Brain stekt: 19 tips for å overvinne kognitiv tretthet

Del på Pinterest

Mentalt utmattet, utmattet, stekt hjerne & # 8211; Uansett hva du vil kalle det, skjer det med oss ​​alle på et tidspunkt. Har en tendens til å rå etter perioder med stress eller tunge tanker.

Du har sannsynligvis ingen problemer med å gjenkjenne når du er fysisk utmattet. Dine lemmer kan føle seg tunge, skyte øyne, din lynenergi. Men å vite når du er mentalt utmattet kan være mer komplisert.

& # 8220; det er lett å være så opptatt av å jongler blant alt du har i parabolen, for ikke å kunne gjenkjenne når du er på vei til # 8217; mental utmattelse eller burnout & # 8221; sier Megan Maccutcheon, LPC.

Hvordan kan du vite om du har å gjøre med mental tretthet? MacCutcheon anbefaler å se frem til:

 • Føler seg overveldet eller utmattet
 • Føler kontakten med dine følelser og følelser
 • Mangel på entusiasme for de tingene som vanligvis gir deg glede
 • Magesmerter og fordøyelsesproblemer
 • hodepine
 • Endringer i’appetitten
 • Søvnproblemer, inkludert søvn eller tretthetsforstyrrelser

Du kan også oppleve andre endringer i humør eller følelser. Kynisme, apati, mangel på motivasjon og vanskeligheter med å konsentrere seg, kan alle være tegn på en overbelastet hjerne.

Hvis alt dette høres litt og # 8216, er det noen forslag for å hjelpe deg med å lade opp og unngå fremtidig utbrenthet.

Sjekk dine fysiske behov

Ditt sinn og din kropp er det ingen uavhengig L’en fra # 8217; andre. C’Det er mye å si om # 8217; Viktigheten av tankekobling, men her er en nøkkel til å huske på: Hva er bra for en er ofte bra for L & # 8217;.

Ikke skimp på søvn

Søvn kan gjøre fra bakgrunnen til alt annet når du er veldig stresset. Men kroppen din trenger å sove enda mer enn vanlig når du har mye å gjøre.

Redusere søvn kan virke som en god måte å gjøre flere ting på, men det mest sannsynlige resultatet er at du vil føle deg utmattet og ta mer tid til å gjøre ting.

Hvor mye søvn som hver person trenger kan variere, men sikte 7 klokka 8 Kvalitet Sov hver kveld.

Spis godt

Uavhengig av det faktum at du har å gjøre med mental eller fysisk tretthet, L’utmattelse kan få deg til å bli trøstende eller beroligende mat, spesielt de som er raske og enkle.

Avhengig av dine preferanser, kan disse matvarene holde mye sukker eller tomme kalorier. Ingen C’det er ikke noe galt med # 8217; å ha en gave, og noen form for mat er bedre enn ingenting. Men for en ekstra kognitiv trykk, prøv å sørge for at du mottar nyttige næringsstoffer.

Mat til hjernen

Matvarer å prøve inkluderer:

 • Fiberrike matvarer som mel d’havre, bønner og valnøtter
 • Proteinrike matvarer som yoghurt, magert kjøtt, egg og fettfisk
 • Hele frukt og grønnsaker, spesielt blåbær, brokkoli og appelsiner
 • Helkorn

Videre, vær forsiktig med å forbli hydrert og spis på vanlige tider. Du kan føle deg for opptatt av å spise, men lidende sult kan senke blodsukkeret og frata deg fra / kognitiv energi.

Hvis du føler deg for stresset eller opptatt for å lage et passende måltid i løpet av dagen, hold næringsmidler som frukt, yoghurt, rå grønnsaker og nøtter.

Trening

En sliten hjerne kan noen ganger dra nytte av en rask oppdatering. Hvis arbeid eller skole svekket konsentrasjonskapasiteten, ta en pause fra pulten og gå ut hvis du kan.

Generelt, jo mer du trener, desto bedre. Prøv å dedikere minst 2.5 timer Moderat L’Øvelse hver uke, men prøv å gjøre mer hvis du kan.

Når det er sagt, kan enhver øvelse hjelpe. Hvis du bare kan ta en 15-minutters spasertur i lunsjpause, dra nytte av å ta en pause til hjernen din, forbedre din mentale lucidity og kanskje til og med lindre litt og # 8216; av stress.

Være fysisk kjærlig

Sex og andre intime kontakter kan tilby mange fordeler.

Kan bidra til å lindre stress, forbedre humøret ditt og kan hjelpe deg med å sove bedre. Koble til seg intimt med en romantisk partner kan også hjelpe deg med å minne deg på at du har støtte, noe som kan bidra til å redusere stresset på noe følelsesmessig slitsomt som du må gjøre.

Imidlertid, L’fysisk hengivenhet involverer ikke alltid sex. En omfavnelse fra en venn eller et familiemedlem eller en velværeøkt med kjæledyret ditt, kan fortsatt gi deg et mentalt løft.

Retaliser din tilnærming

Når du har fornøyd dine fysiske behov, fra en & # 8217, se på hvordan du gjør dine aktiviteter. Kanskje du er i en situasjon der noe skal absolutt gjøres, men du har rett og slett ikke tid eller # 8217; energi til å gjøre det.

I stedet for å bekymre seg for alt du trenger å gjøre, ta et skritt tilbake for litt klarhet.

Blinkle

Når du allerede jobber med full kapasitet, tenk på en god jobb du må utføre, kan få deg til å føle deg som om hjernen din var klar til å gå ut. Du er allerede mentalt utmattet, så et nytt prosjekt kan virke for skremmende for deg bare for å starte.

For eksempel:

 • Først vil du skrive ut søket ditt
 • Så du vil opprette et regneark
 • Så skriv en’dataanalyse
 • Så, du vil tilpeke et endelig utkast

Hver aktivitet, hvis de vurderes separat, kan virke mer overkommelig alene. Prøv å ikke tenke på neste trinn mens du jobber. Konsentrere bare om hva du gjør akkurat nå. Dette kan bidra til å forhindre panikk og gjøre det lettere å bevege seg lett fra en’aktivitet alle & # 8217;.

Be om hjelp

Dette er en viktig ting. Og det kan være vanskelig, veldig vanskelig. Prøv å bli komfortabel i å be om hjelp hvis du trenger det.

Kontakt en kollega, en venn, et familiemedlem eller en partner for å se hvem som kan hjelpe deg. Husk at de ikke nødvendigvis trenger å hjelpe deg med hva du prøver å gjøre. Å ha noen til å ta shopping, ring en telefonsamtale eller bare høre på deg, kan du få litt lettelse.

Gjør det du kan

Noen ganger, selv når du dedikerer alle dine mentale ressurser til et prosjekt, er det ennå ikke alt «8217; Høyde på hva du vil vurdere ditt beste arbeid, eller til og med bra. Dette kan virke ganske skremmende.

I stedet for å tenke på hva du kan gjøre, prøv å tenke på hva du klarte å gjøre med det du hadde. Det er ikke alltid mulig å fullføre A’aktivitet akkurat som L’du hadde forestilt deg. Det er øyeblikk når det maksimale du kan klare er å fullføre jobben så raskt som mulig.

Studerer mer intelligent, ikke lenger vanskelig

Mens L’mental utmattelse kan påvirke noen, har studentene en særlig høy risiko. Når hjernen din er stekt, er det vanskeligere å beholde og huske all informasjonen du brukte timer med å studere.

I stedet for å kaste deg på bakken, prøv disse studievanene for å hjelpe deg med å jobbe mer effektivt.

Ta gode notater

Vi har alle møtt utfordringen til å ta hensyn til klasserommet. Kanskje du har en tidlig leksjon, en leksjon umiddelbart etter lunsj eller en kveldsleksjon på slutten av en lang arbeidsdag.

Skriv ned ting kan hjelpe deg med å holde deg i tankene dine. Å ta notater kan også hjelpe deg med å holde våken og konsentrere, og gode notater vil bli et godt studiemateriale senere.

Professorer nevner ofte nøkkelbegrepene som vil vises i eksamenene i løpet av leksjonene, så ta notater kan få deg til å ta et skritt fremover i studiene.

Når tiden kommer til å studere, kan du føle deg mer forberedt og mindre overveldet av det som venter på deg.

Endre studievaner

Som studier generelt? Mottar de tildelte kapitlene? Gjennomgå høydepunktene i kapittelet? Rull opp utklippstavlen, med fokus på de tingene du ikke forstod første gang?

Den enkle lesningen av kapitlene eller notatene kan ikke være D’hjelp, spesielt hvis du pleier å distrahere deg under lesing. Prøv en ny tilnærming til studien kan gjøre en forskjell i ditt nivå av kognitiv energi og i dine stemmer.

Studere triks

Prøv disse studiemetoder:

 • Lag flash-kort for nøkkelbegreper. Hold dem i nærheten, slik at du kan trekke dem ut når du har tid til å drepe dem.
 • Start tidlig. Du kan ikke ha mye ledig tid til å studere, men selv noen få minutters vurdering hver dag kan hjelpe deg med å gjøre deg kjent med kursmaterialet. Dette kan redusere behovet for å kramme studioet ditt i en eller to netter før testen.
 • Studere i grupper. Danner en studiegruppe og analyser materialet sammen. En samarbeidende tilnærming kan hjelpe deg med å føle deg mer motivert til å studere, men klassekameratene dine kan også tilby informasjon om mer kompliserte emner.
 • Bryte studieperioder. Ta litt tid for pauser for turer, for snacks og hjerne hvile. Dette kan hjelpe deg med å lade opp og unngå kognitiv overbelastning.
 • Gjøre studioperioder lenger og mer målrettet. Lengre studier, jo mer vil du sannsynligvis slutte å kjempe for å opprettholde konsentrasjonen. I stedet tar det 30 minutter til A’nå for hver studieperiode. Be om spørsmål om hva du har studert på slutten av økten for å bekrefte læringen din og se hva du skal konsentrere seg om.
 • Forklarer materialet til noen andre. Hvis du kan lære et konsept, vet du sikkert det bra. Snakker om et emne med en klassekamerat, en venn eller familie kan også hjelpe deg med å identifisere konseptene som er mindre kjent for deg. Dette kan gi deg en god ide om hva du skal studere.

Grønn

Naturen kan ha en positiv innvirkning på mental og fysisk helse, og disse fordelene kan også strekke seg til studiene.

Eldre Undersøkelser gjennomført på Washington State University funnet tester som tyder på at tilsetningen av planter å studere områder kan hjelpe deg å føle deg mer oppmerksomme og mindre stresset, kanskje å ta til større produktivitet.

Studien var liten og forfatterne er enige om at videre forskning er nødvendig for å støtte resultatene sine. Men med mindre du er allergisk, ikke C’Det er mye risiko forbundet med tillegg av en plante til rommet ditt eller på kontoret ditt, så hvorfor ikke prøve det?

Mer informasjon om potensielle fordeler for å holde planter D’leilighet.

Anser et nytt punkt i studiet

Hvis du føler deg utmattet når du begynner å studere, bør du vurdere å flytte økten din andre steder. Ditt soverom kan ikke være det beste stedet å studere, spesielt hvis du bruker det hovedsakelig til å sove. En miljøendring kan hjelpe deg med å gjenopprette konsentrasjonen.

Prøv biblioteket, din favoritt kaffebar eller til og med A’andre husrom. Hvis tiden tillater det, prøv et nytt Studio Point All & # 8217;.

Endre programmet ditt

Å studere på slutten av en travel dag er vanskelig og hjernen din er sannsynligvis ikke på den tiden, uansett. Prøv å tilpasse studietiden din for å dedikere en tid og du føler deg mer våken, som til frokost.

Hold stress under kontroll

Behandle stress er lettere å si enn å gjøre, men gjør en innsats for å tydelig forstå årsakene på grunnlag av stress kan være til stor hjelp.

[8220; Når du vurderer hvert element i listen over ting å gjøre og tenk på hver stressfaktor som fyller deg, er du ofte mer i stand til å gjenkjenne hvor mange ting som kryper hjernen din og bidrar til den mentale utmattelsen & # 8221 ; sier Maccutcheon.

Spør kunder som har å gjøre med den mentale utmattelsen av å anerkjenne alt i sine retter, selv små ting, hvordan å gjøre en avtale fra legen eller handle for en bursdagsgave.

Du kan ikke alltid eliminere alt stressende fra livet ditt, men disse forslagene kan hjelpe deg med å forhindre stress fra deg helt slett.

Finn tid til å slappe av

Selvomsorg spiller en viktig rolle i velvære og lettelse fra stress. Dette inkluderer ting å holde seg aktiv, tilstrekkelig søvn og spise godt. Men ta vare på deg selv, betyr også å tilbringe tid til de tingene du liker.

& # 8220; Det er også viktig å finne tid til å slappe av & # 8221; sier MacCutcheon. & # 8220; Pass på at du ikke legger din personlige omsorg i de glemte.& # 8221;

Det anbefaler deg å dedikere deg hver dag for å dedikere deg selv til aktiviteter som gir deg glede og gi deg energi. På denne måten kan du lade opp, unngå å være overveldet og redusere risikoen for å bli for stresset for å jobbe.

Så ta den boken du hadde tenkt å lese, nyt favorittfilmen din eller tilbringe en kveld å gjøre noe kreativt eller til og med noe. Hjernen din vil sette pris på muligheten for å slappe av.

Øvelsesbevissthet

MacCutcheon anbefaler også bevissthetspraksis for å redusere stress.

Dette Støttet av tester L’tilnærming til forutsetninger:

 • Å være oppmerksom på hva som skjer rundt deg
 • Hold deg involvert i det nåværende øyeblikket i stedet for å tenke på andre bekymringer eller utfordringer
 • Holde et åpent sinn
 • Øvelse L’aksept

Kom i gang

Bare stopper:

 • Senker.
 • Pust dypt inn.
 • Se ikke bare hva som skjer, men hva du synes og prøv om det.
 • Fortsett med en åpen holdning og aksept.

Fortell meg om dette

Når du er stresset og overveldet, kan det være vanskelig å åpne, spesielt hvis du tror at dine kjære er stresset. Prøv å huske at folkene som tar vare på deg, sannsynligvis vil hjelpe på alle mulige måter, selv bare å lytte.

Bare snakk med en elsket av ting som stresser du kan hjelpe deg med å føle deg mindre. Videre kan de være i stand til å tilby noen tips som vil gjøre oppgaven for hånden enklere å håndtere.

Alternativt kan du vurdere å snakke med en kollega, en lærer, en mentor eller en veileder eller en veiledningskonsulent. Noen arbeidsplasser har til og med utpekte stabspersonell for å gi støtte til ansatte og hjelpe folk som står overfor stress både innenfor og utenfor & # 8217;.

Vedtar tiltak for å hindre at det skjer

Fremover, det er ting du kan gjøre for å unngå å være overveldet neste gang livet gir å gjøre.

Opprettholde balansen;

Din jobb er viktig, men ditt personlige liv er også. Hvis du fokuserer på en og utelukker L’andre, begge kunne ende opp med lidelse.

; Når du er i stand til å gjenkjenne alt du gjør, og du kan evaluere betydningen av å opprettholde balansen, er du i en bedre posisjon for å unngå mental burnout & # 8221; sier MacCutcheon. Kan hjelpe deg med å gå tilbake og utforske noen måter å tilbringe tid til alle aspekter av livet ditt.

Noen utfordringer, som en avhandling, en viktig utløp eller en restrukturering på jobb, er midlertidige, og du må kanskje dedikere litt og mer tid til dem for en stund & # 8217;.

Gjøre velvære en prioritet

Husk at ditt sinn og kroppen din er koblet på mange måter, så sørg for at du holder deg i takt med din fysiske helse.

For eksempel:

 • Hold deg hydrert.
 • Velg mat rik på næringsstoffer oftest
 • Følg et vanlig søvnprogram.
 • Snakk med legen din om vedvarende helseproblemer, selv om de ser mindreårige.
 • Ta ledig tid til å ta deg tilbake når du blir syk.
 • Forpliktet til å gjøre regelmessig trening, selv om de bare er 15 minutters gange under lunsjpause.

Ikke vær redd for å si nei

Vi har alt litt arbeid, pedagogisk eller innenlandsansvar som vi ikke kan unngå i tillegg til forpliktelser med venner og familie. Prøv å gjøre alt eller få alle glade kan løpe ut.

Si nei kan være vanskelig. Du kan også ta ekstra ansvar på jobb for å demonstrere verdien din, spesielt hvis du er ute etter en økning eller kampanje. Og de som ikke føler seg skyldige for å nekte en kjære som ber om hjelp?

Men husk: Du er bare en person. Det er rett og slett ikke mulig å støtte alle i livet ditt hele tiden. Støt dine behov og praksis ved å si nei når du ikke føler deg i stand til å hjelpe eller hvis du allerede er belastet av andre prosjekter eller oppgaver.

Vet når du ber om hjelp

L’Mental tretthet kan noen ganger være et tegn på et bakgrunnsproblem, inkludert:

Kontakt legen din hvis:

 • L’Mental tretthet påvirker personlig liv eller ytelse på jobb eller skole
 • L’Mental tretthet oppstår med betydelige endringer i humøret eller oppførselen
 • Din tretthet hindrer deg i å håndtere daglige ansvar
 • Du har nylig hatt et kranisk traumer
 • Du har feber som ikke vil gå bort, kjente uforklarlige blåmerker eller ofte føler du deg syk generelt
 • Du føler deg frustrert eller irritert enkelt
 • Du har problemer med å administrere tiden din
 • Du har et stadig lavt humør eller tenk på selvmord
 • Du føler deg nervøs, bekymret eller redd for det meste av tiden, med eller uten en klar grunn
 • Stemningsendringer finner sted raskt uten en klar årsak

Hvis symptomene dine ser mer fysisk enn emosjonelle, kan det være nyttig å begynne å snakke med din primære omsorgslege, som kan hjelpe deg med å begrense en mulig årsak.

Hvis du må gjøre hovedsakelig med psykiske symptomer, vurder sjansen til å snakke med en terapeut eller spørre legen din. Selv noen få økter med en psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å bedre forstå din mentale utmattelse og finne måter å bekjempe det på.

Hvis du trenger hjelp nå

Hvis du tenker på å begå selvmord, eller du har tanker om å skade deg, kan du ringe Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester på 800-662-hjelp nummer (4357).

24-timers hotline, xnumx dager på xnumx, vil sette deg i kontakt med ressursene for mental helse i ditt område. Kvalifiserte spesialister kan også hjelpe deg med å finne ressursene til staten din for behandling hvis du ikke har en helseforsikring.

Bunnlinjen

Alle føler seg stekt fra tid til annen, vanligvis i en periode med sterk stress. Når stresset løser, så gjør du det’utmattelse.

Hvis du føler deg kronisk tømt og du har problemer med å redusere stress alene, bør du vurdere å spørre legen din hjelp.