9 Vanlige symptomer på hiv hos kvinner som ikke bør ignoreres

De første symptomene på’HIV kan være liten og lett å forvirre. Men selv uten åpenbare symptomer kan en hiv-positiv person overføre viruset til andre. Dette er en av de mange grunnene til at folk kjenner deres HIVs stat.

Kvinner kan lure på hvordan deres symptomer på hiv er forskjellig fra de som observeres hos menn. Mange symptomer på # 8217; HIV er det samme hos menn og kvinner, men ikke alle.

Her er en liste over ni vanlige symptomer, inkludert spesifikke for kvinner.

1. De første influensa-lignende symptomene

I de første ukene etter å ha kontrakt HIV, er det ikke sjeldent at folk ikke presenterer symptomer. Noen mennesker kan ha små influensalignende symptomer, inkludert:

Disse symptomene forsvinner ofte innen få uker. I noen tilfeller kan det være nødvendig med inntil 10 år før de alvorligste symptomene vises.

2. Utslett og hudirritasjon

De fleste med HIV utvikler hudproblemer. L’utslett er et vanlig symptom på hiv og mange typer utslett er knyttet til tilstanden. Dette kan være et symptom på samme hiv eller resultatet av en infeksjon eller samtidig tilstand.

Hvis A & # 8217 vises; utslett, er det en god ide å spørre en lege om å vurdere den medisinske historien til personen. De kan bruke en komplett medisinsk historie for å avgjøre hvilke diagnostiske tester som trengs.

Sår eller skader kan også danne på munnen av munnen, kjønnsorganene og # 8217; folk anus med hiv.

Men med det rette stoffet, kan hudproblemer være mindre alvorlige.

3. Hovne kjertler

Lymfeknutene finnes i hele menneskekroppen, inkludert nakken, baksiden av hodet, armhulene og inguinen;. Som en del av immunsystemet avviser lymfeknuter infeksjonen ved å lagre immunceller og filtrere patogene midler.

Når HIV begynner å spre seg, øker immunsystemet. Resultatet er innsnevlede lymfeknuter, vanligvis kjent som hovne kjertler.

Dette er ofte et av de første tegnene på hiv. Hvis folk bor med hiv, kan hevelsen i kjertlene vare enda flere måneder.

4. Infeksjoner

L’HIV gjør det vanskeligere for immunsystemet å bekjempe bakterier, så opportunistiske infeksjoner (OI) er mer sannsynlig å dra nytte av det.

Noen av disse inkluderer lungebetennelse, tuberkulose og muntlige eller vaginale gjærinfeksjoner. Fungine infeksjoner (en type gjær infeksjon) og bakterielle infeksjoner kan være mer vanlige i HIV-positive og vanskeligere å behandle kvinner.

Generelt er personer med HIV mer utsatt for infeksjoner på følgende områder:

Selv L’HIV kan gjøre det vanskelig å behandle vanlige lidelser som L & # 8217;.

Imidlertid vil inntaket av antiretrovirale legemidler og oppnåelsen av viral undertrykkelse dramatisk redusere risikoen for at en person skal kontrakt en OI. Andre forholdsregler, selv vaske hendene dine ofte, kan hjelpe deg med å unngå noen av disse sykdommene og deres komplikasjoner.

5. Feber og natt svette

Personer med HIV kan oppleve langvarige perioder med lav feber. En temperatur mellom 99.8 ° F (37.7 ° C) og 100.8 ° F (38.2 ° C) anses som en lav feber.

Kroppen utvikler feber når noe er galt, men årsaken er ikke alltid tydelig. Fordi det er en lav feber, kan folk som ikke kjenner deres seropositivitet ignorere symptomet.

Noen ganger nattesvette som kan forstyrre søvn kan følge feber.

6. Menstruasjonsendringer

Kvinner med HIV kan oppleve endringer i menstruasjonssyklusen. Menstruasjon kan være mer lest eller tyngre enn normalt, eller du kan ikke ha syklusen.

HIV-positive kvinner kan også ha mer alvorlige premenstruale symptomer.

7. Økte utbrudd av andre seksuelt overførbare infeksjoner (IST)

For folk som allerede har en «8217; annen seksuell overføring infeksjon (STI), L’HIV kan forverre symptomene.

Human Papillomavirus (HPV), som forårsaker kjønnsvorter, er mer aktiv hos personer som har HIV. L’HIV kan også forårsake hyppigere og mer alvorlige utbrudd hos mennesker med kjønnsherpes. Selv sine kropper kan ikke svare på behandlingen mot # 8217; herpes.

8. Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID)

Pelvic Inflammatory Disease (PID) er en Interus infeksjon, eggleder og eggstokkene.

PID i HIV-positive kvinner kan være vanskeligere å behandle. Videre kan symptomene vare lenger enn vanlig og gjenta oftere.

9. Avanserte symptomer på hiv og aids

Med fremdriften av # 8217; HIV, kan symptomene inkludere:

I de avanserte fasene kan HIV forårsake:

Det mest avanserte stadiet av HIV er det oppkjøpte immundefektssyndromet (AIDS).

På dette stadiet er immunforsvaret alvorlig kompromittert og infeksjoner blir stadig vanskeligere å motvirke. En person er diagnostisert med hjelpemidler når CD4-celletallet faller under 200 celler per millimeter blodkuben (MM3).

På dette tidspunktet øker risikoen for en viss type kreft. Den såkalte & # 8220; tumorer som definerer’AIDS & # 8221; inkludere Sarcom of Kaposi, ikke-Hodgkin lymfom og livmorhalskreft (som er spesifikk for kvinner).

Hvordan redusere HIV-risiko

L’HIV overføres gjennom kroppsvæsker. Dette kan skje ved å dele nåler under narkotikabruk eller gjennom samleie. Nøklene for å redusere risikoen for HIV inkluderer følgende:

HIV-positive kvinner som har HIV-positive partnere, har ikke risikoen for å avgjøre viruset dersom partneren bruker daglige legemidler til hiv og oppnår viral undertrykkelse, selv om det er anbefalt for konsekvent bruk av kondom.

Ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), HIV-positive mennesker, er de egentlig ikke i fare & # 8221; å overføre viruset når deres virale ladning hele tiden måler mindre enn 200 HIV-kopier per milliliter (ml) blod.

Å vite at risikofaktorene er en viktig del av forebygging av hiv.

L’test betydning

Hvis du observerer de ovennevnte symptomene og C’det er bekymring for muligheten for hiv, et godt første skritt er å gjøre testen. Dette er den eneste måten en person kan vite med sikkerhet hvis han har HIV L & # 8217;.

CDC anbefaler virkelig at alle i alderen 13 og 64 er testet for L’HIV minst en gang, uavhengig av risiko. Hvis en person har kjente risikofaktorer, er det en god ide å gjennomgå testen hvert år.

Testen er enkel og kan utføres konfidensielt på klinikken til en lege eller en anonym måte hjemme eller på et teststed. Lokale folkehelseavdelinger, samt ressurser som hiv.Gov, tilbyr informasjon for å finne teststeder.

Kommende trinn

Hvis resultatene av HIV-testen er negativ, men symptomene vedvarer, ta hensyn til muligheten for å kontakte en lege. Symptomer som A’utslett kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand, selv hos mennesker uten hiv.

Hvis HIV-testresultatene er positive, kan en helsepersonell hjelpe til med å forberede en behandlingsplan. Tilstanden kan styres med tilstrekkelig behandling og de siste fremskrittene har betydelig forbedret L’forventet levetid for mennesker med hiv.

Det vurderer også muligheten for å søke støtte fra disse organisasjonene dedikert til å hjelpe jenter og kvinner med hiv:

Les l’element på engelsk.