Deltoid Smerte: Behandling, utvinning, symptomer og mer

Beskrivelse

Deltoid er en rund muskel som vender seg rundt den øvre delen av armen og skulderen. Hovedfunksjonen til deltoid er å hjelpe deg med å løfte og rotere armen. Det er tre deler av deltoidmuskelen som kobler kragebenet, skulderen og scapulaen til armen. De tre delene er angitt som fremre, sentrale og bakre.

Fortsett å lese for å lære mer om hva du kan forvente fra deltoid smerte og hvordan det blir behandlet.

Symptomer

Du vil vanligvis høre smerte eller sårhet i skulderen. Symptomene varierer avhengig av alvorlighetsgraden av belastningen. Deltoidstammene er klassifisert i tre grader.

Grad en

Hvis du har en grad en innsats, kan du normalt bruke armen, men du vil ha en bit & # 8216; av spenning eller skulder smerte. Skulderen din kan være litt hovent.

Andre elementære

Andre gradstammer er delvis skader på deltoidmuskelen. Med en andre grad innsats, vil du ha problemer med å bruke eller løfte armen normalt. Du kan ha en plutselig smerte mens du prøver å bruke armen og skulderen vil være moderat hovent.

Grad tre

Grado tre stammer er mer alvorlige eller komplette muskelskader. Muskel tårer kan forårsake sterk smerte og # 8217; manglende evne til å bevege armen normalt eller helt. Skulderen din vil bli veldig hovent.

Våre initiativer

Deltoid smerte er vanligvis forårsaket av overdreven bruk av deltoid muskelen uten hvile eller en tilstrekkelig oppvarming. Dette øker risikoen for tretthet eller muskelrut. En spenst muskel kan også kalles & # 8220; trukket muskel & # 8221;.

Deltoid smerte er mer vanlig hos folk som gjør mye intens trening som involverer skulder, for eksempel:

 • vektløfting
 • jeg svømmer
 • å gå på ski
 • spille baseball

Du kan også strekke deltoidmuskelen mens du utfører repeterende aktiviteter som trer press på skulderen, inkludert å skrive med et for høyt tastatur.

Smertelindring

De første trinnene etter at du har såret ditt deltoide, er hvile, is og varme.

Glasur muskel umiddelbart etter l’skade vil bidra til å redusere betennelse og smerte. Hvis du har en mindre skade, bør 15 minutters tenning og 15 minutters pause noen ganger i løpet av dagen i 1 eller 2 dager være tilstrekkelig. Hvis du har et mer alvorlig sår eller hvis du fortsatt har hevelse, kan du fryse for en annen dag.

Etter at smerten og hevelsen er redusert, kan du begynne å bruke varme, vanligvis fra en til fem dager etter skaden;. For hele denne tiden, hviler skulderen gir deg tid til å helbrede. Du kan også ta benk smertestillende midler til å redusere smerte.

Delikat strekk kan også bidra til å redusere smerte forårsaket av en deltoidstamme. Prøv å holde armen på brystet eller løft hendene dine opp over hodet ditt. Disse forlengelsene vil hjelpe deg med å øke din bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Dette kan bidra til å redusere smerte ved å la skulderen bevege seg mer fritt.

gjenoppretting

Hvis du har en mindre belastning, kan utvinning ta en eller to uker. En skade med delvis tåre kan ta fra fire til seks uker. En seriøs tåre kan ta opptil fire måneder å helbrede. Hvile, is og varme er de første beste trinnene for utvinning. Du bør fortsette å hvile armen til smerten begynner å falle.

Hvis du har en mindre deltoidskade, kan du fortsette å trene etter noen dager. Du bør ikke helt stoppe treningen med mindre du blir for smertefullt. Hvis du har en mer alvorlig deltoidskade, bør du avbryte armøvelsen i minst en eller to uker for å gi den tid til å hvile. Når smerten har gått ned, kan du begynne å utføre styrking og forlengelsesøvelser for å gjenopprette funksjonen.

Hvis du starter disse øvelsene og oppdager at du fortsatt har mye smerte, stopp og ta mer tid til å hvile. Forhindre et nytt traumer er en av de viktigste delene av utvinningen. Fokus Først på restaureringen av bevegelsesradiusen vil hjelpe deg med å gjenoppta øvelsen uten å skade deg. Oppvarming før strekking eller # 8217; Fysisk trening vil også hjelpe deg med å forhindre ytterligere skader på deltoid.

Noen egenskaper og øvelser som kan hjelpe deg med å gjenopprette, inkluderer:

 • Trekk og hold brystarmen i 10-30 sekunder.
 • Rist hendene bak ryggen og strekk armene dine bak deg. Hold posisjonen i 10-30 sekunder
 • Test isometriske motstandsøvelser, hvordan du trykker på hendene mot en vegg.
 • Legg til dynamiske motstandsøvelser når du kan flytte skulderen komfortabelt, for eksempel bøyd rowing og vertikal stilling og presser over hodet ditt med lettvekt.

Når skal du søke hjelp

Du bør konsultere en lege hvis du har problemer med å flytte eller bruke armen riktig, spesielt hvis du også svulmer bak eller plutselig smerte når du bruker armen. Dette er alle tegn på en mer alvorlig deltoid lesjon. Hvis du ikke kan løfte armen i det hele tatt, se en lege så snart som mulig. Dette er et tegn på en alvorlig muskelslesjon.

Legen din skal kunne diagnostisere deltoidsmerter og årsaken basert på en fysisk undersøkelse og en medisinsk historie. Sørg for at du informerer legen din om eventuelle nylige aktiviteter som kan ha forårsaket smerte, for eksempel vektløfting, svømming eller andre aktiviteter som krever en intens bruk av armen og skulderen.

Forebygging

Du kan redusere risikoen for å belaste en deltoid, slik at muskelen er klar til å håndtere anstrengende aktiviteter og bruke den riktig. Bruk disse forslagene til skadeforebygging:

 • Oppvarmet før trent.
 • Gjør strekking hver dag for å forbedre din bevegelsesfrihet og fleksibilitet.
 • Hvile etter treningen. Ta gratis dager eller jobbe med forskjellige muskelgrupper på forskjellige dager.
 • Styrker deltoide musklene slik at de kan bære flere anstrengende øvelser. Du bør også styrke kjernen din slik at den kan hjelpe deg med å støtte skuldrene dine mens du trener.
 • Hvis du jobber på datamaskinen, må du kontrollere at tastaturet er plassert slik at skuldrene dine ikke har en tendens til å tenne seg mot den høye eller nedover mens du skriver.
 • Øv en god holdning.

Ta bort

Deltoid smerte kan bremse i noen uker, men du bør gjenopprette med tilstrekkelig behandling. For å redusere og forhindre deltoid smerte, bør du:

 • forlenge
 • alltid varme opp før trening
 • Vedta tiltak for å redusere muskelspenningen

Mindre deltoid lesjoner krever vanligvis ikke forsiktighet fra en lege, men hvis du har problemer med å flytte armen eller symptomene dine varer i mer enn et par uker, kan fysioterapi eller ortopedisk omsorg hjelpe.