Aldring hjemme er bedre enn å bli eldre i et fellesskap? Ikke alltid

Du har hørt om Priya Senior Living? Ligger i Fremont, California, er eiendommen for eldre rettet mot eldre innbyggere som ønsker å nyte kulturen i India. Det er ikke på lager.

Hva tenker du på Vi av Palo Alto? Denne luksuriøse eldre strukturen ønsker velkommen til beboere som ønsker å leve med andre som har hatt et rikt akademisk og arbeidsliv, og forfølger også kontinuerlig opplæring (gjennom et partnerskap med Stanford University). Det er også utsolgt. Faktisk er listen D & # 8217 venter på en av sine 600 senger nesten to år gammel!

Deretter, hva disse og andre såkalte «affinitets» egenskaper til felles? I stor grad, samfunnet & # 8211; Et viktig behov for at vi mennesker er i alle aldre.

Psykologi, psykiatri og biokorporert forsker av UCLA Matthew Lieberman forseggjort: & # 8220; å være sosialt forbundet er lidenskapen for hele livet i hjernen vår & # 8230; Har blitt inkludert i vårt operativsystem for titalls millioner år & # 8221;. Hans premiss & # 8211; en vedvarende fra vitenskap & # 8211; Det er at vi trenger samfunnet.

For eldre, noen ganger betyr dette å bli en del av et nytt samfunn.

En rapport fra 2011 publisert av AARP Han uttalte at nesten 90% av mennesker over 65 år ønsker å forbli i sitt eget hjem så lenge som mulig. Men aldring på stedet (eller hjemme) kan være i strid med det menneskelige behovet for tilkobling og samfunn.

Den store variasjonen av helsen i # 8217; aldring, sammentrekningen av samfunnet som en aldring og behovet for uavhengighet med en viss støtte, kan gjøre en sunn aldring hardt hjemme. Og samfunnene for eldre har gjort mye vei fra # 8217; Unattractive Idea om A & # 8220; Care House & # 8221;.

Som et resultat er flere og flere babyboomer Flytt til disse samfunnene yngre. De leter etter en bedre opplevelse av aldring etter å ha sett hva som skjedde med foreldrene dine.

Gen B ønsker en rikeste og # 8220 opplevelse; hjemme & # 8221;

ANNEN AARP-data Han understreker også: [8220 blant de unge boomers mellom 50 og 64 år, 71% vil bli eldre på stedet & # 8221;. Dette betyr at trenden for eldre som ønsker å bli hjemme, er avtagende.

Disse unge boom & # 8211; at jeg liker å ringe gen b & # 8211; De så foreldrene deres blir gamle, og forårsaker at de vurderer muligheten for å bo hjemme. De leter etter en ny opplevelse i en bedre type samfunn.

Det tilbyr sine kunder, enten det er naturlige eller juridiske personer, et lag som er spesialisert på baneområdet uaktsomhet, i stand til å gi konkret råd og bistand i saker, i saker som: Leadingage (i samarbeid med Norc) De intervjuet 1.200 Baby Boomer og 40% svarte at han vil leve på et annet sted fra hans hjem eller dagens leilighet dersom han hadde en fysisk funksjonshemning som han ba om at de trenger hjelp til daglige aktiviteter. Totito-to prosent sa at han ville leve andre steder hvis han hadde L’Alzheimer eller demens.

Mange tjenesteleverandører for eldre begynner å innse det. Fra uavhengig liv og assistert til minneomsorgssamfunn og sykehjem, blir livet for eldre ledet av REMENTS-brukeropplevelsen.

L’Gen Bs oppmerksomhet på lederskap Aktiv og sunn skrue Det reflekteres i økende grad i erfaringene som er tilgjengelige i det moderne samfunnene av eldre som Priya og VI i Palo Alto.

Hva betyr dette? Gen B-er leter etter erfaringer som kanskje ikke er tilgjengelige hjemme, inkludert:

  • L’sjanse for vennskap og ny kjærlighet
  • Måltider tilberedt av kokk og eliminerer kjøkkenvekten
  • Sosialisering som kommer med måltider
  • Større uavhengighet i et gunstig miljø
  • Deltakelse i betydelige aktiviteter hver dag
  • Frivillige muligheter
  • Kontinuerlig læring
  • Støtte for fysisk og mental velvære
  • Transport som opprettholder dem involvert i territoriet

Aldring hjemme vs. i et fellesskap

Beslutningen om å bli eldre i hjemmet kan fungere for mange, spesielt for de som er fysisk uavhengige, men er ikke det ideelle for alle.

Aldring hjemme kan gi komfort og sikkerhet, men inkluderer også tilleggsansvar og fysiske kostnader, for eksempel vedlikehold av hjemmet, måltider og andre provisjoner.

Og mens økonomien på forespørsel kan tilby noen løsninger, kan korte interaksjoner med leveranser, reparatører eller teknikere bare øke følelsen av isolasjon.

Tvert imot er det måter som et fellesskap kan hjelpe en person. Vi har alle slike forskjellige behov. Men med tanke på at et av behovene vi har til felles er behovet for å komme i kontakt med andre, kan samfunnene tilby selskap og engasjement på et annet nivå.

L’ideell aldringsopplevelse bør fokusere på individuelle behov og samfunn. Det bør samle tjenester og fasiliteter som tillater sunn aldring, sammen med en sterk følelse av fellesskap som tillater daglige aktiviteter, betydelige relasjoner og engasjement.

Gen B synes å lure på om de kan finne alt dette hjemme.

Arthur Bretschneider er en tredje generasjons eldre innkvartering operatør. Etter å ha solgt Senior Housing Company av sin familie, holdt han to finansielle analytikerroller i fast eiendom og finansielle selskaper. Han grunnla derfor et konsulentselskap, som bistår eiendomsutviklere og andre finansinstitusjoner i # 8217; inngangen til boligmarkedet for eldre. Mens han forfulgte sin MBA i Berkeley-Haas, skapte han Seniorly Å løse et problem han la merke til mens han ledet familiens selskap. Arthur er en innfødt i San Francisco, og når han ikke virker, er han vanligvis på Crissy Field med sin kone, to gutter og deres Jack Russell Terrier og Goldendoodle.