Den smaken har brystmelk? Lukt, konsistens og mer

Del på Pinterest

Brystmelk er flytende gull?

Som noen som har barnepike et menneske (for å være klart, var det min sønn), jeg kan forstå hvorfor folk refererer til morsmelk som & # 8220; flytende gull & # 8221;. L’amming har fordeler for livet både for moren og for barnet. For eksempel, C’er en lavere forekomst av brystkreft hos mødre som ammer i minst seks måneder.

Maternal melk har vist seg å ha mange fordeler for det voksende barnet, inkludert:

Men disse fordelene er for nyfødte. Voksne kan ha andre spørsmål, som om smaken faktisk har brystmelk? Det er også trygt å drikke? Vel, her er svarene på noen vanlige spørsmål om morsmelk (FabMQ):

Den smaken har brystmelk?

Mødre melk vet om melk, men sannsynligvis av en annen type fra den som er kjøpt i butikken, er du vant til. Den mest populære beskrivelsen er & # 8220; svært søtet mandelmelk & # 8221;. Smaken er påvirket av hva som spiser hver mor og fra # 8217; nå av dagen, her er hva noen mødre sier at 8217 har smakt:

Barn kan ikke snakke (med mindre du ser på & # 8220; se hvem som snakker og # 8221; som er merkelig morsom for en søvnløs gravid kvinne klokka 3, mellom … mer), men barna som minner av smaken av brystmelk eller ble ammet til de var verbale si at han vet om & # 8220, veldig søt melk, veldig søt som var sukkerholdig & # 8221;.

Du trenger flere deskriptorer (og ansiktsreaksjoner)? Se buzzfeed video der voksne føler brystmelk under:

Hva lukter?

De fleste mødre sier at brystmelk har en lukt som ligner på kumelk, men mer mild og søtere. Noen sier at deres melk noen ganger har en lukt & # 8220; saponoso & # 8221;. (Morsomt faktum: Dette skyldes et høyt nivå av lipase, et enzym som bidrar til å bryte ned fett.)

Morsmelk som har blitt frosset og tint, kan ha en litt sur lukt, som er normal. Mødremelken er virkelig syre, som kommer fra melk som har blitt pumpet og så ikke bevart riktig, vil ha en lukt og «8220; av & # 8221;, akkurat som når vaksinemelk blir syre.

Konsistensen av menneskelig morsmelk ligner den av kumelk?

Morsmelk er vanligvis litt og tynnere og lettvekt av kuens melk. En mor sier: Det overrasket meg hvor vannet var!& # 8221; En annen beskriver det som en «tynn (som ku melk vannet)». Så det er sannsynligvis ikke bra for milkshake.

Hva c’er i morsmelk?

Det kan høres ut som regnbuer og magi, men faktisk menneskemelk inneholder vann, fett, proteiner og næringsstoffer hvis barn trenger å vokse. Julie Bouchet-Horwitz, FNP-BC, IBCLC er administrerende direktør for New York Milk Bank. Forklar at morsmelk & # 8220; det har veksthormoner for hjernens utvikling og til og med anti-forebyggende egenskaper for å beskytte barnet sårbart av sykdommer som barnet møter & # 8221;.

En morsmelk inneholder også bioaktive molekyler som:

; Vi er de eneste artene som fortsetter å drikke melk og derivater etter avvenning og påminner oss Bouchet-Horwitz. & # 8220; Selvfølgelig er menneskelig melk for mennesker, men det er for menneskelige barn.& # 8221;

En voksen kan drikke brystmelk?

Du kan, men morsmelk er et kroppsvæske, så du bør ikke drikke brystmelk fra noen du ikke vet. Maternal melk ble inntatt av mange voksne (du mener at det ikke var kumelk som jeg satt i kaffe?) Uten problemer. Noen kroppsbygger har Han vendte seg til morsmelk som en slags & # 8220; superfloration & # 8221; men det er ingen bevis på at beste ytelse i treningsstudioet. Det er noen tilfeller, som rapportert av Seattle Times, av personer med kreft, fordøyelsessykdommer og immunforstyrrelser Bruke melk fra en brystmelk bank å bidra til å bekjempe sine sykdommer. Men igjen er det nødvendig med forskning.

Bouchet-Horwitz observerer: «Noen voksne bruker det til kreftbehandling. Den har en tumor nekrosefaktor som forårsaker apoptosen, som betyr en celle implodes. & # 8221; Men forskning ved foten av anticancer fordeler er ofte på et cellulært nivå. C’Det er svært lite når det gjelder menneskelig forskning eller kliniske studier som er fokusert på antitumoraktivitet for å vise at disse egenskapene aktivt kan bekjempe kreft hos mennesker. Bouchet-Horwitz legger til det forskere De prøver å syntetisere komponenten i melken kjent som Hamlet (Alpha-Lacto Albumina Letale gir for tumorceller) som forårsaker død av kreftceller.

Menneskelig morsmelk fra en melkebank filtreres og pasteuriseres, så det inneholder ikke noe skadelig. Noen sykdommer (inkludert L’hev og L’hepatitt) kan overføres gjennom morsmelk. Ikke spør en slurk til en venn som ammer (det er ikke intelligent av mange grunner) eller prøv Kjøp melk fra Internett. Det er aldri en god ide å kjøpe kroppsvæske fra Internett.

Maternal melk har blitt brukt aktuell For brannsår, øyeinfeksjoner som rosa øyne, Bleie dermatittog sår for å redusere infeksjoner og oppmuntre helbredelse.

Hvor kan jeg finne morsmelk?

En morsmelk melk vil ikke være lett tilgjengelig på dine lokale Starbucks når som helst snart (selv om hvem vet hva gal kampanje akrobatikk vil komme til å tenke senere). Men folk har produsert og solgt mat basert på morsmelk, inkludert ost E iskrem. Men spør aldri en kvinne som ammer morsmelk, selv om du vet det.

Seriøst, etterlater brystmelk til barn. Sunn voksne trenger ikke menneskelig morsmelk. Hvis du har et barn som trenger morsmelk, sjekk Nord-Amerika Human Milk Banking Association For en sikker kilde til donert melk. Banken krever reseptbelagte lege før du gir donasjonsmelken. Tross alt sier folk at brystet er det beste, men i dette tilfellet sørg for at melken har passert de riktige testene!

Del på Pinterest

Janine Annett er en New York Writer som fokuserer på å skrive illustrerte bøker, humoristiske stykker og personlige essays. Skriver om emner som spenner fra foreldre til politikk, fra seriøst å lure.