Disorder fra disinhibited Social Commitment (DSED): Hva er tilfellet & # 039;?

Beskrivelse

Disinhibited Social Combedment Disorder (DSED) er en lidelse i Atture Of 8217;. Det kan gjøre det vanskelig for barn å skape dype og betydelige bånd med andre. Det er en av de to forstyrrelsene i # 8217; vedlegg som påvirker barn under 18 år: Den andre tilstanden er uorden i REAKTIVT (RADE). Både DSED og RAD observeres hos barn med en historie med traumer eller forlatelse. DSED krever behandling og vil ikke gå bort alene.

Symptomer

Sekund Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5), Barn må ha minst to av de følgende symptomene som skal diagnostiseres med DSED:

  • Intens spenning eller mangel på inhibering for møtet eller samspillet med fremmede eller ukjente voksne
  • Behaviors med fremmede som er overdrevet vennlige, snakkesalige eller fysiske og upassende til alderen eller kulturelt akseptable
  • Tilgjengelighet eller ønske om å forlate et sted eller en trygg situasjon med en fremmed
  • Mangel på lyst eller interesse for å gjøre innsjekking med en voksen av selvtillit før du forlater et trygt sted, eller i en situasjon som virker rart, rart eller truende

Barn med DSED driver større risiko for å lide skade fra andre på grunn av deres vilje til å komme i kontakt med fremmede. De har problemer med å danne kjærlige relasjoner med andre barn og voksne.

Våre initiativer

DSED kan skyldes en eller flere faktorer. Saker inkluderer vanligvis fraværet av en solid og langsiktig omsorgsperson. En omsorgsperson er noen som:

Noen barn med DSED-diagnose kommer fra institusjonaliserte strukturer med et høyt omsorgspersonellforhold, for eksempel barnehjem. Selv barnepass barn som gjentatte ganger blir transportert av en familie til den andre eller andre eller som aldri blir vedtatt, kan lide av DSED.

Til og med infantile traumer, ekstreme misbruk eller L’forsøm barn i fare hvis barnet ikke har en gjennomtenkt voksen å gjøre erfaringer mindre traumatisk.

Situasjonene som kan øke risikoen for at et barn er:

Få en diagnose

Skille fra normal oppførsel

Ikke alle barna ivrige etter å komme i kontakt med fremmede har DSED. Generelt å utvikle barn oppnår mål basert på og uavhengighet og fysisk separasjon fra foreldrene. Disse barna kan utforske vekk fra sine omsorgspersoner og gravitate til andre. Noen barn har en utadvendt personlighet og kan nærme seg andre voksne overfor entusiastiske.

I begge tilfeller kan du observere din sønn på jakt etter deg og forsikrer deg om å være i nærheten mens du utforsker verden av andre mennesker. Det er obligasjonen at barn har med sine omsorgspersoner og bevissthet om at C’er noen forpliktet til å holde dem trygge som gjør det mulig for denne typen leting. På denne måten varierer de typiske utgående barna fra de med DSED.

Når skal du se en lege

Snakk med barnets barnelege eller skolekonsulent hvis du regelmessig:

Diagnosen utføres vanligvis av en psykisk helsepersonell, som for eksempel en terapeut eller en psykiater. Legen vil utføre en komplett psykiatrisk vurdering i forskjellige besøk. Disse besøkene kan foregå på en eller flere steder. Legen vil spørre deg og barnet om spørsmål for å evaluere:

Basert på barnets alder, kan legen bruke leker, som plysjdyr, dukker eller papir og fargestifter, som kommunikasjonsobjekter.

Hvis barnet er diagnostisert med DSED, vil legen skape en svært personlig behandlingsplan. Planen vil bli orientert mot helbredelsen av barnets traumer og til støtte fra sin evne til å danne betydelige og smale forhold til andre.

Behandling

Behandling for DSED inkluderer vanligvis hele familien kjernen av barnet. Ordterapi kan foregå individuelt og i grupper. Psykoterapeutiske behandlinger rettet mot at barnet kan inkludere spillbehandling og terapi-art.

Til de voksne som tar vare på barnet, vil gi verktøy for å hjelpe dem med å forbedre daglige interaksjoner og hjelpe barnet til å føle seg brydde seg om og trygt. L’Læring av Caregiver Hvordan hjelpe barnet til å føle seg trygge er nødvendig for å danne sunne vedlegg.

Forbedringer kan ses gradvis eller raskt, avhengig av alder og barnesituasjon. Selv om forbedringen virker rask, husk at det ikke er noen rask løsning. Barn regresserer ofte atferd og viser undertrykte følelser av sinne eller andre følelser. Det er viktig å stadig implementere behandlingsverktøy samtidig som det opprettholder et terapeutisk og omsorgsfullt forhold.

Outlook

DSED er en alvorlig tilstand, men utvinning er mulig med behandling. Denne tilstanden vil ikke forbedre seg alene. En langsiktig og konsekvent behandling er grunnleggende, et gjennomtenkt forhold og ønsket om å gi barnet et stabilt og trygt miljø.

Spørsmål og svar: Tjenesteleverandører for barndom og DSED

D: L’Nursery eller klasser med høyt student-lærerforhold øker risikoen for DSED?

A: Det er ingen undersøkelse som tyder på at dette er et problem. Husk at disse forstyrrelsene gjelder måten barnet binder til omsorgspersonen. Mens barnet kan være ubehagelig i situasjoner med fremmede involvert i # 8217; barnehagen og skolen, hvis barnet har utviklet et godt bånd med sin primære omsorgsperson, så er dette obligasjonen som gir barnets følelse av sikkerhet for han trenger. Selv om det er i et barnehage eller å gå på skole, kan det være stressende for barnet, vil de snart lære at omsorgspersonen noen ganger går, men returnerer og forblir en konstant næringsstøtte. & # 8211; Timothy J. Ben, PhD, Crnp