Citrus Allergy: Symptomer, mat å unngå og mer

Beskrivelse

Citrusallergier er sjeldne, men de oppstår. Sitrusfrukter inkluderer:

 • appelsiner
 • sitroner
 • LIMES
 • Grapefrukt

Du kan ha en allergisk reaksjon på frisk frukt og sitrusjuice eller skinn. Fortsett å lese for å lære mer om hva som forårsaker A’citrusallergi og sitrus allergi symptomer.

Citrus allergi symptomer

De fleste som har A’Citrus Allergy Manifest Symptomer etter å ha spist mat eller en rå sitrusdrink. Symptomene er ofte plassert, noe som betyr at du føler dem overalt, den råfrukten har rørt huden din. Symptomene inkluderer:

 • Intense tinling og kløe til lepper, tunge og hals
 • rødhet og liten hevelse i leppene og tannkjøttet

Dette er symptomene på oral allergi syndrom (OAS). Personer med OAS som har sitrusreaksjoner, kan vanligvis spise frukt når de er tilberedt. Symptomene kan vises senere i livet, selv om du spiser frukt i mange år uten problemer.

Folk som er allergiske mot sitruskinn, kan manifestere symptomer på kontaktdermatitt hvis de kommer i kontakt med sitrusfrukten. Allergisk kontaktdermatitt er forårsaket av huden som frigjør inflammatoriske kjemiske stoffer etter å ha kommet inn i kontakt med et allergen. Symptomene inkluderer:

 • Rødhet i huden
 • Brennende lær
 • ekstreme kløe
 • Tørket, scaly og squamous hud
 • opphovning
 • blinkers

I sjeldne tilfeller, en’citrusallergi kan forårsake en systemisk allergisk reaksjon, også kalt anafylaksi. L’Anafylaksi er en helsepersonell og kan være farlig for livet. Symptomer på’Anafylaksi er:

 • urticaria
 • rød
 • hevelse i munnen og halsen, som kan gjøre pusten vanskelig
 • astma
 • kvalme, oppkast eller diaré
 • fall i blodtrykk, noe som gjør at du føler deg svak

Kontakt din beredskapsdoktor hvis du manifesterer noen av symptomene på anafylaksen.

Førstehjelp du bør vite: Hvordan behandle allergiske reaksjoner »

Årsaker til sitrusallergi

En allergisk reaksjon skyldes det faktum at immunforsvaret ditt forsvarer kroppen din fra stoffer som generelt ikke representerer en trussel mot deg. Disse stoffene er kjent som allergener. Når immunsystemet reagerer på et allergen, forårsaker det en allergisk reaksjon.

Allergiske reaksjoner på rå sitrusfrukter følger noen ganger hos personer som har pollenallergi, i et fenomen kjent som korsfarerreaktivitet. Andre mennesker kan manifestere en allergisk reaksjon etter å ha kommet i kontakt med sitruskinn. Det er også dokumenterte tilfeller av noen sitrusfrukter som forårsaker en alvorlig allergisk reaksjon kjent som anafylaksi, selv om dette er svært sjeldent.

En ting som ikke kan forårsake en allergisk reaksjon er sitronsyren. L’sitronsyre er en kjemisk tilstede i sitrusjuice, som gir dem sin harde smak. L’sitronsyre i seg selv er ikke et allergen, selv om det kan forårsake irritasjon i huden og munnen og til og med magesmerter. Men L’sitronsyre aktiverer ikke et immunsystemrespons, så selv om du kan være sensitiv, er det teknisk det ikke et allergen.

Kryssreaktivitet

Mange allergiske reaksjoner på sitrusfrukter skyldes OSA, som er forårsaket av pollenallergi. Dette er kjent som kryssreaktivitet, som oppstår fordi pollen og sitrus deler visse proteiner. Disse delte proteinene betyr at kroppen reagerer på en bit frukt som om bitt leverte pollen som forårsaker allergi i stedet. Denne kryssreaktive allergi pollen-maten forårsaker OAS.

Folk som er allergiske mot urter spesielt, kan oppleve sitrusfruiten og. I 2013 studere Han undersøkte 72 barn og unge voksne med graminacea pollenallergi. De har utsatt deltakere i den friske, oransje og clementine sitronfrukten med en prikkprøve og oppdaget at 39% av deltakerne som var allergiske mot pollen, hadde også en sitrusfølsomhet.

Limoneneallergi

Folk som er allergiske mot sitruskinn, er ofte allergiske mot Limonene, en kjemisk tilstede i sitruskinn. Det eneste berøringen av den ytre delen av en sitrus kan forårsake symptomer på kontaktdermatitt for disse menneskene, men kan være i stand til å drikke fersk juice godt. Limonen brukes også ofte som en duft i kosmetikk og parfymer.

Systemisk allergi

Det er ikke mye informasjon tilgjengelig på hvor mange mennesker som lider av en’systemisk sitrusallergi, men det er dokumenterte tilfeller av mennesker som har en alvorlig anafylaktisk reaksjon på appelsiner og andre sitrusfrukter. Det var også tilfeller av anafylaksi indusert av # 8217; fysisk trening avhengig av mat med appelsiner og grapefrukt. Dette er en spesifikk form for matallergi hvor en allergisk reaksjon bare oppstår etter å ha inntatt L’allergen og deretter utøvet umiddelbart etter.

Videre forskning er nødvendig for å finne ut hvor mange mennesker har systemiske sitrusallergier.

Diagnose av sitrus allergier

Hvis du eller ditt barn manifesterer en reaksjon på pollen, vil legen utføre en hudtest og vil snakke med deg om mulige fruktallergier. En hudprick test inkluderer en enkel punktering med en nål som setter inn en liten mengde mistenkelig allergen. Hvis du er allergisk, vil du utvikle en fremspring med en rød ring rundt den på 15-20 minutter.

Hvis sønnen din er for liten til å fortelle deg om det er plaget av en frukt, vær så snill å få det til å føle deg nye ting og kontrollerer eventuelle reaksjoner.

Ring legen umiddelbart hvis du mistenker for anafylaksi. Hvis din allergi er seriøs, vil legen din anbefale deg å ta med en Epipen med deg.

Mat å unngå

Hvis du tror at du eller noen av familien din er allergiske eller sitrusfølsomme, er elimineringsdiet den beste måten å holde seg trygg på. Unngå følgende sitruske matvarer som inneholder:

Mat å unngå

 • Unngå noe, fra rå sitrusfrukter til sitrusjuice. Sjekk også L’etikett når du kjøper andre typer juice, siden noen ganger er sitrusjuice blandet for en ekstra touch.
 • Unngå umodne eller nyoppsamlede sitrusfrukter. Unmated sitrusfrukter kan være irriterende, mer enn moden frukt.
 • Unngå frø og sitrus ringer. Folk legger ofte til Citrus Rind til deres matlaging og salater. Spør alltid ingrediensene når du spiser ute eller på andres hjem.
 • Unngå kunstig smaksatt søtsaker og vitamin C-kosttilskudd, siden de ofte bruker sitrus aromaer.

Gjennom sitrusfrukter kan forårsake reaksjoner Hvis slitt rå, kan mange enkelt forbruker kokt. Matlaging deaktiverer allergiske proteiner i mange tilfeller. Du kan også prøve urter som den luktige verbena og sumac som erstatninger av sitrusfruktsmak, hvis en oppskrift krever sitrusfrukter eller skall.

Spørsmål og svar: Citrus allergi hos barn

Spørsmål:

Barnet mitt har noen sitrusreaksjoner. Det kan være allergisk?

TIL:

Det avhenger av barnets reaksjon på sitrusfrukter. Det er mulig at du har en allergisk reaksjon. Overvåk forsiktig barnet for å se etter tegn på utslett eller mer alvorlige tegn på anafylaksi som krever umiddelbar opptak. Hvis du mistenker at barnet ditt har en allergisk reaksjon, avbryter du noen sitruseksponering. Informer legen din om barnets reaksjon slik at legen din kan avgjøre om barnet ditt trenger allergiske tester.

Alana Biggers, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.