Diabetisk koma: utvinning, forebygging og mer

Beskrivelse

En diabetisk koma oppstår når en person med diabetes mister kunnskap. Det kan forekomme hos personer med type 1 eller type 2 diabetes.

En diabetisk koma oppstår når blodsukkernivået blir for lave eller for høye. Kroppscellene krever glukose til arbeid. Høyt blodsukker eller L’Hyperglykemi kan få deg til å føle deg bedøvet og miste kunnskap. Et lavt nivå av blodsukker eller hypoglykemi kan forårsake dehydrering til punktet å bli tapt kunnskap.

Vanligvis kan du forhindre hyperglykemi eller hypoglykemi fremgang i en diabetisk koma. Hvis en diabetisk koma oppstår, er det sannsynlig at legen kan balansere blodsukkernivået og raskt gjenopprette bevisstheten og helsen hvis de kan reagere på dine forhold i tide.

Du kan også legge inn en diabetisk koma hvis Diabetic Chetacidosis utviklingen. Diabetisk ketoacidose (DKA) er en akkumulering av kjemikalier kalt ketoner i blodet.

Symptomer

Hypoglykemi

Symptomer på’hypoglykemi kan inkludere:

 • hodepine
 • utmattelse
 • svimmelhet
 • forvirring
 • Palpitasjoner
 • tremor

Hyperglykemi

Hvis du lider av hyperglykemi, kan du føle deg sterkt økt, og du kan urinere oftere. En blodeksamen vil også avsløre høyere nivåer av glukose i blodet. En urintest kan også vise at glukose nivåer er for høye.

DKA forårsaker høyt blodsukkernivå. Symptomene inkluderer også en tørst økning og et hyppig behov for å urinere. Andre symptomer på høye ketonnivåer inkluderer:

 • følelse av tretthet
 • mage
 • ha en rød eller tørr hud

Hvis du har mer alvorlige diabetiske koma symptomer, ring 911. Alvorlige symptomer kan inkludere:

 • Han retched
 • respiratoriske vanskeligheter
 • forvirring
 • svakhet
 • svimmelhet

En diabetisk koma er en lege med medisinsk nødsituasjon. Det kan forårsake skade på hjernen eller døden hvis en behandling ikke mottas.

Behandling

Behandling av «8217; hyperglykemi krever intravenøse væsker for å forbedre væskenivået i hele kroppen. Du kan også motta insulin for å hjelpe cellene dine å absorbere overflødig sirkulerende glukose. Hvis natrium-, kalium- eller fosfatnivåene er lave, kan du ta kosttilskudd for å ta dem til sunne nivåer. Behandlingen vil være lik DKA.

A’glukagoninjeksjon vil hjelpe deg med å øke blodsukkernivået i tilfelle hypoglykemi.

gjenoppretting

Når blodsukkernivåene er i et sunt intervall, bør du begynne å føle deg bedre nesten umiddelbart. Hvis du har vært bevisstløs, bør du gå tilbake umiddelbart etter at behandlingen starter.

Det bør ikke være noen varige effekter hvis du har mottatt behandling umiddelbart etter utseendet på symptomer. Hvis symptomene oppstod for en PO & # 8216; før behandling eller hvis du har vært i diabetisk koma i flere timer eller mer, kan du lide hjerneskade. Selv en ubehandlet diabetisk koma kan forårsake dødsfall.

Folk som mottar en nødsituasjon for en diabetisk koma, vanligvis helbrede. Legen din kan gi deg råd om å ha et medisinsk identifikasjonsarmbånd som forklarer arten av diabetes og andre helseproblemer. Dette kan hjelpe deg med å få tilstrekkelig behandling raskt for fremtidige problemer.

Hvis en diabetisk koma oppstår uten å vite hvordan du har diabetes, vil legen jobbe med deg for å utvikle en diabetesbehandlingsplan. Dette vil inkludere narkotika, samt anbefalinger for kosthold og mosjon.

Outlook

Ring 911 hvis du ser noen mister kunnskap av en eller annen grunn. Det kan være en midlertidig svimmelhet på grunn av en plutselig nedgang i blodtrykk eller angstangrep. Hvis du vet at personen har diabetes, informerer du 911-operatøren. Dette kan påvirke måten hvor paramedikerne håndterer personen på scenen.

Hvis personen ikke har sviktet, og situasjonen er ikke en Nødsøker, kan en glykemi-test i hjemmet avsløre om C’Det er for mye eller for lite glukose i systemet. Hvis glukose nivåer er høyere enn 240 milligram per deciliter, er en urintest hjemme for ketoner hensiktsmessig.

Hvis deres ketoner er høye, portaler fra en lege. Hvis deres ketonnivå er stabile, kan den fysiske øvelsen, en diett eller medisinerjustering være tilstrekkelig til å redusere blodsukkernivået.

Forebygging

Hvis du har diabetes, er det viktig å være oppmerksom på blodsukkernivået og kostholdet ditt hver dag. Nøkkelen til å hindre en diabetisk koma er en korrekt styring av blodsukker. Dette betyr at du tar insulin og test blodsukker og ketoner som anbefalt av legen.

Du bør også betale mye oppmerksomhet til # 8217; karbohydratinntaket. Dette gjelder for folk som har type 1 eller type 2 diabetes. Vurder ideen om å jobbe med en dietitian som er en sertifisert lærer for diabetes. Kan hjelpe deg med å lage et matprogram for diabetes.

Du bør vite hva du skal gjøre hvis du hopper over en dose insulin eller andre diabetesmedikamenter. Spør legen din om dette og hva du skal gjøre hvis du begynner å høre symptomer på hyperglykemi eller hypoglykemi.

Diabetes kan påvirke andre deler av helsen din. Ukontrollert diabetes kan spesielt skade kardiovaskulær helse. Aldring, endres kjemi i kroppen din. Gjør deg klar til å endre medisiner doser eller juster kostholdet ditt langs ruten.

En diabetisk koma er en uvanlig begivenhet, men det er ganske vanlig at du bør være oppmerksom på at risikoen eksisterer. Den vedtar tiltak for å håndtere din diabetes riktig og spørre legen dine alle spørsmålene du har på hvordan du kan forebygge en diabetisk koma.