Slik beroliger du Sobbing: 26 Remedies som kan hjelpe deg

Del på Pinterest

De fleste av oss har hikke på et bestemt tidspunkt. Selv om hikken vanligvis forsvinner alene om noen få minutter, kan det være irriterende og forstyrre å spise og snakke.

Folk har utarbeidet en endeløs liste over triks for å fullføre det, fra å puste i en papirpose for å spise en spiseskje sukker. Men hvilke rettsmidler som faktisk fungerer?

Det er ikke mange studier som evaluerer effektiviteten av ulike rettsmidler mot hikke. Men mange av disse datoene tilbake til århundrer med anekdotiske tester. Videre stimulerer noen av de mest populære rettsmidler faktisk de vage eller frenniske nerver, som er koblet til membranen.

Les videre for å lære om de mest populære og effektive måtene å bryte HICCUP.

Fører til

Hikke vises når membranen starter frivillig til spasmer. Din membran er en stor muskel som hjelper deg med å puste og puster ut. Når du har en spasme, inspirerer du plutselig og vokalstrengene i nærheten, forårsaker en karakteristisk lyd.

I de fleste tilfeller går det og raskt. Livsstilsfaktorer som kan føre til at hikke inkluderer:

Hvordan bli kvitt Hiccups

Disse forslagene er for korte hikkeperioder. Hvis du lider av kroniske hiccups som varer mer enn 48 timer, snakk med legen din. Dette kan være et tegn på en underliggende tilstand som krever behandling.

Puste og holdningsteknikker

Noen ganger kan en enkel endring i pusten eller holdningen slappe av membranen.

1. Praksis målt pusting. Stopp åndedrettssystemet ditt med sakte og målt pusting. Inhals teller opptil fem og puster ut ved å telle opptil fem.

2. Hold pusten. Pust en god mengde luft og hold den i ca 10-20 sekunder, og pust ut sakte. Gjenta om nødvendig.

3. Puste i en papirpose. Sett en papirpose på munnen og på nesen. Inhalere og pust ut sakte, hevelse og gi posen. Bruk aldri en plastpose.

4. Omfavne knærne dine. Sitt på et komfortabelt sted. Ta knærne til brystet og hold dem der i to minutter.

5. Komprimere brystet. Foldet eller squatting fremover for å komprimere brystet, utøve et trykk på membranen.

6. Bruk valsalva manøveren. For å gjøre denne manøvrering, prøv å puste ut ved å klemme nesen og holde min munn lukket.

Trykkpunkter

Trykkpunktene er områder av kroppen spesielt følsom for trykk. Påføring av trykk på disse punktene med hendene kan bidra til å slappe av membranen eller stimulere vage eller frenniske nerver.

7. Tunge. Å trekke tungen stimulerer nervene og musklene i halsen. Griper spissen av tungen og trekk den forsiktig en eller to ganger.

8. Trykk på membranen. Dine membraner skiller buken fra lungene. Bruk hender til å trene trykk på’område like under L’ende av brystbenet.

9. Stram nesen mens du inntar vannet; vann.

10. Trekk håndflaten. Bruk tommelen til å trene trykk på håndflaten.

11. Påfør en massasje til din carotidarterie. Du har en carotid arterie på begge sider av nakken. Er den du føler når du sjekker håndleddet ditt ved å trykke på nakken. Ligger, vri hodet til venstre og masser arterien på høyre side med en sirkulær bevegelse i 5-10 sekunder.

Ting å spise eller drikke

Spis visse ting eller endre måten du drikker, kan også bidra til å stimulere vage eller frennium nerver.

12. Drikk iset vann. Drikker kaldt vann sakte kan bidra til å stimulere den vage nerve.

1. 3. Drikk fra motsatt side av glasset. Vippe glasset under haken for å drikke fra # 8217; en annen del.

14. Drikk langsomt et glass varmt vann mens du puster igjen.

15. Drikke vann gjennom en klut eller et papirserviett. Dekke et glass kaldt vann med en klut eller et papirserviett og drikke.

16. Suge en isbit. Suger isbiten i noen minutter, når du er oppløst i en tilstrekkelig størrelse, svelg den.

17. Gargars med kaldt vann. Gjør gurgle med kaldt vann i 30 sekunder. Gjenta om nødvendig.

18. Spis en skje med honning eller peanøttsmør. La det oppløse litt og # 8216; i munnen før du svelger.

19. Spis litt & # 8216; sukker. Sett en klype granulert sukker på tungen og la den være der i 5-10 sekunder, så svelg det.

20. Suge en sitron. Noen legger til en PO & # 8216; salt til deres sitronskive. Skyll munnen med vann for å beskytte tennene fra # 8217; sitronsyre.

21. Sett en dråpe eddik på tungen.

Det er uvanlig, men demonstrert med studier

Du kan ikke være kjent med disse metodene, men begge støttes av vitenskapelige studietilfeller.

22. Orgasme. C’er et gammelt tilfelle av studier som involverer en mann hvis sob ble varet fire dager. Han forsvant umiddelbart etter at jeg hadde en orgasme.

23. Påfør en rektalmassasje. Et annet tilfelle av studier rapporterer at en konstant Hiccup-mann fant en umiddelbar lindring etter rektalmassasje. Ved hjelp av en gummihanske og rikelig smøremiddel, sett en finger i endetarm og massasje.

Andre rettsmidler

Her er noen andre langsiktige rettsmidler du kan prøve.

24. Gi en knyttneve eller gni baksiden av nakken. Gni huden på baksiden av nakken kan stimulere den frenniske nerven.

25. Trykk på baksiden av halsen med en bomullspute. Plasser forsiktig puten i baksiden av halsen til du føler kvalme eller hoste. Refleksjonen av kvalme kan stimulere den vage nerven.

26. Distrahert med noe interessant. Sobs forsvinner ofte alene når du slutter å konsentrere seg om dem. Spill et videospill, fyll ut et kryssord eller kom til hodet ditt.

Når skal du besøke en lege

De fleste tilfeller av hikke forsvinner innen få minutter eller timer. Hvis du lider av hiccups eller varer i mer enn to dager, snakk med legen din. Din hikke kan være et tegn på en tilstand nedenfor som:

Dessuten er noen tilfeller av hikke mer irriterende enn andre. Når dette skjer, kan legen foreskrive medisiner for å hjelpe ham med å stoppe det. Vanlige stoffer for kronisk hikke inkluderer:

Forebygging

Vanlige HICCUP-tilfeller utløst av livsstilsfaktorer kan vanligvis forhindres ved å bringe noen endringer i vaner. Hvis du finner ut at visse oppføringer forårsaker hikke, er det noen ting du kan prøve:

Les l’element på engelsk.