Writer kramper: årsaker, symptomer, behandling og mer

Hva er forfatterens kramper?

Forfatterens kramper er en bestemt type fokal dystonia som rammer fingre, hånd eller # 8217; underarm. Hendens fokale dystonia er en forstyrrelse av den nevrologiske bevegelsen. Hjernen sender feil informasjon til musklene, forårsaker ufrivillig og overdreven muskelkontraksjoner. Disse signalene kan rotere hendene dine i merkelige stillinger.

Forfatterens kramper er kjent som en bestemt dystoni for A & # 8217;. Det skjer nesten bare når du spiller en bestemt aktivitet. Andre høyt kvalifiserte bevegelser kan forårsake fokal dystoni av hånden, ting som å spille a musikk Instrument, Typingeller sying.

Andre vilkår som brukes til å beskrive kramper av forfatteren eller lignende problemer inkluderer:

 • Musiker kramper
 • Hånd fokal dystoni
 • Arm dystonia
 • fingrene
 • Distonia spesifikk for aktiviteter
 • Profesjonell eller dystonia kramper
 • & # 8220; yips & # 8221;

Alle kan kontrakt en bestemt dystoni for A’aktivitet som kramper av forfatteren. Estimater gå fra. Fra 7 til 69 per million mennesker I den generelle befolkningen.

Symptomene vises vanligvis mellom tidene av 30 og 50. De spesifikke dystonene i oppgaven, spesielt kramper av musikken, er mer vanlig på menn.

Det er forskjellige typer?

Det er to grunnleggende typer forfatterkramper: enkel og dystonisk.

Kramper av den enkle forfatteren innebærer vanskeligheter med den eneste skrivingen. Anomaløse stillinger og ufrivillige bevegelser starter umiddelbart etter å ha tatt en penn. Det påvirker bare din evne til å skrive.

Kramper av den fjerne forfatteren går utover den eneste oppgaven. Symptomene manifesterer seg ikke bare under skriving, men selv når andre aktiviteter holdes med hender, for eksempel barbering eller sminkeapplikasjon.

Hvilke symptomer kan forårsake?

Noen ganger holder en penn eller blyant for tett, kan forårsake spasmer til musklene i fingrene eller underarmene etter å ha skrevet i lang tid i en enkelt økt. Dette ville være et smertefullt problem med overdreven bruk. Men forfatterens kramper forårsaker koordineringsproblemer er mer sannsynlig.

De vanlige symptomene på forfatterens kramper inkluderer:

 • fingre som strammer pennen eller blyanten veldig sterk
 • Knuser i flexion
 • fingrene som strekker seg under skriving, noe som gjør det vanskelig å holde pennen
 • Håndledd og albuer som beveger seg i uvanlige stillinger
 • Hender eller fingre som ikke svarer på kommandoer

Hånden din gjør vanligvis ikke vondt eller kramper. Men du kan føle deg en liten ubehag for fingrene, håndleddet eller alt «» underarmen.

I den enkle kramper av forfatteren vil hånden svare normalt under andre aktiviteter og vil bli ukontrollable bare under utløseren. I kramper av den fjerne forfatteren kan enda andre aktiviteter fokusert på hånden forårsake symptomer.

Hva forårsaker denne tilstanden og hvem som er i fare?

Focal Dystonia er et problem med måten hjernen din snakker til musklene i hånden og armen. Eksperter tror det at de repeterende bevegelsene i hånden innebærer reming av noen deler av hjernen.

Den enkle forfatterens kramper er forbundet med overdreven bruk, til en dårlig skriftlig stilling eller holder pennen eller blyanten feilaktig. Imidlertid begynner symptomene etter å ha holdt skriveverktøyet bare for et øyeblikk, nei etter timer.

Selv om stresset ikke forårsaker at dystonen i hånden, kan forverre symptomene. Stressfaktorer, som prøvelser, kan forverre forfatterens kramper. Men å bekymre deg og fokusere på kramper kan også bli verre ting.

Kramperen av den fjerne forfatteren er mindre vanlig enn den enkle kramper av forfatteren og kan manifestere seg som en del av den generaliserte dystonien som påvirker ulike deler av kroppen. I dette tilfellet kan ufrivillige bevegelser oppstå når du utfører andre ikke-skriveaktiviteter, hvordan du bruker en kniv og en gaffel.

Hans mulig Å arve kramper av forfatteren, vanligvis med generalisert dystoni med tidlig debut, som er knyttet til DYT1-genet.

Hvordan denne tilstanden er diagnostisert?

Hvis du tror du har en fokal dystoni, begynner du å besøke legen din. De kunne lede deg til en nevrolog. Legen din vil gjøre deg til en rekke spørsmål og utføre en fysisk og nevrologisk undersøkelse.

Weore følgende:

 • Spesifikke utløsende faktorer i Dystonia
 • Hvilke muskler er involvert
 • Kjennetegn på spasmer og stillinger
 • Hvilke deler av kroppen er interessert
 • Hvilke aktiviteter er interessert
 • Hvis noen muskler påvirkes i ro

Selv om de ikke anbefales å rutine for diagnose, kan nerve ledningsstudier og elektromyografien hjelpe legen til å ekskludere andre mulige årsaker til symptomer. L’Cerebral Imaging er vanligvis ikke nødvendig.

Overdreven syndrom er vanligvis smertefulle, men forfatterens kramper forårsaker hovedsakelig koordinering og kontrollproblemer. Hvis tilstanden din er smertefull, kan legen din sjekke:

 • leddgikt
 • Seneproblemer
 • muskel kramper
 • Karpaltunellsyndrom

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Det er ingen enkel og gyldig tilnærming for alle å behandle forfatterens kramper. Og ikke C’det er kur. Du må kanskje prøve en rekke terapier, og du må sannsynligvis kombinere et par.

En typisk behandlingsplan kan inkludere:

 • Fysisk og sysselsetting Therapy. Lær å holde pennen annerledes, bruk fighterfjær eller håndtak, bruk spesielle lameller og endre papiret eller armposisjonen kan hjelpe forfatterens kramper.
 • Botulinum neurotoxin injeksjoner (Botox). Botox injeksjoner i utvalgte muskler kan bidra til å lindre forfatterkramper, spesielt når håndleddet eller fingrene beveger seg i uvanlige stillinger.
 • Orale medisiner. De antikolinerge legemidlene, som trihexyfenidyl (artane) og benztropin (cogentin), hjelper noen mennesker.
 • Avslapning og distraksjon. Lindrer kramper indusert av stress gjennom avslapningsteknikker som dyp pusting og visualisering, eller gjennom distraksjoner som å skrive med begge hender samtidig.
 • Sensorisk rehabilitering. Dette strikkevarer For å identifisere strukturer og temperaturer med fingrene bidrar til å ombygge hjernemodellene som forårsaker forfatterens kramper.
 • Sensorisk motorresendonisering. Dette Rehabiliteringsterapi Bruk splinter på fingrene uendret for å bidra til å redusere fingrene dine.
 • Kirurgi. Både pallidotomi og Dyp hjerne blek stimulering De har blitt brukt effektivt til generalisert Dystonia, men kirurgi er vanligvis nødvendig for å skille spesielt for aktiviteter som forfatterens kramper.

Komplikasjoner er mulige?

For noen mennesker kan kramper og uvanlige bevegelser av hender også inkludere muskler rundt albuen og skulderen. Du kan utvikle en tremor eller tremor som følger med kramper. Du kan utvikle en andre dystoni, som øyelokk eller vokalstrenger. Symptomene kan også begynne å påvirke andre hånd.

Omtrent halvparten av mennesker med en enkel kramper fra forfatteren vil ende opp med å utvikle seg til å ha den distoniske kramper fra forfatteren. Også andre håndrelaterte aktiviteter, for eksempel å spise eller børste tennene, kan bli påvirket.

Omtrent to tredjedeler av de med forfatterens kramper har problemer med å skrive. Håndskrift kan etter hvert bli uleselig.

Hva er perspektivet?

Selv om det ikke eksisterer en kur for forfatterens kramper, kan behandlinger redusere symptomene og kanskje forhindre at den enkle kramper fra forfatteren påvirker andre aktiviteter eller # 8217;. En kombinasjon av fysisk, mental og farmakologisk terapi kan hjelpe deg med å holde din evne til å skrive, slik at du kan lagre vennene dine skrevet til dine venner og familie.