Cetearlic Alcohol: som er og # 039; er og hvordan den brukes i skjønnhetsprodukter

Hvis du noen gang har brukt lotioner, sjampo eller balsam, kan du ha lagt merke til at de inneholder en kjemikalie som heter Cetearilico-alkohol. Den gode nyheten er at den ceteariliske alkoholen ikke er & # 8220; dårlig & # 8221; For deg, huden din eller håret ditt. Enda viktigere, # 8217; Cteearylalkohol er svært forskjellig fra alkoholene & # 8220; normal & # 8221; som etanol;.

Som forbruker oppmerksom på helse, er du sannsynligvis alltid på jakt etter hudpleieprodukter og hår som ikke inneholder skadelige ingredienser. Heldigvis krever mat- og stoffadministrasjonen (FDA) produsenter til å liste ingrediensene på # 8217; produktetikett slik at du kan ta en informert beslutning om hvilke produkter som velger å komme inn eller kroppen din.

Så & # 8217; er den ceteariliske alkoholen?

L & # 8217; Cetearilic Alcohol er en kjemisk tilstede i kosmetiske produkter. Det er et hvitt og voksaktig stoff basert på cetolisk alkohol og stearylalkohol, både fettalkoholer. De finnes i dyr og planter, for eksempel kokosnøtt og palmeolje og # 8217. De kan også gjøres i laboratoriet.

De brukes i personlig pleieprodukter, hovedsakelig hudkrem, hårprodukter og kremer. Bidra til å skape mer polerte kremer, mer tette lotioner og mer stabile skumprodukter.

De fettalkoholene kalles noen ganger langkjedetalkoholer på grunn av deres kjemiske formel. Har vanligvis en rekke karbonatomer, med en enkelt alkoholholdig gruppe (-OH) angrepet ALL & # 8217; Siste karbon.

L & # 8217; CETOLIC ALCOHOL har 16 karbonatomer. L & # 8217; stearylalkohol har 18. L & # 8217; Cetearilico Alkohol er en kombinasjon av de to, så det har 34 karbonatomer. Dens molekylære formel er C34H72O2.

Hva er vant til?

L & # 8217; Cetolisk alkohol bidrar til å forhindre at separasjonen av olje og flytende kremer. En kjemikalie som bidrar til å holde væske og olje sammen er kjent som emulgeringsmiddel. Det kan også gjøre et produkt oftere eller øke kapasiteten til produktet for å danne skum.

Produkter med cetearylalkohol

  • Lotioner for huden
  • Fuktighetsgivende kremer
  • hud kremer
  • beskyttelse mot solen
  • sjampo
  • klimaanlegg
  • Depilatory Creams
  • hår mousse
  • Anticrespo hårkrem
  • hårfarge
  • mascara

Mesteparten av tiden vises det i # 8217; liste over ingredienser som cetearylalkohol, men kan ha mange andre navn.

Andre navn

  • (C16-C18) Alkylalkohol
  • Alcoli, C1618
  • Alcoli C16-18
  • alkohol cetostearilico
  • Cetyl / Stearyl Alkohol
  • 1-oktadekanol, blandet med 1-heksadekanol

L & # 8217; Cetearyl Alkohol er ikke den eneste fettalkoholen som brukes i kosmetiske produkter. Andre eksempler er cetolisk alkohol, lanolina, oljetalkohol og stearil alkohol.

Og & # 8216; trygt?

Du har kanskje hørt at du bør unngå hår- og hudprodukter som inneholder alkohol. Dette skyldes at mange alkoholer, som etanol eller # 8217; denaturert alkohol, kan tørke mye. L & # 8217; bruk av alkohol på huden og håret kan forårsake kløe, peeling og peeling av huden.

Faktisk er alkoholene ofte funnet i produkter som astringents, hånd desinfeksjonsmidler og aftershave takket være deres raske tørkingskapasiteter og hudstramming.

Imidlertid har fettalkoholer, slik som L & # 8217; Cetearylalkohol, har ikke samme effekt på huden av andre alkoholer på grunn av deres kjemiske struktur.

Kjemisk sammensetning av cetearilico-alkoholen er forskjellig fra de mest kjente alkoholene. I # 8217; Cetearylalkohol er alkoholgruppen (-OH) knyttet til en meget lang hydrokarbonkjede (fett). Denne funksjonen tillater fettalkoholer å felle vann og vann og gir en beroligende hudfølelse.

Kjemikaliene som gjør huden jevn, kalles mykende. Loven danner et oljeaktig ark på den øvre delen av huden for å holde fuktigheten på innsiden og # 8217;.

De Gruppe eksperter av kosmetisk ingrediensanmeldelse (CIR) konkluderte med at fettalkoholer, inkludert cetearilisk alkohol, er trygge for bruk i kosmetiske produkter. I kliniske studier, L & # 8217; cetearic alkohol viste ingen signifikant toksisitet og var ikke mutagen. En mutagen er et kjemisk middel som endrer DNA. DNA-endringer kan forårsake noen sykdommer, for eksempel kreft.

Det ble også funnet at det ikke irriterer huden. I følge FDA, Selv de kosmetiske produktene merket & # 8220; uten alkohol & # 8221; De kan inneholde cetearic alkohol og andre fettalkoholer. L & # 8217; Cetearilic Alcohol er også inkludert i # 8217; FDA-listen over Sikker og tillatt mat tilsetningsstoffer.

Som med mange hudpleieprodukter, C & # 8217; er en liten risiko for allergisk reaksjon på cetearilico-alkoholen. EN 2007 studie bekreftet fem tilfeller av allergi all & # 8217; Cetearylalkohol, men i alle disse tilfellene var det også reaksjoner på andre kjemiske allergener.

TIL 1996 studie 140 personer med mistanke om kosmetisk kontaktdermatitt fant at en annen ofte brukte fettalkohol, oljevolisk alkohol, på grunn av kontaktdermatitt i ca 23% av studiene.

Bunnlinjen

L & # 8217; CeteaRilic Alcohol brukes til å myke huden og håret og tykkere og stabilisere kosmetiske produkter, for eksempel lotioner og hårprodukter. Som emollient, L & # 8217; Cetearylalkohol anses som en effektiv ingrediens for å berolige og behandle tørr hud.

Med mindre du har svært sensitiv hud, er det sannsynligvis ikke nødvendig å unngå produkter som inneholder cetearisk alkohol. Ikke bare er det ansett som trygt og giftfritt for Le & # 8217; bruk på hud og hår, men ikke tørket eller irritert som andre typer alkohol. På grunn av sin kjemiske struktur, L & # 8217; CeteaRilicalkohol er til og med tillatt av FDA som en ingrediens i produkter merket som & # 8220; uten alkohol & # 8221;.