Depresjon og brudd: Symptomer, behandlinger og støtte

Effekter av en pause

Pausene er aldri enkle. Slutten på et forhold kan flippe verden og utløse en rekke følelser. Noen mennesker aksepterer raskt slutten av et forhold og fortsetter, men andre kan møte depresjon.

Dette kan være et hjerteskjærende øyeblikk og kan virke som om verden din faller fra hverandre. Men mens tristhet og en intensivert emosjonell tilstand er normale reaksjoner etter en pause, er det viktig å gjenkjenne symptomene på depresjon.

Del på Pinterest

Sunne og usunne symptomer på en pause

Siden symptomene på depresjon kan variere fra mild til alvorlig, er det ofte vanskelig å vite om tristhet og smerte er en normal reaksjon på en pause eller et tegn på noe mer alvorlig som depresjon.

Det er godt å gråte tapet av et forhold mens du starter helbredelsesprosessen. Men dette foreslår ikke at hver følelse du føler er en normal reaksjon. Det er sunne og usunne symptomer på en pause. Å vite forskjellene mellom disse symptomene kan hjelpe deg med å avgjøre om du lider av depresjon.

Sunn symptomer på en pause kan inkludere:

 • Sinne og frustrasjon
 • gråt og tristhet
 • frykt
 • søvnløshet
 • Tap av interesse for aktiviteter

Disse symptomene er irriterende. Men hvis du opplever en normal reaksjon på brudd, vil din følelsesmessige tilstand bli bedre etter litt mens du passer til din partner uten din partner. Tiden som trengs for å helbrede, varierer fra person til person, så vær tålmodig.

Selv om det er normalt å prøve tristhet og smerte etter en pause, bør du snakke med en lege hvis symptomene dine ikke begynner å forbedre etter noen uker, eller hvis de blir verre. For å bli diagnostisert med depresjon, må du prøve minst fem av de følgende ni symptomene i en periode på minst to uker:

 • føler seg trist, tom eller håpløs for det meste av dagen nesten hver dag
 • Tap av interesse for aktivitetene du en gang har likt
 • Vekttap og tap av appetitt eller økning i’appetitt og vektøkning
 • Sov for lite eller også
 • en økning i bevegelser som rytme eller klemme hendene eller ha et betydelig langsommere språk og bevegelse
 • Følelsen som om du ikke hadde energi for det meste av dagen
 • føler seg unødvendig
 • Vanskeligheter med å konsentrere seg eller ta avgjørelser
 • Tanker om døden, også kalt selvmordstanker

Depresjon kan skje med noen etter en pause, men noen mennesker driver en større risiko. Årsaken til depresjon varierer, men du kan prøve disse følelsene hvis du har en personlig depresjonshistorie eller en annen lidelse i # 8217;. Andre faktorer som kan bidra til depresjon etter at en pause inkluderer hormonelle endringer, eller samtidig utholde en annen viktig forandring i livet ditt, for eksempel arbeidstap eller tap av en kjære.

Hva skjer hvis depresjonen ikke er kurert?

Gjenkjenne tegn på depresjon etter en pause og få hjelp til denne tilstanden kan redusere risikoen for komplikasjoner. Hvis ikke behandlet, kan du stole på alkohol eller narkotika for å dumme følelsesmessig smerte. Depresjon har også en innvirkning på fysisk helse. Felles smerte, hodepine og uforklarlig magesmerter kunne oppstå. Videre kan kronisk stress svekke immunforsvaret ditt og gjøre deg mer utsatt for infeksjoner og sykdommer. Å spise følelsesmessig kan forårsake overdreven vektøkning og øke risikoen for hjertesykdom og diabetes.

Andre komplikasjoner av depresjon kan inkludere:

 • panikk anfall
 • Problemer hjemme, på jobb eller på skolen
 • Selvmordstanker

Behandlinger for depresjon

Kontakt lege hvis symptomene ikke begynner å forbedre i to eller tre uker.

Basert på symptomene, kan legen foreskrive et antidepressivt middel for å hjelpe deg med å takle dine følelser. Disse inkluderer:

 • Selektive serotonin reuptake inhibitorer, for eksempel fluoksetin (prozac) og paroksetin (paxil)
 • Serotonin-norepinefrin Reuptake Inhibitorer, for eksempel Duloxetine (Cymbalta) og Venlafaxina (Effexor XR)
 • Tricykliske antidepressiva, som imipramin (TOFRANIL) og NORTRIPTILINA (PAMELOR)
 • Monoaminoxidaseinhibitorer, som for eksempel tranilcepromin (partate) og fenelzin (nardil)

Pass på at du forstår risikoen som oppstår fra # 8217; inntak av antidepressiva. Noen stoffer kan forårsake seksuelle bivirkninger, økning i’appetitt, søvnløshet og vektøkning.

Snakk med legen din dersom symptomene dine ikke forbedrer eller blir verre eller hvis du har alvorlige bivirkninger. Legen din kan endre doseringen eller anbefale en annen medisinering. Avhengig av alvorlighetsgraden av depresjon etter en pause, kan legen anbefale råd eller psykoterapi for å hjelpe deg med å takle dine følelser, spesielt hvis du har selvmordstanker.

Måtene å håndtere depresjon som ikke krever profesjonell hjelp, inkluderer:

Øvelse: L’Fysisk aktivitet kan styrke immunforsvaret ditt og øke energien din. L’Øvelse øker også produksjonen av endorfiner av kroppen, som kan forbedre humøret ditt. Prøv å gjøre 30 minutters fysisk aktivitet minst tre ganger i uken.

Hold opptatt: Utforsk hobbyene og hold tankene okkupert. Hvis du føler deg deprimert, les en bok, ta en tur eller start et prosjekt hjemme.

Sove mye: hvile nok kan også forbedre ditt mentale velvære og hjelpe deg med å takle en pause.

Herbal og naturlige rettsmidler: Hvis du ikke vil ta et reseptbelagte legemiddel, spør kosttilskuddslegen som brukes til depresjon, som San Giovanni gress, S-adenosilmetrien eller samme og fettsyrer omega-3 under fiskeoljeform. Noen kosttilskudd kan ikke kombineres med reseptbelagte legemidler, så kontakt legen din før. Du kan også utforske alternative terapier for depresjon, for eksempel L’akupunktur, massoterapi og meditasjon.

Få støtte etter en pause

Å overvinne en pause er enklere når du mottar støtte fra familie og venner. Du trenger ikke å møte det alene, så omgir deg med positive mennesker som oppfordrer deg. Hvis du føler deg alene eller redd, ring en elsket og gjør sosiale planer.

Unngå negative mennesker som kan dømme deg eller kritisere deg. Dette kan forverre depresjon og gjøre helbredelse vanskeligere etter en pause.

Du kan også bekjempe ensomhet og depresjon etter en pause ved å dyrke nye vennskap og gjenforenes med gamle venner. Møt noen kolleger til lunsj eller middag eller delta i samfunnet ditt for å møte nye mennesker. Bli med i en klubb, følg et kurs eller frivillig på fritiden.

Selv om depresjonen din ikke er alvorlig nok til psykoterapi, kan det være nyttig å bli med i en støttegruppe. Søk etter støttegrupper for separasjon og skilsmisse i nærheten av ditt hjem eller velg en støttegruppe for psykiske lidelser og depresjon. Du vil møte mennesker som har opplevd den samme erfaringen og lære teknikker for å takle dine følelser.

Hva er utsiktene for depresjon etter en pause?

Til tross for bergbanen av en pause, er det mulig å helbrede og overvinne den mentale angsten. Perspektivet er positivt med behandling, men det er viktig å ikke ignorere langvarige negative følelser og tristhet. Helbredelsesprosessen varierer fra person til person. Men ved hjelp av venner, familie og kanskje en lege, kan du overvinne depresjon og gå videre etter slutten av et forhold.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester