Diabetes og søtningsmidler: honning mot granulert sukker

Hold blodsukkernivåene under kontroll er viktig for personer med diabetes. God kontroll kan bidra til å forhindre eller redusere diabetes komplikasjoner, for eksempel skade på nerver, øyne eller nyrer. Det kan også hjelpe deg med å redde livet ditt.

Ingen vet nøyaktig hvorfor høye nivåer av glukose forårsaker komplikasjoner hos personer med diabetes, men opprettholder glukosenivåer så vanlig som mulig, kan redde livet ditt, i henhold til American Diabetes Association.

De tilsatte sukkerene, som hvitt granulert sukker og honning, er på toppen av listen over matvarer som kan forårsake topper av blodsukker. Men alle tilsatte sukker påvirker på samme måte på blodsukkeret?

Honning helsemessige fordeler

Forskere studerte mange potensielle honningfordeler, fra som A’topisk applikasjon kan hjelpe Cure Sauss Fordeler for Kolesterolforvaltning. Noen undersøkelser har selv undersøkt hvis honning kunne brukes til blodsukkerstyring.

For eksempel a 2009 studie har oppdaget at vanlig honningforbruk kunne ha gunstige effekter på kroppsvekt og blodlipider hos personer med diabetes. Imidlertid ble det også observert en betydelig økning i’Hemoglobin A1C.

En annen studere viste at honning forårsaket et glykemisk svar lavere enn bare glukose. Dessuten har honning antimikrobielle og antibakterielle egenskaper og er en kilde til antioksidanter, alle fordeler for personer med diabetes.

Dette betyr at det er bedre for personer med diabetes å konsumere honning i stedet for sukker? Ikke akkurat. Begge disse studiene har anbefalt en grundigere forskning på & # 8217;. Du bør fortsatt begrense mengden honning du forbruker, akkurat som du ville gjøre med sukker.

Honning mot sukker

Kroppen din bryter ut maten du spiser i enkle sukker som glukose, som da bruker for drivstoff. Sukker består av 50% glukose og 50% fra fruktose. Fruktose er en type sukker som bare er brutt ned av leveren. L’fruktoseinntaket i sukkerdrikker, desserter og matvarer med tilsatt sukker er forbundet med mange helsemessige forhold. Dette inkluderer:

  • vektøkning
  • fedme
  • Fett leversykdom
  • Høye triglyserider

Selv honning er hovedsakelig sammensatt av sukker, men det er bare 30% av glukose og 40% fruktose. Inneholder andre sukkerarter og sporstoffer, som biene samler under pollinasjonen av plantene. Disse kan være nyttige for personer med allergi.

Honning har en lavere glykemisk indeks (IG) lavere enn granulert sukker, men honning har flere kalorier. En spiseskje av honning kommer til 64 kalorier, mens 1 spiseskje av sukker inneholder 48 kalorier, ifølge Department of the United States Landbruk.

Bruk mindre for mer smak

En av de største fordelene med honning for personer med diabetes kan bare være konsentrerte smak. Dette betyr at du kan legge til mindre uten å ofre smak.

Det anbefales at personer med diabetes for å behandle honning som alle andre tilsatt sukker, til tross for mulige helsemessige fordeler forbundet med det. De American Heart Association Anbefaler å begrense sukkerene lagt til ikke mer enn 6 ts (2 ss) for kvinner og 9 ts (3 ss) for menn.

Du bør også telle honning karbohydrater og legge dem til dine daglige grenser. En skje med honning inneholder 17.3 gram karbohydrater.