Fracture Blisters: Årsaker, behandling og hvordan de varer

Beskrivelse

Fracture blærer er en sjelden hendelse etter brudd eller bryte et bein. De kan også forekomme etter en operasjon til et bein. Fracture blister oppstår i omtrent 2.9 prosent av alle brudd.

Ankelen er det vanligste stedet der bruddblærer oppstår fordi beinet er nærmere overflaten av huden og ikke er omgitt av svært fett eller muskler. Det er mulig å ha flere blærer fra brudd på samme tid.

En bruddblære vil vanligvis vises om to og en halv dag etter en skade. Imidlertid kan en bruddblære allerede manifestere seg seks timer eller tre uker etter skaden. Disse blærene kan ta tre uker eller mer for å helbrede.

Hva er symptomene på bruddblærer?

Bruddblærer forekommer over eller rundt «8217; område av en bruddskade. De er dannet under det ytre laget av huden og er fulle av væske. Væsken har vanligvis et serum eller gelatinøs konsistens.

Blærene selv er vanligvis indolor, selv om lesjonen selv kan være smertefullt. Legene deler vanligvis bruddblister i to typer: blødning og serøs.

Sierosa Fracture Blisters har følgende funksjoner:

  • lett væske
  • Anspent eller spent hud på toppen av blæren
  • Delvis separasjon av epidermis og dermis

Symptomene på hemorragiske blærer inkluderer:

  • Rødt blod eller væske
  • Flaccid hud over blæren
  • Fullstendig separasjon av epidermis og derma

Hemorragiske bruddblærer oppstår vanligvis med mer alvorlige bruddskader. Noen ganger kan du få bruddblad både alvorlig og blødning samtidig.

Hva forårsaker er?

Når et bein bryter, frigjør legemet naturligvis inflammatoriske forbindelser som forårsaker ødem eller hevelse. Hevelsen tar blodkarene å teste. Som et resultat, separerer det normale bindingen mellom epidermisene (ytre lag av huden) og dermis (lag under epidermis). Dette gjør det mulig for væsken å gå inn i de to områdene, og skape en blære.

Noen ganger kan blomstre oppstå etter at en person har hatt en fot eller ankeloperasjon. Disse kirurgiske inngrepene utføres ikke som svar på en skade og kan inkludere korreksjonen av hammertipset eller fjerningen av # 8217;. Imidlertid er bruddblærer i disse tilfellene sjeldne.

På grunn av den naturlige hevelsen som oppstår etter operasjon eller brudd, er det ekstremt viktig å øke benet eller foten for å minimere hevelse og bidra til å forhindre bruddblister.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Du bør ikke prøve å behandle eller briste en bruddblære alene. Hvis du oppdager en bruddblære, kontakt legen din slik at den kan evaluere og bestemme den beste behandlingsmetoden.

Hvis en operasjon ikke er planlagt, vil legen generelt forlate blæren helbreder alene. Noen leger kan til og med bestemme seg for å tillate blærer å helbrede før du utfører kirurgi på en brudd. L’tilnærming avhenger av antall og type blærer, så vel som fra LESIONEN selv.

Sierosa Fracture Blister

Ved behandling av en alvorlig bruddblære, kan legen bruke et lite blad til å pierce blæren og tømme væsken. Siden blæren dekker huden, er blæresetet et beskyttende lag. Legen kan da bruke en spesiell dressing og en antibiotisk salve for å forhindre infeksjon.

Hemorragisk bruddblister

Fordi den øvre delen av en blødende blære ikke er stramt, er det ikke så lett å renne. Legen fjerner vanligvis den øvre delen av en hemorragisk blære for å tømme væsken. Da vil de bruke en spesiell salve og gasbind for å fremme helbredelse.

Blæren bør derfor begynne å helbrede og en ny hud vil danne seg. Den nye huden danner vanligvis på omtrent en eller to uker. Som en generell regel tar hemorragiske blærer lengre tid å helbrede.

For å redusere risikoen for komplikasjoner, opprettholde det rene og tørre bandasjeområdet og følg legenes instruksjoner.

Hva er de mulige komplikasjonene?

De mest bekymringsfulle bivirkningene for bruddblærer er infeksjonen og skaden pause hvis blæren oppstår etter operasjonen;. Blærene kan hindre at såret skal helbrede riktig. Hvis blæren er svært nær en’kirurgisk gravering, kan legen velge å ikke tømme den.

De kan også skape bruddblister arr på huden, spesielt når blærene er fulle av blod.

En bruddblister er steril til blæren dekket området er ikke ødelagt. På det tidspunktet kan bakteriene invadere huden og forårsake infeksjoner. Symptomer forbundet med hudinfeksjoner inkluderer:

  • opphovning
  • rødhet
  • varme
  • Pus-drenering

Hva er perspektivet?

Fracture blærer helbreder vanligvis med tiden, selv om flere uker kan være nødvendig. Hvis du ikke trenger en operasjon for brudd, bør blæren være igjen helbredelse alene. Hvis du trenger kirurgi, må du kanskje vente på tid for blæreheling før en ytterligere behandling av brudd.