra # 8217; intervensjon. Legen din vil fortelle deg når du kan gjenoppta dine vanlige daglige aktiviteter

Det kan være nødvendig å ha en cervikal krage for å stabilisere og beskytte nakken. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan og når du skal bære den.

Noen uker etter intervensjonen, vil du sannsynligvis begynne å gjøre fysioterapi. Dette er veldig viktig å bidra til å gjenopprette styrken og mobiliteten i nakken.

En fysioterapeut vil fungere tett med deg i denne perioden. De vil også anbefale øvelser til å gjøre hjemme blant fysioterapiavtaler.

Avhengig av 2217; intervensjon, kan den totale gjenopprettingstiden variere. For eksempel kan det be om Mellom 6 og 12 måneder For en spinalfusjon for å bli solid.

Strengt observere gjenopprettingsplanen kan hjelpe deg med å få et positivt resultat etter nakkeoperasjonen.

Hva er risikoen for nakkeoperasjon?

Som med enhver prosedyre, er det risiko forbundet med nakkeoperasjon. Legen vil diskutere med deg de potensielle risikoen for prosedyren før # 8217; intervensjon. Noen risikoer knyttet til nakkeoperasjon kan omfatte:

 • Blødning eller hematom på kirurgisk sted
 • Kirurgisk infeksjon
 • Nerveskade eller ryggmarg
 • Cerebrospinal væskeutslipp (CSF)
 • C5 Lammelse, som forårsaker lammelse i armene
 • Degenerasjon av områder ved siden av det kirurgiske stedet
 • Kronisk smerte eller stivhet etter operasjonen;
 • en spinal fusjon som ikke er helt blandet
 • Skruer eller plater som løsner eller beveger seg over tid

Videre kan prosedyren ikke arbeide for å lindre smerte eller andre symptomer, eller det kan være nødvendig å gjennomgå ytterligere kirurgiske inngrep i nakken i fremtiden.

Det er også spesifikke risikoer knyttet til det faktum at operasjonen utføres på forsiden av nakken (foran) eller på baksiden av nakken (bak). Noen kjente risikoer inkluderer:

 • Frontkirurgi: Raucin, pustevansker eller svelging og skade Alle’esophagus eller arterier
 • Baksoperasjon: Skader på arterier og strekking av nerver

Bunnlinjen

Nakke kirurgi er ikke det første alternativet for å behandle nakke smerte. Det anbefales generelt bare når de mindre invasive behandlingene ikke er effektive.

Det er noen typer nakkesituasjoner som er oftere forbundet med nakkeoperasjon. Disse inkluderer problemer som knuste nerver, ryggradens komprimering og alvorlige nakkefrakturer.

Det finnes forskjellige typer nakkekirurgiske inngrep, hver med et bestemt formål. Hvis kirurgi anbefales for behandling av nakkeforholdet, må du kontrollere at du diskuterer alle alternativene med legen din.