Brystsmerter og ømhet før syklusen

Hevelse og premenstrual ømhet i brystet, eller syklisk mastalgi, er en vanlig bekymring blant kvinner. Symptomet er en del av en gruppe symptomer som kalles premenstruelt eller PMS syndrom. Hevelse og premenstrual bryst ømhet kan også være et tegn på brystfibrocystisk sykdom. Brystfibrocytisk sykdom er et begrep som brukes til å beskrive det smertefulle og bitrete brystet før menstruasjonsperioden.

Kvinner med denne tilstanden merker ofte store og godartede klumper (ikke kreft) i brystet før menstruasjonssyklusen. Disse klumper kan bevege seg når de blir presset og generelt smalere når syklusen er ferdig.

Brystsmerter knyttet til premenstruelt syndrom kan variere i tyngdekraften. Symptomene kommer ofte til toppen like før, begynnelsen av menstruasjonen, så de forsvinner under eller umiddelbart etter en menstruasjonsperiode. Mesteparten av tiden er symptomene mer en plage enn et alvorlig medisinsk problem. Men når du er bekymret for endringer i brystet, kontakt legen din. Det ømme brystet kan være en syntemisk av overgangsalderen og en rekke helsemessige forhold.

Årsaker til hevelse og premenstrual ømhet i brystet

Fluktuerende hormonelle nivåer representerer de fleste episoder av hevelse og premenstrual ømhet i brystet. Hormonene øker og reduserer under en normal menstruasjonssyklus. Det nøyaktige øyeblikket med hormonelle endringer varierer for hver kvinne. L’østrogen forårsaker brystkanalforstørrelsen. Produksjonen av progesteron gjør melkekjertlene oppblås. Begge disse hendelsene kan gjøre din sårfølelse.

L’østrogen og progesteron øker begge i andre halvdel av syklusen & # 8211; dager fra 14 til 28 i en syklus & # 8220; typisk & # 8221; 28 dager. Estrogen nå toppen i midten av syklusen, mens nivåene av progesteron øker i løpet av uken før menstruasjon.

Narkotika som inneholder østrogen kan også forårsake brystendringer som smerte og hevelse.

Symptomer på hevelse og ømhet av premenstrual sinus

Ømhet og tyngde i begge brystene er de viktigste symptomene på premesgremen smerte og hevelse. Selv en plutselig smerte kan være et problem for noen kvinner. Brystvevet kan være tett eller grovt for berøring. Symptomene har en tendens til å vises uken før syklusen, og de forsvinner nesten umiddelbart når menstruasjonsblødningen begynner. De fleste kvinner føler seg ikke sterke smerter.

I noen tilfeller påvirker bryst ømhet den daglige rutinen til noen kvinner i fruktbar alder og er ikke nødvendigvis knyttet til menstruasjonssyklusen.

På grunn av den naturlige endringen i hormonelle nivåer som oppstår med kvinnenes aldring, forbedrer hevelse og premenstruelt ømhet i brystet som vanligvis forbedrer overgangsalderen. Symptomene på premenstruelt syndrom kan se mye ut til de første graviditetene; Lær å skille mellom de to.

Når skal du ringe en lege

Plutselige eller bekymringsfulle endringer i brystet bør diskuteres med legen. Mens det meste av smerten og premenstruelt brysts hevelse er ufarlig, kan disse symptomene være tegn på infeksjonshåndtak eller andre medisinske forhold. Kontakt legen din dersom du merker:

 • Nye eller foranderlige brystnummer
 • Tørk fra brystvorten, spesielt hvis avløpet er brunt eller blødning
 • Brystsmerter som forstyrrer evnen til å sove eller utføre daglige aktiviteter
 • Unilateral Nodules eller Nodler som bare skjer i et bryst

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse, inkludert en brystundersøkelse, og vil be om mer informasjon om symptomer. Legen kan stille følgende spørsmål:

 • Du la merke til noen sekreter fra brystvorten?
 • Hvilke andre symptomer (hvis tilstede) er funnet?
 • Smerte og bryst ømhet forekommer med hver menstruasjon?

Under en brystundersøkelse vil legen oppdage noen knuter og vil ta notater på de fysiske egenskapene til nodulene. Hvis forespurt, kan legen også vise deg hvordan du skal kjøre en bryst selvundersøkelse.

Hvis legen din oppdager unormale endringer, kan du kjøre et mammogram (eller en ultralyd hvis du er under 35 år). Et mammogram bruker røntgenbilder for å vise brystinnretningen. Under denne testen er brystet plassert mellom en radiografisk plate og en plast plast og komprimert, eller flatt, for å lage et klart bilde på 8217. Denne testen kan forårsake midlertidig ubehag eller en prikkende følelse. I noen tilfeller kan det være nødvendig med en biopsi (prøve av vev fra brystnappulen) hvis nudlene ser ut til å være ondartet (kreft).

Behandling for brysthevelse

Premenstruell brystsmerter kan behandles effektivt med ikke-steroide motflammatoriske stoffer (fans), for eksempel:

 • acetaminofen
 • ibuprofen
 • Napossene Natrium

Disse stoffene kan også lindre kramper forbundet med premenstruelt syndrom.

Kvinner med hevelse og brystbrudd fra moderat til alvorlig bør konsultere legen din om det beste behandlingskurset. Diuretika kan redusere hevelse, ømhet og vannretensjon. Imidlertid øker vanndrivende stoffer urinproduksjon og kan også øke risikoen for dehydrering. Bruk disse reseptene nøye under legen din.

Selv hormonell prevensjon, inkludert orale prevensjonspiller, kan roe premenstruale sinus symptomer. Spør legen din om disse alternativene hvis du føler en sterk brystsmerter, og du er ikke interessert i å være gravid i nær fremtid.

Hvis smerten er alvorlig, kan legen anbefale Danazols stoff, som brukes til å behandle endometriose og symptomer på fibrotisk brystsykdom. Dette stoffet kan ha alvorlige bivirkninger, så det bør bare brukes hvis andre behandlinger ikke virker.

Rettsmidler for livsstil

Livsstilsendringer kan også bidra til å håndtere hevelse og premenstrual ømhet i brystet. Bruk en støttende sportsbh når symptomene er verre. Du kan velge å bære bh selv om natten, for å gi ekstra støtte mens du sover.

Kostholdet kan spille en rolle i brystsmerter. Koffein, L’Alkohol og fettstoffer og salt kan øke ubehag. Redusere eller eliminere disse stoffene fra kostholdet i uken eller to før syklusen kan bidra til å håndtere eller forhindre symptomer.

Noen vitaminer og mineraler kan også bidra til å lindre brystsmerter og symptomer på relatert premenstruelt syndrom. L’US Department of Health Department og Human Services Office anbefaler å konsumere 400 internasjonale enheter (UI) av vitamin E og 400 milligram magnesium om dagen for å lindre symptomene på premenstruelt syndrom. Du finner en rekke alternativer her. Siden kosttilskudd ikke overvåkes av FDA, velg fra en respektabel produsent.

Velg en rekke matvarer som er rik på disse næringsstoffene, for eksempel:

 • Peanøtter
 • spinat
 • Hasselnøtter
 • Oljer av mais, oliven, tegneserie og canola
 • gulrøtter
 • bananer
 • havrekli
 • avokado
 • Integrert ris

Legen kan også anbefale vitamintilskudd.

Autoesami kan også bidra til å overvåke eventuelle endringer i brystvevet. I følge American Cancer Society (ACS), Kvinner mellom 20 og 30 skal kjøre brysts selveksamen en gang i måneden, generelt etter menstruasjonssyklusen, når hevelse og ømhet er minimal. Mammogrammer anbefales etter 45 år og kan tas i betraktning før. Legen kan anbefale mammogrammer hvert annet år eller mer hvis risikoen er lav.

L’Trening kan også forbedre brystsmerter, kramper og L’tretthet forbundet med premenstruelt syndrom.

Outlook

Ømhet og premenstruelt brysthevelse styres ofte effektivt med husholdningspleie og narkotika når det er nødvendig. Diskuter din tilstand med legen din dersom endringene i livsstil og narkotika ikke hjelper deg med å føle deg bedre.