Dent-Driven Ribs: Bilder, symptomer, behandling, helbredende tid og mer

Beskrivelse

Dine ribbeina er tynne bein, men de har en viktig oppgave å beskytte lungene, hjerte og brysthulen. Hvis et brysttraume oppstår, kan en eller flere ribber bli dented, sprukket eller brutt.

En dented ribbe kan ta tid å helbrede, avhengig av tyngdekraften. Det er viktig å ha legen din kontrollert av legen din for å utelukke mer alvorlige skader og lære om behandlingsalternativer som kan hjelpe din utvinning.

Bilde av Dented Rib

Del på PinterestDet er vanskelig å forstå forskjellen mellom knuste ribber og brutte ribber. Ved respiratoriske vanskeligheter, kontakt lege umiddelbart. Bildekilde: Amyselleck / Flickr / Flickr.com / photos / amyselleck / 4895865882

Hva er symptomene?

Det viktigste symptomet på dent ribber er brystsmerter. Denne smerten kan bli verre når den er inspirerende. Det kan også skade når du ler, få toksetter eller nyser. Selv bøyning eller flytting til andre stillinger kan forårsake sterk brystsmerter.

Andre symptomer kan omfatte:

  • Ømhet i Bruise-området
  • Hevelse rundt conting ribben
  • En synlig blåmerke på huden
  • Spasmer eller sammentrekninger i brystmuskulaturen

Symptomene på en ødelagt ribbe er lik. Hvis en ribbe er ødelagt, kan du høre en knirk når du bekrefter, men bare bildebehandlingstester kan bekrefte diagnosen.

Vanlige årsaker

Den mest typiske årsaken til en quuding ribbe er en hit til brystet. Dette kan skje i en ulykke D’bil eller under direkte kontakt i en sport som fotball. Faller fra en stige eller fra et annet punkt opp kan forårsake blåmerker eller bryte en ribbe, akkurat som noe tungt kan falle på brystet.

Mindre vanlige årsaker inkluderer overdreven hoste eller repeterende og anstrengende aktiviteter, for eksempel båtliv eller løfting av tunge belastninger.

Hvordan det er diagnostisert

Diagnosen av en conting ribben begynner med en revisjon av symptomer og en fysisk undersøkelse. Legen vil lytte til og vil se på brystet mens du puster for å se om lungefunksjonen kunne ha blitt kompromittert. En sitert eller ødelagt ribben kan ledsages av et blåmerke på huden.

Uansett at et blåmerke er synlig eller ikke, kan symptomene dine kreve en røntgenstråle. Din ribben kan ha en liten brudd som ikke oppdages med en røntgenstråle. I disse situasjonene kan en TAC hjelpe legen din til å skille mellom en pause fra en blåmerke.

Andre diagnostiske verktøy inkluderer en magnetisk resonans av brystet. Et blåmerke til ribbenene vil ikke bli vist på en røntgen, men kan ofte oppdages med en magnetisk resonans.

En bein duft kan være spesielt nyttig for å diagnostisere en ødelagt ribben forårsaket av en repeterende handling, for eksempel overdreven hoste eller roing, spesielt når den ikke er synlig på røntgenstråler av detaljene i ribbenene.

Hvordan det blir behandlet

Lesjoner til ribber er vanskelig å behandle. I motsetning til en ødelagt arm, for eksempel, som kan settes inn i en kast, kan et ribbehodet ikke bli bandasjert. Øvelsen med å pakke brystburet er sjelden brukt i disse dager fordi du hindrer deg i å puste dypt. En for overfladisk pust legger deg i fare for å utvikle en lungebetennelse.

Hviler og begrensende aktiviteter er de viktigste behandlingsalternativene for dented ribbeina. Is kan bidra til å lindre en del av smerte og hevelse.

Fordi de dented ribber forårsaker smerte når du sender inn, gjør du flere overfladiske puster, kan legen din foreskrive medisiner for å hjelpe deg med å håndtere smerte. Langsiktig anestetiske injeksjoner i nærheten av Bruise-området kan også hjelpe deg midlertidig å forhindre nerver fra overføring av tegn på hjernepine.

Legen kan også anbefale en respiratorisk terapi. Du vil lære å puste teknikker som kan redusere en del av smerten, samtidig som du lar deg fylle luftluttene.

Hvor mye det tar å helbrede?

De drunkne ribbenene helbreder vanligvis innen en måned, Men denne prosessen kan ta mer tid hvis en eller flere ribber faktisk er ødelagt i stedet for full. Hvis du i utgangspunktet er diagnostisert med en blåmerke til ribber, men smerte, demper ikke etter noen uker, fortell legen din. Mer bildebehandling eller # 8217 kan være nødvendig; annen evaluering.

Når skal du se en lege

Ikke nøl med å konsultere legen din dersom en av disse symptomene oppstår:

  • Smerter i ribbenene under pusten eller hoste, spesielt hvis en knust notat eller hevelse og ømhet rundt ribbenene
  • Forringelse av smerte i dagene eller ukene etter en skade
  • pust

Selv om ikke C’Det er mye at du kan gjøre for å hjelpe deg med helbredelsen av såret ditt, bør du fortsatt gjøre en grundig evaluering av ribbeina og lungene dine. Å ignorere smerte kan øke risikoen for å skade lungene eller utvikle lungebetennelse eller andre alvorlige respiratoriske problemer.

L & # 8217;

Dent-tørkede ribber kan være en smertefull lesjon med potensialet til å påvirke lungens helse. Generelt tar de tid til å helbrede og tålmodighet til å bære smerten. Men hvis du følger legen din råd, bør du være i stand til å fullstendig fortsette.

Det er sikre måter å håndtere smerte på. Hvis opioider eller andre kraftige stoffer er foreskrevet, må du sørge for at du tar dem akkurat som foreskrevet.

Å bidra til å forhindre drunkne ribber i fremtiden, iført en’tilstrekkelig polstring når du trener kontaktsporter. Du vil kanskje også utforske andre aktiviteter eller øvelser som representerer mindre en trussel mot dette viktige settet av bein.