Desoximetason | Bivirkninger, dosering, bruk og mer

Høydepunkter for DESOXIMETASONE

 • Desoximetasonkremet er tilgjengelig som et merket medikament og som et generisk stoff. Merke: Topicort.
 • Desoximethason er tilgjengelig i fire former: krem, salve, gel og spray.
 • Desoximetasonkremet brukes til å behandle dermatose. Dette er hudforhold som kan forårsake rødhet, hevelse, kløe og ubehag.
 • Viktige advarsler

  • ADVARSEL På de unormale nivåene av steroidhormoner: Bruk av desoksimetason kan øke nivået av steroidhormoner i kroppen og forårsake høye nivåer av blodsukker. Dette kan føre til diabetes. Risikoen for en tilstand som kalles hypotalamisk-hypofysaria-adrenal undertrykkelse øker når stoffinntaket;. Denne tilstanden reduserer nivået av steroidhormon. Din risiko for disse forholdene øker hvis du bruker denne medisinen på store områder av kroppen din eller i lang tid. Øker også hvis du bruker et bandasje eller bandasje på # 8217; medisinsk område.
  • Advarsel om hudinfeksjoner: Bruk av desoksimetason kan øke risikoen for hudinfeksjoner.

  COS’er desoximetasonen?

  Desoximetason er et reseptbelagte legemiddel. Det er et aktuelt stoff, noe som betyr at det gjelder det for huden din. Det ser ut som en krem, gel, salve og spray.

  Desoximetasonkremet er tilgjengelig som Emneort-merkevaren. Det er også tilgjengelig som et generisk stoff. Generiske legemidler koster vanligvis mindre enn merkevaren. I noen tilfeller kan de ikke være tilgjengelige i alle kraft eller skjema som en merket medisiner.

  Desoximetasonkremet kan brukes som en del av en kombinasjonsterapi. Dette betyr at det kan være nødvendig å bruke det med andre legemidler.

  Fordi den brukes

  Desoximetasonkremet brukes til å behandle rødhet, hevelse, kløe og ubehag forårsaket av hudforhold dermatøse samtaler.

  Hvordan virker det

  Desoximetason tilhører en klasse med narkotika kalt aktuelle kortikosteroider. En klasse med narkotika er en gruppe medisiner som fungerer på samme måte. Disse stoffene brukes ofte til å behandle lignende forhold.

  Desoximetason fungerer som aktiverer naturlige stoffer i huden for å redusere hevelse, rødhet og kløe.

  Bivirkninger desoximetason

  Den aktuelle desoksimetasonkremet forårsaker ikke døsighet, men kan forårsake andre bivirkninger.

  Mer vanlige bivirkninger

  Noen av de vanligste bivirkningene som kan oppstå ved bruk av desoximetason, inkluderer disse effektene, som forekommer nær de områdene hvor dette legemidlet påføres:

  • Brennende, kløe, irritasjon, rødhet eller tørr hud
  • Hevelse, rødhet eller blærer fulle av pus på huden på bunnen av håret
  • små røde fremspring rundt munnen
  • Overflødig hårvekst
  • pimples

  Hvis disse effektene er milde, kan de gå bort innen noen få dager eller et par uker. Hvis de er mer alvorlige eller ikke forlater, snakk med legen din eller apoteket.

  Alvorlige bivirkninger

  Ring legen umiddelbart hvis du har alvorlige bivirkninger. Ring 911 Hvis symptomene dine føles i fare for livet, eller hvis du tror du har en medisinsk nødsituasjon. Alvorlige bivirkninger og deres symptomer kan inkludere følgende:

  • Alvorlig utslett
  • Hudinfeksjon. Symptomene kan omfatte:
   • rødhet
   • opphovning
   • Pus drikker

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige bivirkninger. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Diskuter de mulige bivirkningene med en helsepersonell som kjenner din medisinske historie.

  Desoximetason kan samhandle med andre legemidler

  Desoximetason krem ​​kan samhandle med andre stoffer, vitaminer eller urter du kan ta. A’interaksjon er når et stoff endrer måten et stoffhandlinger. Dette kan være skadelig eller hindre at stoffet fungerer bra.

  For å unngå interaksjoner må legen håndtere alle narkotika nøye. Husk å informere legen din om alle medisiner, vitaminer eller urter du tar. For å finne ut hvordan dette stoffet kan samhandle med noe D’andre tar, snakk med legen eller apoteket.

  Nedenfor er eksempler på legemidler som kan forårsake samspill med desoksimetason.

  Andre kortikosteroider

  L’Bruk av andre kortikosteroider med desoksimetason kan øke nivået av kortikosteroider i blodet og øke risikoen for bivirkninger. Eksempler på andre kortikosteroider inkluderer:

  • hydrokortison
  • prednison
  • Dexamethason

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika samhandler annerledes i hver person, kan vi imidlertid ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige interaksjoner. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din om mulige samspill med alle reseptbelagte legemidler, vitaminer, urter og kosttilskudd og motvirkninger du antar.

  Advarsler på Desossimetason

  Dette stoffet kommer med forskjellige advarsler.

  Varsel om allergi

  Dette stoffet kan forårsake en allergisk reaksjon. Hvis tilstanden din ikke løses etter at du har brukt denne medisinen, kan du ha en allergisk medisinsk reaksjon kalt kontaktdermatitt. Ring legen din dersom huden din ikke forbedres etter bruk av denne medisinen.

  Hvis du utvikler disse symptomene, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Ikke ta denne medisinen lenger hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på den. Gjenoppta det kan være dødelig (forårsaker døden).

  Advarsler for personer med visse helsemessige forhold

  For personer med hudinfeksjoner: L’Bruk av dette stoffet reduserer immuniteten din og kan øke risikoen for hudinfeksjoner.

  Advarsler for andre grupper

  For gravide: Desoximethason er et gravid stoff i kategori C. Dette betyr to ting:

 • Dyreforskning viste negative effekter på fosteret da moren tar medisinen.
 • Ingen studier har blitt utført på mennesker for å være sikker på hvordan stoffet kan påvirke fosteret.
 • Snakk med legen din hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet. Dette stoffet skal bare brukes dersom den potensielle fordelen rettferdiggjør den potensielle risikoen.

  For kvinner som ammer: det er ikke kjent om den aktuelle bruken av desoksimetason kan forårsake passasje av dette stoffet til morsmelk. Dette stoffet skal brukes forsiktig hvis du ammer.

  For barn: Barn driver større risiko for å demonstrere bivirkninger forbundet med dette stoffet.

  L’Bruk av dette stoffet til å behandle plaque psoriasis har ikke blitt studert hos barn. Det bør ikke brukes til å behandle psoriasis til plater i mennesker under 18 år.

  Hvordan ta desoximetason

  Alle mulige doser og former for narkotika kan ikke inkluderes her. Dosen, formen på stoffet og frekvensen som stoffet antar vil avhenge av:

  • din alder
  • tilstanden som skal behandles
  • Hvor seriøs er din tilstand
  • Andre medisinske forhold du har
  • Hvordan reagere på den første dosen

  Form og styrker av stoffet

  Generisk: Desoximethason

  • Form: Topisk krem
  • Styrker: 0.05%, 0.25%

  Merke: Topicort

  • Form: Topisk krem
  • Styrker: 0.05%, 0.25%

  Dosering for dermatose

  Dosering for voksne (18 år og eldre)

  Påfør et tynt lag med medisiner på de berørte områdene og gni det forsiktig. Påfør to ganger om dagen.

  Dosering for barn (alder fra 0 til 17 år)

  • Det er ingen spesifikke doseringsanbefalinger for bruk av desoksimetasonkremet i mennesker under 18 år.
  • Desoximetasonkremet må brukes med forsiktighet som personer under 18 år kan være mer i fare for å uttrykke bivirkninger knyttet til bruken.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne listen inneholder alle mulige doser. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din eller apoteket til de riktige dosene for deg.

  Ta som angitt

  Desoximetason brukes til kortsiktig behandling. Kommer med alvorlige risikoer hvis du ikke tar det som foreskrevet.

  Hvis du avbryter stoffinntaket eller du ikke tar det i det hele tatt: Du kan se en forverring av symptomer eller ingen forbedring.

  Hvis du hopper over dosene eller ikke tar stoffet på planen: Medisinen din kan ikke fungere så godt.

  Hvis du tar for mye: Du kan ha økt risiko for bivirkninger.

  Hva å gjøre hvis du glemmer en dose: Påfør dosen så snart du husker. Men hvis du husker bare noen få timer før neste planlagte dose, bruk bare en dose. Ikke prøv å gjenopprette forsinkelsen ved å bruke to doser på samme tid.

  Hvordan forstå om stoffet fungerer: Hvis du bruker stoffet til å behandle dermatoser, bør du se en reduksjon i kløe, rødhet, tørrhet, skorpe, desquamation og ubehag i ulike hudforhold som ikke involverer betennelse.

  Viktige hensyn til inntaket av desoksimetason

  Husk disse hensynene hvis legen din foreskriver deg Desoximethason.

  Oppbevaring

  • Oppbevar desoximetasonet ved romtemperatur mellom 68 ° F og 77 ° C (20 ° C og 25 ° C). Når du reiser, lagre den ved en temperatur mellom 59 ° C og 86 ° C (15 ° F og 30 ° F). Hold det vekk fra høye temperaturer.
  • Ikke hold denne medisinen i våte eller våte områder, som bad.

  Ladninger

  En oppskrift på dette stoffet er oppladbart. Du bør ikke trenge et nytt resept for å lade opp dette stoffet. Legen vil skrive antall lading som er autorisert på resept.

  Turer

  Når du reiser med stoffene dine:

  • Alltid ta med narkotika med deg. Under flyet, legg det aldri inn i en innspilt bagasje. Hold det i håndbagasjen din.
  • Ikke bekymre deg for røntgenmaskiner Dell & # 8217;. De kan ikke skade medisinene dine.
  • Det kan være nødvendig å vise personalet på Dell’Airport L’apoteketikett for stoffet. Ta alltid med deg den originale beholderen med reseptbelagte etiketten.
  • Ikke sett denne medisinen i oppbevaringsrommet på bilen din eller la den være med bil. Pass på at du unngår å gjøre det når klimaet er veldig varmt eller veldig kaldt.

  Tilgjengelighet

  Ikke alle apotekene selger dette stoffet. Når du fyller på reseptet ditt, må du kontrollere at du ringer på forhånd for å sikre at apoteket ditt har det.

  Forebyggende autorisasjon

  Mange forsikringsselskaper krever en forebyggende autorisasjon for dette stoffet. Dette betyr at legen din må få L’godkjenne forsikringsselskapet ditt før forsikringsselskapet betaler reseptbelagte.

  Det finnes alternativer?

  Andre stoffer er tilgjengelige for å behandle tilstanden din. Noen kan være mer egnet for deg fra andre. Snakk med legen din om andre farmakologiske alternativer som kan fungere for deg.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Healthline har gjort alt for å sikre at all informasjonen faktisk er korrekt, fullført og oppdatert. Denne artikkelen bør imidlertid ikke brukes som erstatning for kunnskap og # 8217; erfaring med en autorisert helsepersonell. Du bør alltid konsultere legen din eller annen helsepersonell før du ansetter noe stoff. Informasjonen om legemidlene som finnes her, kan endres og ikke tenkt å dekke alle mulige bruksområder, indikasjoner, forholdsregler, advarsler, farmakologiske interaksjoner, allergiske reaksjoner eller bivirkninger. L’Fravær av advarsler eller annen informasjon for et gitt stoff indikerer ikke at stoffet eller kombinasjonen av legemidler er trygg, effektiv eller egnet for alle pasienter eller for alle spesifikke bruksområder.