Com & # 039; lever med en fysisk og psykisk lidelse

Del på Pinterest

Jeg er en av de heldige menneskene som bor sammen begge med en kronisk sykdom og med en psykisk lidelse.

Jeg lider av ulcerøs kolitt, en form for intestinal inflammatorisk sykdom som førte til fjerning av tarmen, og til og med lider av bipolar lidelse, tvungen obsessiv lidelse (DOC), borderline lidelse av personlighet og forstyrrende post-traumatisk stress (PTSD).

Og ja, han kan elske å leve med alle disse tingene sammen.

Jeg ble diagnostisert med en intestinal inflammatorisk sykdom i 2015 og til og med bipolar lidelse. Resten fant sted i løpet av de følgende to årene. Og det var vanskelig.

Cozipire med ulcerøs kolitt er allerede ganske vanskelig som com & # 8217;. Å leve uten tarmkrassus betyr at jeg bruker badet flere ganger om dagen, jeg har ulykker, jeg har tretthet og magekramper og forlater hjemmet kan være vanskelig fordi de ofte er bekymret for å finne nærmeste bad og ikke gjøre det.

Selv bipolar lidelse er vanskelig. Å ha hyppige episoder av mani og oppleve depresjon, med mine stabile perioder rammet av følelsesmessig ustabilitet fra BPD, besettelser og tvang fra doc og følelser av angst fra min PTSD & # 8211; Noen ganger ser det ut til at hjernen min virkelig kan gjøre det.

Og når du blander kroppen din og mental sammen, er det enda vanskeligere.

De spiser på den # 8217; en av # 8217; andre

Når du har en mental og fysisk sykdom, kan det virke som om de begge kjemper, siden de mate # 8217; en av # 8217;.

Når jeg har en rehaustisering av min ulcerøs kolitt, føler jeg ikke bare fysisk syk, men smerte og tretthet fører meg ofte til å føle meg angst og engstelig, som da påvirker den mentale siden av tingene.

Jeg kan bli irritabel og trekke seg tilbake fra folket rundt meg. Jeg tenker på det fordi ikke bare jeg føler meg fysisk syk, men noen ganger synes mengden stress om meg å være mentalt arbeid.

Noen ganger kan du ikke si hvor man ender og starter den andre

Når ting har blitt veldig vanskelig i fortiden, så langt min kroniske tilstand er bekymret, endte jeg i midten av depresjonen, med min ulcerative kolitt som utløste en mørk episode.

Og dette føles ikke bare trist eller stufo.

Da jeg lider av depresjon på denne måten, føler jeg meg klar til å gi opp. Som om jeg ikke kunne gjøre det lenger. Jeg lurer på om det er verdt å leve livet mitt og hvilken livskvalitet jeg virkelig har.

Selv om det er øyeblikk når jeg føler meg bra, og jeg kan gjøre vanlige ting, tar mørket over, og alt jeg kan tenke på er de dårlige øyeblikkene og hvor mye det er fryktelig å limes til badet 24 timer i døgnet, xnumx dager på Xnumx.

Det er vanskelig å komme seg ut av en depressiv episode når du har en fysisk sykdom som tar deg.

Men det går også i begge retninger.

Noen ganger kan magen være på plass. Reiser på badkampen og kramper er ikke-eksisterende. Men hvis jeg går en dårlig tid med min psykiske helse, kan du utløse overdreven turer til badet og smerten.

Det er kjent at stress kan påvirke fordøyelseskanalen negativt, og dette er ekstrem når du har en kronisk fordøyelsessykdom.

Du har aldri en pause

Begge disse sykdommene er vanskelige fordi noen ganger ser jeg ut til å kunne vinne. Som om det var noe eller # 8217; andre.

Med en rekke psykiske lidelser, er det svært sjeldent at alt er 100% perfekt. Det er merkelige dager når ting er gode, men mesteparten av tiden ser jeg ut til å kjempe en endeløs kamp med kroppen min og mitt sinn.

Jeg synes å aldri ha en pause.

Hvis jeg har en dårlig tid med kroppen min, påvirkes min mentale tilstand. Hvis jeg har et dårlig øyeblikk mentalt, min inflammatoriske tarmsykdom divamps.

Jeg vil ha dagene når jeg ikke trenger å bekymre meg for noe.

Det kan drenere og betyr at jeg må ta vare på kroppen min, noe som gjør at jeg tar medisiner, fokuserer på mentale øvelser og gir meg en pause når jeg trenger det. Jeg gjør mitt beste for å holde stressnivået bass og gjøre det jeg kan for å holde seg borte fra en krise.

Men selv mental gymnastikk og selvhjelp kan være undertrykkende når du føler deg under press for å beskytte deg.

Lever med en fysisk og psykisk sykdom gjør deg sterkere til å dø for

Det er noen positive aspekter i # 8217; ha en kronisk mental og fysisk sykdom.

Jeg lærte å være medfølende og empatisk fra begge sider. Jeg føler at jeg hadde en god forståelse av både typer sykdom og dermed tillot meg å være inkluderende av andres situasjoner.

Han lærte meg ikke å dømme hva noen andre passerer, og, siden mine egne sykdommer er, han minnet meg om at ikke alle sykdommer er synlige, og at du aldri vet hva som passerer noen andre.

Å leve med mentale og fysiske sykdommer har også fått meg til å forstå hvor sterk jeg er.

Det er vanskelig å leve med begge, og når du bor med begge, kan det virke som om verden hater deg. Og så, dag etter dag, er jeg stolt av meg selv for å fortsette å kjempe.

Jeg er stolt av å prøve å få det beste ut fra en dårlig situasjon.

Og jeg er stolt over at, med alt det livet kastet meg på meg, er jeg fortsatt her.

Hattie Gladwell er journalist, forfatter og supporter av mental helse. Skriver om psykiske lidelser i håp om å redusere stigmaet og oppfordre andre til å snakke.