Voldelige vennskap er ekte. Slik gjenkjenner du at du er i en

Du fortjener å føle deg trygg med vennene dine.

Del på Pinterest

Når folk snakker om voldelige relasjoner i media eller med vennene sine, se det meste, refererer til romantiske relasjoner eller familieforhold.

Mens jeg tidligere har begge typer misbruk, denne gangen var det annerledes.

Og hvis jeg kan være ærlig, start det, det var noe jeg ikke var helt forberedt: det var av mine beste venner.

Jeg husker første gang vi møtte, akkurat som i går. Vi utvekslet åndelig tweet på Twitter, og de fortalte oss at de var en fan av mitt skrivearbeid.

Det var 2011 og Toronto Twitter Meetups (eller som de ble ofte kalt & # 8220; Tweet-up & # 8221; online) var stor, så jeg tenkte ikke mye om det. Jeg var helt villig til å lage en ny venn, så vi bestemte oss for å møte for en kaffe en dag.

Da vi møtte, var det nesten som å gå til den første avtalen. Hvis det ikke fungerte, ingen skade, ingen feil. Men vi klikket umiddelbart og har blitt kjedelig som tyver & # 8211; Drikkeflasker vin i parken, forbereder måltider l’en for den andre og deltar i konserter sammen.

Vi ble umiddelbart bedre venner, og hvor de gikk, gjorde de det også.

Alle’begynnelsen, vårt forhold var ganske fantastisk. Jeg hadde funnet en person med hvem jeg følte meg rolig og som bidro til alle deler av livet mitt betydelig.

Men når vi begynte å dele mer sårbare deler av oss selv, har ting endret seg.

Jeg begynte å merke hvor ofte de var involvert i en syklus av dramaer med folk i vårt felles fellesskap. Alle’Start, jeg skyrocket av. Men det virket som om dramaet følger oss hvor vi gikk, og da jeg prøvde å være der for dem og for å støtte dem, begynte han å sette sin mentale helse.

En ettermiddag, mens vi gikk til en lokal Starbucks, begynte de å latterliggjøre en kjære vanlig venn, og prøvde å overbevise meg om at de var «8220; en liten & # 8216; den verste & # 8221;. Men da jeg insisterte på detaljene, observerte de at de var alene og # 8220; irriterende & # 8221; og en & # 8220; Holdingsforsøk & # 8221;.

Baffle, jeg forklarte dem at jeg ikke følte det & # 8211; Og nesten fornærmet, de så bare opp på himmelen.

Det var som om min lojalitet ble testet og hadde mislyktes.

Dr. Stephanie Sarkis, psykoterapeut og delt psykisk helse ekspert A’intervju med raffinaderi 29, Che & # 8220; Gaslights er forferdelig sladder og # 8221;.

Da rapporten begynte å utvikle seg, begynte jeg snart å innse at det var sant.

Hver måned samlet vår vennegruppe og bundet foran deilig mat. Vi dro til forskjellige restauranter eller tilberedt L’en for L & # 8217;. På denne kvelden i spørsmålet, ledet en gruppe på 5 av oss for en berømt kinesisk restaurant i byen kjent for sin gnocchi.

Mens vi lo og delte rettene, begynte denne vennen å forklare til gruppen & # 8211; i eksplisitt detalj & # 8211; Ting jeg hadde delt med dem på min tidligere Confidce-partner.

Mens folk visste at jeg hadde kommet ut med denne personen, visste de ikke detaljene i forholdet vårt, og jeg var ikke klar til å dele den. Jeg forventer absolutt ikke at de skulle bli distribuert til resten av gruppen den dagen.

Jeg var ikke bare flau, jeg følte meg forrådt.

Han gjorde meg flau og la meg spørre meg: Hva sier denne personen av meg når de ikke er der? Hva de andre visste om meg? & # 8220;

Senere fortalte de meg at grunnen til at de delte den historien, fordi vår vanlige venn nå snakket med ham & # 8230; Men de kunne ikke spørre mitt samtykke først?

Alle’begynnelsen fortsatte jeg å se etter unnskyldninger for dem. Jeg følte meg fortsatt ansvarlig for dem.

Jeg visste ikke hva som skjedde var gasslys eller emosjonelt misbruk.

Sekund en studie I 2013 er unge og kvinner i alderen 20 og 35 år, vanligvis de typiske ofrene for følelsesmessig misbruk. Dette kan inkludere noe, fra # 8217; verbal aggresjon, domene, kontroll, all «8217; isolasjon, latterlig eller alle» 8217; bruk av intim kunnskap for nedbrytning.

Mesteparten av tiden kan det skje med de med intime relasjoner, inkludert vennskap.

Statistikken viste ham 8 prosent av folk som gjennomgår verbal eller fysisk mobbing, avslører aggressoren vanligvis en kjære venn.

Noen ganger er signalene klare som dagen, og noen ganger kan du ha følelsen av å oppfatte situasjonen i hodet ditt.

Fordi spenninger mellom venner noen ganger kan være høye, kan vi ofte føle at misbruket ikke er ekte.

Dr. Fran Walbish, Familie og relasjonelle psykoterapeut i Beverly Hills, California, deler noen tegn:

  • Din venn ti ditt sinn. «Hvis du skjønner at de skjer med deg gjentatte ganger, er det et problem. Et sunt forhold er basert på Trust & # 8220; forklarer Walfish.
  • Din venn skremmer deg hele tiden, eller inkluderer ikke deg. «Hvis du møter dem, legger de på defensiv eller peker fingeren og sier at det er din feil. Spør deg selv, fordi de ikke innrømmer det? & # 8220;
  • De gjør deg presset for store gaver, som pengene, og får deg til å tro at det var en & # 8220; gave & # 8221; For dem i stedet for et lån.
  • Din venn gir deg behandling av stillhet eller gjør deg vondt med å kritisere deg. Dette er måten forfatteren av «8217; misbruk styrer dynamikken i kraft, forklarer Walfish. & # 8220; Du vil ikke ha et intimt forhold der du føler deg falt eller mindre av den andre personen.& # 8221;
  • Din venn respekterer ikke grensene dine eller din tid.

Selv om å forlate situasjonen kan virke håpløs, er det måter D’produksjon og flere trinn som kan tas når du prøver å forlate en «8217; voldelig vennskap.

Selv om åpen kommunikasjon vanligvis er den beste politikken, mener Dr. Walfish at det ikke er bedre å møte angriperen din og la stille.

«Det er som å sette opp. De vil nok klandre deg, så det er bedre [være] snill. Disse menneskene klarer ikke å nekte nektelsen, forklarer.

Dr. Gail Saltz, Lektor i psykiatri på Ny Presbyterian Hospital Weill-Cornells medisinske medisin og en psykiater aksjer med Healthline: Du kan trenge terapi hvis dette forholdet har skadet dine følelser av selvtillit og å forstå hvorfor du kom inn i dette vennskapet og de tolererte først for å unngå å gå tilbake eller komme inn i en annen voldelig. & # 8221;

Dr. Saltz foreslår også å avklare for andre, inkludert venner og familie, som du ikke vil være nærmere # 8217;.

& # 8220; forklarer for intime venner eller familie hva som skjer og la dem hjelpe deg å holde seg separat & # 8221;.

Også mener at det er lurt å endre passordene som denne personen kunne vite eller tilgangen til at han har hjemme eller på jobb.

Selv om ALLE’begynnelsen kan virke vanskelig å forlate, og når du har, som om du gråter et tap, mener Dr. Walfish at du vil savne vennenes venn;.

& # 8220; deretter hevet, åpne øynene dine og begynn å velge en annen type person å stole på med dine følelser & # 8221; sier. «Dine følelser er dyrebare og du må være veldig diskriminerende om hvem du stoler på.& # 8221;

Det tok meg så lang tid å forstå at det jeg levde var et misbruk.

Giftige mennesker ha en morsom måte å omskrive fortellingen slik at du alltid synes å være din feil.

Da jeg skjønte at det skjedde, følte jeg meg som en magepit.

I voldelige vennskap, blir du ofte igjen for å bli dårlig & # 8221;, sier Dr. Saltz, som ser fører til følelser av skyld, skam eller angst, spesielt når du prøver å forlate situasjonen.

Klinisk og forfatter Psykolog Elizabeth Lombardo, PhD, i en Intervju med kvinner og helse, Han sa at folk ofte legger merke til en økning i & # 8220; angst, hodepine eller magesykdommer & # 8221; når de prøver å forlate sine giftige vennskap.

Dette var definitivt sant for meg.

Til slutt begynte jeg å se en terapeut for å få styrke og mot til å bevege seg fremover.

Da jeg møtte min terapeut og jeg forklarte noen av mine handlinger som jeg prøvde å komme seg ut av dette vennskapet, at noen kunne se hvor uakseptabelt og kanskje manipulerende, forklarte hun for meg at det ikke var min feil.

På slutten av dagen, ba jeg ikke om å bli misbrukt av denne personen & # 8211; Og så mye som de prøvde å bruke det mot meg, var det uakseptabelt.

Han fortsatte å forklare for meg at mine handlinger var forståelige reaksjoner alle’bli utløst & # 8211; Selv om det ikke er overraskende at disse reaksjonene ville ha blitt brukt mot meg når vårt vennskap endte, satte våre andre intime venner mot meg.

Voldelige vennskap er vanskelig å administrere, spesielt når du ikke kan se faresignaler.

Det er derfor det er så viktig at vi snakker åpent.

Et raskt søk, og du vil se folk som vender seg til nettsteder som reddit for å stille spørsmål som & # 8220; Det er en «8217; voldelig vennskap?& # 8221; O & # 8220; hvordan å overvinne et voldelig vennskap?& # 8221;

Fordi som COM’det er, er det veldig lite der ute for å hjelpe folk.

Ja, voldelige venner er en ting. Og ja, du kan også helbrede fra dem.

Voldelige vennskap er mer enn bare et drama: de er virkelige liv og kan være en lumsk form av traumer.

Du fortjener sunne og appagante relasjoner som ikke lar deg være redd, engstelig eller krenket. Og la en «8217; voldelig vennskap, selv om det er smertefullt, kan gi langsiktig kraft og er viktig for din mentale og følelsesmessige helse.

Amanda (ama) Scripser er en freelance journalist kjent for å være fett, støyende og roper på internett. De tingene som gir deg glede er en dristig leppestift, virkelighetsutstillinger og sjetonger. Hans skrivearbeid dukket opp på Ley, Buzzfeed, Washington Post, Flare, Walrus og Allure. Han bor i Toronto i Canada. Du kan følge den Twitter eller Instagram.