Diagnose av endometriose: Feil diagnose, metoder, forslag og påfølgende trinn

Beskrivelse

L’endometriose er en smertefull tilstand som påvirker et estimat 200 millioner folk rundt om i verden, ifølge Endometriosis Foundation of America.

Tilstanden utvikler seg når endometrisk vev, som normalt dekker livmorinnretningen, begynner å vokse på livmoren eksteriør. Mens det vanligvis påvirker bekkenhulen og reproduktive organer, kan det i noen tilfeller nå andre områder, inkludert endetarmen eller L & # 8217;.

Under menstruasjonssyklusen er det endometrisk vevet tykkere og til slutt bryter det slik at det kan forlate kroppen din under menstruasjonen. Hvis du har endometriosis, kan endometrisk vev som vokser utenfor livmoren ikke forlate kroppen din.

Som et resultat forblir det fanget, irriterende nærliggende vev og forårsaker arrvæv og vedheft. Dette kan forårsake kronisk smerte som blir verre i løpet av syklusen.

Andre symptomer på’endometriose inkluderer:

 • smertefulle tarmbevegelser eller urinering, spesielt under syklusen
 • smertefullt
 • infertilitet
 • Sterk blødning i perioder
 • Blødning mellom perioder
 • Lumbal og magesmerter umiddelbart før, under eller etter syklusen

Her er hva du trenger å vite for å få en diagnose av endometriose og behandlingsalternativer tilgjengelig.

Hvordan FNs ultralyd kan bidra til å diagnostisere endometriose?

A’ultralyd gir ikke tilstrekkelig informasjon for å gjøre en diagnose av endometriose. Men du kan hjelpe legen din på å begrense årsaken til symptomene.

Ultralyd bruker lydbølger for å produsere bilder av’inne i kroppen din. Å kjøre en ultralyd, vil legen trykke på en transduser (et verktøy som ligner på en stav) mot magen for å se organene dine. De kan også kjøre en / 8217; transvaginal ultralyd ved å sette inn en transduser i skjeden din.

De resulterende bildene kan hjelpe legen til å identifisere endometre eller # 8220; sjokoladecyster & # 8221;. Dette er cyster assosiert med alle Endometriosis. Identifisere dem kan hjelpe legen din til å bestemme hvilke andre tester som skal brukes til å forstå hva som er symptomene som forårsaker.

Cos’andre kan hjelpe deg med å diagnostisere endometriose?

Legene bruker ikke alltid en ultralyd for å sjekke endometriosen. Men når de gjør det, utføres det vanligvis sammen med andre metoder og tester.

Bekkenundersøkelse

En bekkenundersøkelse kan hjelpe legen din til å føle noe uvanlig i bassenget ditt. Under eksamenen vil legen bruke hånden til å høre området på innsiden og # 8217; uterus eksteriør. Vil verifisere eventuelle cyster eller arrvev som kan indikere endometriose eller bidra til å ekskludere andre årsaker til symptomene.

MR-skanner

MR-skanning er en annen type bildebehandlingsteknikk som kan hjelpe diagnostisere endometriose. I denne diagnostiske testen produserer et magnetfelt og radiobølger detaljerte bilder av organene dine og andre stoffer alle’inne i kroppen din. Dette kan hjelpe deg med å gi en klarere syn hvis ditt endometrial stoff vokser utenfor livmoren.

Laparoskopi

Laparoskopi er den pålitelig Metode for å diagnostisere L’endometriose. Er en mindre kirurgisk prosedyre som gjør at legen faktisk faktisk ser på Internett i magen og samler stoffprøver. Disse prøvene kan testes for å bekrefte en diagnose av endometriose.

Du vil bli gitt til deg. Generell anestesi før en kirurg står overfor et lite kutt i nærheten av navlen. De vil sette inn et laparoskop gjennom gravering. Et laparoskop er et lite verktøy med et kamera alt & # 8217;. Deretter vil kirurgen bruke kameraet til å lete etter tegn på endometrial stoff utenfor livmoren. De kan også ta en liten prøve av stoff for ytterligere tester.

Andre små snitt kan praktiseres i nærheten for å tillate bruk av ekstra kirurgiske instrumenter i prosedyren.

I noen tilfeller kan kirurgen fjerne overflødig stoff under denne prosessen for å unngå fremtidige kirurgiske inngrep.

Fordi endometriosen noen ganger er feil diagnostisert?

For noen mennesker, er å få en diagnose av endometriose en lang prosess som innebærer flere feil diagnoser underveis.

TIL 2012 studie undersøkt 171 personer fra Tyskland og Austria, som hadde fått endometriose diagnose. Funnet at den gjennomsnittlige tiden mellom symptomene og starten på symptomene og # 8217; å oppnå en diagnose var 10.4 år. Og 74% av deltakerne hadde fått minst en falsk diagnose.

Tiden som trengs for å diagnostisere endometriose, har noe forbedret seg i USA. EN 2016 Survey Han fant ut at gjennomsnittlig tid fra # 8217; oppstart av symptomer på diagnose var 4.4 år.

Det er ikke klart hvorfor å få en diagnose av endometriose krever ofte så mye tid. Men noen mennesker med endometriose minner deg om å minimere sine symptomer fra leger og anklaget for å være Nient’annet enn A & # 8220; Ugly Periode & # 8221;.

For andre kan deres symptomer være vage eller lik de andre forholdene, inkludert:

C’er noe jeg kan gjøre for å akselerere diagnoseprosessen?

Man hånden at flere og flere mennesker blir oppmerksomme på Endometriose og dets symptomer, får en korrekt diagnose, blir litt og enklere.

Imidlertid er det noen ting du kan gjøre før avtale for å sikre at du får en rettidig og nøyaktig diagnose:

 • Lag en autotest Dell’endometriose. The Young Women’s Health Center tilbyr en online test som du kan støtte her. Skriv ut resultatene eller lagre dem på telefonen, slik at du kan vise dem til legen under avtalen.
 • Hold styr på symptomene dine. Det ser kjedelig ut, men holder detaljerte detaljer om symptomene kan gjøre mye for å få en nøyaktig diagnose. Notater på en skala fra 1 til 10 alvorlighetsgraden av symptomene dine og all informasjon om når symptomene dine er en tendens til å manifestere i syklusen din. Du kan gjøre det i en notatbok eller bruke A’app for å overvåke syklusen. Hvis du bestemmer deg for å bruke A’app, søker en som lar deg spore spesifikke symptomer. Clue Det er et godt alternativ for dette.
 • Finn en spesialist i endometriose. Vurder ideen om å spørre legen din til en henvisning til en gynekolog som spesialiserer seg på endometriose. Du kan også sjekke de elektroniske støttegruppene, for eksempel Myendometriosisteam, For medisinsk rådgivning og andre forslag.

Hva slags behandling er tilgjengelig?

Etter å ha mottatt diagnosen endometriose, må du kanskje prøve noen forskjellige behandlinger for å finne det som passer best for deg.

Det er fortsatt ingen kur mot endometriose og kirurgi forblir den eneste måten å fjerne endometrial stoff. Før rådgiver kirurgi, vil legen trolig prøve en rekke ikke-kirurgiske behandlinger for å hjelpe til med å håndtere symptomer.

Disse inkluderer:

 • P-piller
 • Prevensjonsinjeksjon (Depo-Provera)
 • Hormonelle intrauterine enheter (IUD)
 • Terapi med gonadotropinfrigivelsehormon (GN-RH)
 • Dell’aromatase
 • smertestillende midler, som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer eller paracetamol (tylenol)
 • Fertilitetsbehandlinger Hvis du prøver å bli gravid

Du kan også utforske alternative behandlinger, inkludert hjemmemedisiner og diettendringer.

Men hvis ingenting ser ut til å fungere, kan legen foreslå kirurgi for å fjerne flyttet endometrisk vev og arrvev. Dette kan vanligvis gjøres av laparoskopisk, som er mindre invasiv enn friluftskirurgi.

Kirurgi kan lindre symptomene og legge til rette for graviditet, men endometriose og symptomer kan komme tilbake.

Bunnlinjen

Banen til en diagnose av endometriose kan være lang og frustrerende for noen. Hvis du tror du har endometriosis, begynner du å holde et detaljert register over symptomene dine, du kan vise legen din.

Hvis du tror at legen din minimerer symptomene dine eller ikke tar dine bekymringer seriøst, ikke føl deg ubehagelig i å finne en annen lege. Helsen din er verdt det.