Depersonaliseringsforstyrrelse: Symptomer, årsaker, behandling og støtte

COS’er uorden for depersonalization?

Depersonaliseringsforstyrrelse er en betingelse for mental helse som nå er formelt kjent som depersonalization-deralization disorder (DDD).

Dette oppdaterte navnet gjenspeiler de to hovedproblemene som folk med erfaring DDD:

 • Depersonalisering påvirker måten du er i forhold til deg selv. Kan få deg til å føle at du ikke var ekte.
 • Deralization påvirker måten du er i forhold til andre mennesker og ting. Kan få deg til å føle deg som om det omkringliggende miljøet eller andre ikke var ekte.

Sammen kan disse problemene få deg til å føle deg fjern eller frakoblet deg selv og fra verden som omgir deg.

Det er ikke uvanlig å føle seg fra tid til annen. Men hvis du har DDD, kan disse følelsene fortsette i lange perioder og hindre daglige aktiviteter.

Fortsett å lese for å lære mer om DDD, inkludert symptomer og behandlingsalternativer tilgjengelig.

Hvilke DDD-symptomer er?

Symptomene på DDD faller generelt i to kategorier: Symptomer på depersonalisering og derealiserings symptomer. Personer med DDD kan vise bare symptomer på # 8217; en eller # 8217; andre eller begge deler.

Depersonalisering symptomer inkluderer:

 • Føl deg som om jeg var ute av kroppen din, noen ganger som om du ser på den fra # 8217;
 • føler seg løsrevet fra deg selv, som om du ikke hadde et ekte selvtillit
 • nummenhet i sinnet eller kroppen, som om sansene dine var av
 • følelsen som om du ikke kunne sjekke hva du gjør eller si
 • Følelsen som om deler av kroppen din var feil størrelse
 • Vanskelighetsgrad å angripe følelser til minner

Deraliseringsymptomer inkluderer:

 • Har problemer med å gjenkjenne omgivelsene eller å finne det omkringliggende og nesten drømmende omgivelsene
 • Følelsen som en glassvegg skiller deg fra verden: Du kan se hva C’det er dessuten, men du kan ikke koble til
 • Følelsen som om det omkringliggende miljøet ikke var ekte eller virket flatt, sløret, for langt, for nært, for stort eller for lite
 • Opplev en forvrengt følelse av tid: Fortiden kan virke veldig nylig, mens de siste hendelsene synes å skje for lenge siden

DU ER IKKE ALENE

For mange mennesker er symptomene på DDD vanskelig å uttrykke seg til ord og kommunisere til andre. Dette kan øke følelsen av ikke eksistere eller bare «8220; gal & # 8221;.

Men disse følelsene er sannsynligvis mer vanlige enn du tror. I henhold til L’siste utgave av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, Nesten 50% av voksne i USA vil ha en episode av spersonalisering eller derealisering på et tidspunkt i ens liv, selv om bare 2% oppfyller kriteriene for en diagnose av DDD.

Les en persons historie om hvordan du føler å eksperimentere med symptomene på depersonalisering og derealisering.

Hva forårsaker DDD?

Ingen er sikker på den eksakte årsaken til DDD. Men for noen mennesker ser det ut til å være forbundet med å eksperimentere stress og traumer, spesielt i ung alder.

For eksempel, hvis du vokste opp midt i vold eller skrik, kan du mentalt bli fjernet fra disse situasjonene som en håndteringsmekanisme. Som en voksen kan du ty til disse dissociant trender i stress situasjoner.

L’bruk av visse stoffer kan også forårsake symptomer som ligner på DD-en i noen mennesker. Disse stoffene inkluderer:

 • hallusinogener
 • MDMA
 • ketamin
 • salvie
 • marihuana

TIL Liten studie av 2015 Han sammenlignet 68 personer i konvalescens fra lidelser fra bruk av stoffer som var minst seks måneder med 59 personer som aldri hadde hatt en lidelse for bruk av stoffer. Mer enn 40% av de i konvalescens presenteres minst små symptomer på DDD.

Hvordan DDD er diagnostisert?

Husk, noen ganger er det normalt å føle seg litt og # 8216; & # 8221; ut & # 8221; eller vekk fra verden. Men på hvilket tidspunkt begynner disse følelsene å rapportere en betingelse for mental helse?

Generelt kan symptomene dine være et tegn på DDD hvis de begynner å forstyrre ditt daglige liv.

Før du gjør en diagnose av DDD, vil din grunnleggende lege (PCP) spørre deg om:

 • De har regelmessige episoder av spersonalisering, derealisering eller begge deler
 • de er angst av symptomene dine

De vil sannsynligvis spørre deg selv om du er klar over virkeligheten når du føler symptomene. Folk med DDD er generelt klar over at det de føler seg ikke helt ekte. Hvis du ikke er klar over virkeligheten i de øyeblikkene, kan du ha en «8217, annen tilstand.

De vil også bekrefte at symptomene dine:

 • Det kan ikke forklares av G>
 • De er ikke forårsaket av en annen psykisk helsetilstand, som panikklidelse, PTSD, schizofreni eller en annen dissociativ lidelse

Husk at psykiske helsemessige forhold kan ta tid til å diagnostisere riktig. For å hjelpe prosessen, sørg for at du informerer din PCP av en hvilken som helst annen psykisk helsetilstand du har, spesielt depresjon eller angst.

TIL 2003 studie L’undersøkelse av 117 tilfeller av DDD funnet at personer med DDD ofte led av depresjon, angst eller begge deler.

Hvordan DDD er behandlet?

Den mest effektive behandlingen for DDD involverer vanligvis en slags terapi, spesielt psykodynamisk terapi eller atferdsmessig kognitiv terapi (CBT).

Med hjelp av en terapeut kan du kjenne DDD, oppdage og arbeide med eventuelle tidligere traumer eller risikofaktorer og utforske håndteringsstrategier for å overvinne fremtidige episoder.

Bekymret for kostnaden? Vår økonomiske terapi guide kan hjelpe.

Å finne en terapeut kan virke skremmende, men det må ikke være slik. Begynn å plassere noen grunnleggende spørsmål:

 • Hvilke problemer vil du møte? Disse kan være spesifikke eller vage.
 • Det er spesifikke funksjoner du vil ha i en terapeut? For eksempel er du mer rolig med noen som deler sexet ditt?
 • Hvor mye du kan realistisk tillate deg å bruke for økt? Ønsker noen å tilby avtagende priser eller betalingsplaner?
 • Hvor du vil sette inn behandlingen i programmet ditt? Du trenger en terapeut som kan se deg på en bestemt dag i uken? Eller noen som har nattsøkter?

Etter notert noen notater om det du leter etter, kan du begynne å begrense søket. Hvis du bor i USA, kan du se etter lokale terapeuter her.

For noen kan stoffene også være nyttige, men det er ikke noe spesifikt stoff kjent for behandling av DDD. Antidepressiva kan være nyttige, spesielt hvis du selv lider av depresjon eller angst nedenfor.

Men for noen mennesker kan disse faktisk øke symptomene på DDD, så det er viktig å holde seg i nær kontakt med PCP eller terapeuten på eventuelle endringer i symptomene.

Hvor kan jeg finne støtte?

Følelsen frakoblet virkeligheten kan være forstyrrende og overveldende, spesielt hvis du lever det regelmessig. Du kan begynne å tenke på at symptomene dine aldri vil forsvinne.

I disse situasjonene kan det være nyttig å komme i kontakt med andre som adresserer lignende problemer. Dette er spesielt nyttig blant terapiavtaler.

Vurder L’ideen om å bli med i en online støttegruppe, for eksempel:

Hvordan kan jeg hjelpe noen med DDD?

Hvis noen i nærheten av deg opplever DDD-symptomer, er det flere ting du kan gjøre for å tilby støtte:

 • Les forholdene. Hvis du har kommet til dette punktet i artikkelen, gjør du sannsynligvis allerede det. Det er ikke nødvendig å bli ekspert på emnet, men å ha litt & # 8216; av grunnleggende informasjon kan hjelpe. Dette gjelder spesielt for DDD, siden symptomene ofte er vanskelige å uttrykke i ord for de som opplever dem.
 • Validere deres erfaring. Du kan gjøre det selv om du ikke forstår hva de føler. En enkel & # 8220; DEV’Å være veldig ubehagelig, jeg beklager at du har å gjøre med denne & # 8221; kan gjøre mye.
 • Tilbyr å gå til en terapi økt med dem. I løpet av sesjonen kan du lære mer om symptomene som opplever eller hva du slipper løs. Hvis du ikke er sikker på terapien, kan det være nyttig å tilby deg selv å bli med dem for den første økten.
 • Forstå at det kan være vanskelig for dem å be om hjelp. Det gjør ikke vondt for å sikre at du vet at du er tilgjengelig for støtte hvis du trenger deg. Ikke ta for gitt at stillhet betyr at de ikke trenger eller vil ha hjelp.
 • Respekter deres grenser. Hvis de forteller deg at de ikke vil snakke om deres symptomer eller noen traumer forbi, ikke press emnet eller ta det over personalet.