Com & # 039; det er en «039, muslimsk sykepleier i Amerika

Som barn var Malak Kikhia fascinert av graviditet. «Hver gang min mor eller hennes venner var gravid, hadde jeg alltid min hånd eller # 8217; øre på magen, følelsen og lytte til barnet han sparket opp. Og jeg gjorde mange spørsmål og sa: sier.

Å være datteren større enn fire barn, hyret han også søsters rolle høyere i full styrke, og hjalp moren til å ta vare på søstrene sine. «Jeg elsket alltid barn. Gjennom årene har jeg et sett til amming, med et stetoskop, en sprøyte og patcher, og jeg spilte med mine dukker og mine søstre og sier. Jeg visste i min første ungdomsår jeg ønsket å bli en’spillesykepleier & # 8221;.

Det var en drøm som har oppnådd. Nå hjalp sykepleier av Travaglio og Delle Georgia, Malak hjalp Malak med over 200 barn og mange andre. & # 8220; er sant hva de sier: Hvis du finner en jobb du elsker, trenger du aldri å jobbe en enkelt dag i livet ditt & # 8221;.

Latter ler

Malak er en første generasjon libyansk-amerikansk. Hans foreldre emigrert til Benghazi som studenter i 1973 for å delta på Universitetet i Santa Barbara. I den perioden hadde de de to første barna & # 8211; Inkludert Malak & # 8211; Før familien flyttet til Columbia, Missouri, til å delta på Missouri University. Malak tilbrakte mesteparten av barndommen der. Når han er gift i 1995, flyttet han til Georgia.

Jobber i sør, de fleste pasienter som ser ikke er arabiske eller muslimer. Selv om han bærer en hodetelefon under leveranser, viser hans ansattesmerke stolt et bilde av henne å ha på seg en hijab.

Del på Pinterest

& # 8220; aldri skjul for å være muslimsk & # 8221;. Faktisk, jeg snakker alltid med pasientene mine, slik at de vet at denne normale og morsomme kvinnen er muslimsk & # 8221;. De kunne til og med ta en titt på håret hans farget av fiolett under hans hette.

Og Malak sier at han hadde hundrevis av positive erfaringer med familier. Jeg prøver å lette ting og få mødre hørt mindre engstelig og # 8221; sier. «Hvis jeg ser at en mor er nervøs, kunne jeg si:» Så hva skjer her? Du er hovent, gassformig eller forstoppet? Ler og bryter isen. & # 8221;

Malak sier at du mottar mange innlegg på Facebook fra pasienter som takker for at du har gjort sin fødselsopplevelse positiv. [8220; Da jeg fødte min hundre baby, fikk jeg tillatelse fra familien til å publisere et bilde av meg og henne på sosiale medier, og ble viral & # 8221; husk. «Da mine tidligere pasienter så bildet, begynte de å kommentere nummeret til deres barn! Han gjorde meg tårer til øynene hans.& # 8221;

Endre oppfatningen av hva det betyr & # 8220; muslimsk & # 8221;

Selv om det er optimistisk innrømmer Malak at han opplevde fordommer på jobb, både direkte og indirekte. L’Den mest åpenbare hendelsen har nettopp blitt utgitt av skolen for sykepleiere da han jobbet i et dialysenter.

Han var i en forstad til Georgia som ikke var veldig diversifisert og hadde på seg hijab på jobb. Husk flere menn som hevdet ikke å ha en arabisk å ta vare på dem.

«En spesielt Herre har avklart at han ikke ville at jeg skulle ta vare på ham fordi jeg er en arabisk og muslim. Han sa at han ikke følte seg trygg og fortalte meg: Du vet aldri & # 8221;.

Malak koordinert med sine kolleger for å sikre at han var tilstrekkelig brydde seg om når han var i sentrum, men da hans leder la merke til at han aldri tok vare på ham, møtte han Malak.

«Han så på meg i øynene og fortalte meg:» Du er en fantastisk sykepleier. jeg stoler på deg. Og du har sverget til skolen for sykepleiere som du vil ta vare på alle pasientene, uansett hva. Jeg vil dekke deg dine skuldre. & # 8216; & # 8221;

Fra det øyeblikket begynte Malak å ta vare på mannen. & # 8220; All’Start klaget, men jeg fortalte ham at jeg var meg eller hvem som var en lang ventetid før en og # 8217; en annen sykepleier var tilgjengelig.& # 8221;

& # 8220; snorted og snorted & # 8221; smiler. Men det har vært profesjonelt og fornøyd sin holdning til noe uventet skjedde. I slutten, til slutt, ble jeg hans favoritt sykepleier og ba meg om å ta vare på ham.& # 8221;

Som deres forhold utviklet, skrek mannen med Malak, forklarte at han var dårlig informert. Jeg fortalte ham at jeg forsto og at arbeidet mitt er å vise amerikanerne den positive siden av den amerikanske muslimen & # 8221;.

Vær en muslimsk mor i Amerika

Del på Pinterest

Malak er ikke bare en «8217; sykepleier som hjelper naboene til å sette barna sine til verden. Det er også en mor, med tre barn og to døtre. De er alle borgere av amerikansk opprinnelse som deg og alle voksne muslimer.

Hans tvillinger er på videregående skole, og hans døtre er 15 og 12, mens den eldste sønnen er på college og i National Watch of the Ye’s-hæren.

& # 8220, ønsket å bli med da han var 17 år gammel. jeg var sjokkert. Jeg forstår ikke militæret og alt jeg kunne tenke var at han skulle krigen og husk. & # 8220; men er en sterk og stolt mann i dette landet som meg. Jeg er veldig stolt av ham. & # 8221;

Mens Malak øker sine døtre med muslimske prinsipper, øker han også henne for å føle seg rolig i å snakke om kvinnelige problemer og seksualitet. & # 8220; Fra unge har ordet vagina blitt lært. Jeg er A’Sykepleiere av arbeidskraft og fødsel, tross alt!& # 8221;

Han øker også dem for å gjøre sine valg, for eksempel om du skal ha på seg eller ikke hijaben;. «Hva kvinner fortjener retten til å sjekke hva som skjer med kroppen vår & # 8221;. Legger til: «Jeg bærer ikke hijab til jenter. Jeg tror det er en forpliktelse, så hvis de bestemmer seg for å bære den, er det noe de må forplikte seg til å ha på seg. Jeg vil helst venter på å ta den avgjørelsen til de er eldre. & # 8221;

Forskjellige kvinner, forskjellige perspektiver

Malak jobber ikke bare for å endre perspektiver og forutsetninger som sykepleier og mor, men bidrar også til å fylle kulturelle divisjoner på andre måter. Som en muslimsk kvinne som arbeider i kvinners helse, ligger det i en unik posisjon, noen ganger hjelper det andre muslimske kvinner til å surfe i et nytt land når det gjelder helsevesenet.

«I vår kultur, kvinnelige problemer, som syklus og graviditet, anses som veldig privat og bør ikke diskuteres med menn. Noen kvinner kommer til de nevner disse problemene med sine ektemenn & # 8220; han sier, og husker en av de mange tilfellene han ble kalt for å konsultere en arabisk kvinne som hadde komplikasjoner. «De hadde en mannlig tolk som snakket med henne på telefonen, og fortalte henne å presse ut babyen, men hun svarte ikke.

& # 8220; Jeg forsto hans nøling & # 8221; sier. «Han var flau for at en mann fortalte henne noe om hennes graviditet. Så # 8217; Jeg legger den i ansiktet ditt og fortalte deg at det måtte presse babyen ut nå, eller vil dø. Han forsto og begynte å skyve ham riktig ut. & # 8220;

Tre måneder senere har gravid svigerinne i kvinnen kommet inn i sykehuset som spurte Malak. «Han hadde en falsk arbeidskraft, men da kom han tilbake og jeg fødte sitt barn. De er forbindelser som disse som er gledelig & # 8220;.

Lenke

Uansett om du bringer nyfødte i verden, lærer hennes døtre hvordan de skal føle seg trygge i kroppen sin eller endre oppfatningen en pasient om gangen, er Malak godt klar over bekymringer & # 8211; og de store mulighetene & # 8211; å være en «8217, muslimsk sykepleier i Amerika .

& # 8220; Outward, jeg er en muslimsk kvinne som bærer en hijab & # 8230; Jeg går inn på et offentlig sted, og det er helt stille med alle som stirrer på meg & # 8221; sier.

D’En annen del, som en sykepleier av arbeidskraft og fødsel, forfølger Malak arbeidet med sine drømmer og forbinder med folk i noen av deres mest intime og lykkelige øyeblikk. Og det er i de øyeblikkene som innser noe Vital: Bygg broer.