Slik senker du kreatinin: 8 Husholdningsartikler for å redusere nivåene

Slik senker du kreatininnivåer

Kreatinin er et produkt av blodkjemi generert når du bruker musklene dine. Å spise mange proteiner kan også produsere små mengder.

Blodet bærer kreatininet til nyrene, hvor kroppen filtrerer det gjennom urinen. Men hvis nyrene ikke fungerer riktig, kan nivået på kreatinin i blodet øke. Dette kan føre til uremi, en potensielt dødelig sykdom.

Nivåene av kreatinin kan midlertidig øke fra en intens trening eller fra [8217; bruk av noen stoffer som sulfametoksazol, trimethoprim eller kjemoterapi medisiner. Andre årsaker inkluderer forhold som diabetes, hypertensjon eller skjoldbrusk sykdommer.

Kroppen din trenger rent blod for å operere optimalt. Den beste måten å redusere kreatininnivået på er å behandle den underliggende årsaken.

Dialyse er en vanlig behandling for nyreproblemer. Det er en viktig medisinsk prosedyre som brukes når nyrene ikke kan fjerne avfallsprodukter fra kroppen. Men du kan integrere disse behandlingene med forskjellige rettsmidler og livsstilsendringer for å senke kreatininet ditt.

Snakk med legen din om måter å redusere kreatininnivåer, inkludert disse åtte naturlige alternativene:

1. Reduser L’intens trening

L’Øvelse er vanligvis en god ting, men overdrive det kan øke kreatininnivået. Fordi muskulær metabolisme produserer kreatinin, en overdreven bruk av muskelgrupper gjennom A’anstrengende aktivitet kan øke nivået.

en studere Indikerer at den intense øvelsen øker kreatininivåene som et svar på muskeloppløsningen, i hvert fall midlertidig.

Snakk med legen din enn og hva slags trening du burde gjøre. Prøv å gå i stedet for å løpe eller gjøre yoga i stedet for å løfte vekter.

2. Ikke ta kosttilskudd som inneholder kreatin

Kreatin er en naturlig forbindelse produsert i leveren. Det transporteres til musklene der den brukes til energi;. Ubrukt kreatin ikke brukt fordi energien omdannes til kreatinin, et avfallsprodukt.

I tillegg til sin naturlige form, er kreatin også tilgjengelig som et muntlig supplement. Noen idrettsutøvere bruker disse kosttilskuddene til å forbedre atletisk ytelse. Akkurat som naturlig kreatin, kosttilskudd som inneholder dette stoffet produsere kreatinin.

Alle som ønsker å redusere nivåene av kreatinin, bør ikke ta kreatintilskudd. C’Begrenset søk På kreatin kosttilskudd og deres generelle sikkerhet.

3. Reduser proteininntaket

Søket viser at å spise store mengder proteiner kan Øk kreatininnivåene, minst midlertidig. Det røde kjøttet tilberedes spesielt, kan påvirke kreatinin. Varmen av matlaging betyr at kreatinen som er tilstede i kjøttet, produserer kreatinin.

Personer med svært rike røde kjøttdietter eller andre proteinkilder, inkludert meieriprodukter, kan ha høyere kreatininnivåer enn folk som spiser mindre enn disse matvarene. Hvis du spiser mye rødt kjøtt, gå til flere grønnsaker retter. Prøv å erstatte biff burgere med:

4. Spis mer fiber

Flere søk er nødvendig for å bestemme effekten av matfiber på kreatininnivåer. Men en studere viste betydelige reduksjoner av kreatininnivåer hos mennesker med kronisk nyresykdom som økte fiberinntaket.

Fiber finnes i mange matvarer, inkludert:

 • frukt
 • grønnsaker
 • Helkorn
 • belgfrukter

5. Snakk med legen din hvordan væske du bør drikke

Dehydrering kan øke kreatininnivået. L’flytende inntak kan også være et problem for noen som har nyresykdom. Snakk med legen din om vann og andre væsker du bør drikke hver dag, og når det er den beste tiden å drikke.

6. Prøv kosttilskuddene til Chitosan

Chitosan er et kosttilskudd som hovedsakelig brukes av folk som håper å gå ned i vekt eller redusere kolesterol. Noen undersøkelser indikerer at Chitosan også kan være effektive Redusere kreatininnivåer Hos personer med nyresvikt.

Kjøp Chitosano Online.

Før du starter Chitosan eller noe annet kosttilskudd, snakk med legen din. Du må vite hvordan du skal ta det og riktig dosering.

7. Ta WH30 +

Mange urter er naturlige diuretika og kan hjelpe noen mennesker til å redusere kreatininnivåer. Imidlertid, avgjørende vitenskapelige data på urter og deres effektivitet i å redusere kreatininnivåer.

en Animal studie De viste en forbedring i kreatinin nivå i rotter da de ble behandlet med en kinesisk urte formel kalt wh30 +.

8. Bruk salen

I Kina bruker folk en type salvie (Salvia Miltiorhiza) for å behandle nedsatt nyrefunksjon. (Dette bør ikke forveksles med Salvia Divinorum, som er hallusinogene variasjonen av salvie.)

TIL Revisjon av flere studier Den angitte salvie kan ha en positiv effekt. Vanlige bivirkninger inkluderer:

 • klø
 • mageknip

Ta bort

Selv de vanlige urter kan forstyrre narkotika. Det er viktig å diskutere din bruk av urter, inkludert urtete, med legen din.

Andre urter å diskutere med legen din inkluderer:

 • Nettle (Nettle Leaf)
 • kamille
 • kanel
 • ginseng
 • Løvetann rot