BPCO Diet: 5 Ekspertråd om hva du skal spise

Beskrivelse

Hvis du nylig har blitt diagnostisert med kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL), er det sannsynlig at du har blitt fortalt at du må forbedre dine spisevaner. Legen din kan til og med ha rettet til en registrert dietitian for å skape et personlig diettprogram.

Et sunt kosthold bryr seg ikke om COPD, men kan hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjoner, inkludert thoraxinfeksjoner som kan føre til sykehusinnleggelse. Å spise på en sunn måte kan også få deg til å føle deg bedre.

Opprettholde god ernæring så vel som vendt mot denne tilstanden må ikke være kjedelig eller vanskelig. Følg disse tipsene for et sunt kosthold.

Et rikere diett av fett og mindre rik på karbohydrater kan være det beste

Et redusert karbohydrat diett oversetter til en lavere karbondioksidproduksjon. Dette kan hjelpe folk med COPD for å bedre styre helsen din.

Ifølge en studie i Pulmonal avis i 2015, Sunn fag som fulgte et ketogent diett hadde en produksjon av karbondioksid og et lavere utløpsdeltrykk (PetCO2) lavere enn de som fulgte et middelhavsdiett.

Dessuten, Søk etter 2003 Viser en forbedring hos personer med KOL som har tatt et høyt fett supplement og lavt karbohydratinnhold i stedet for å følge en diett rik på karbohydrater.

Selv når karbohydrater er redusert, inneholder et sunt kosthold en rekke matvarer. Prøv å inkludere dem i ditt daglige kosthold.

Protein Rich Foods

Spis høy kvalitet og høy kvalitet innhold mat, som kjøttfull kjøtt med gress, fjærfe og beite egg og fisk, spesielt fett fisk som laks, makrell og sardiner.

Komplekse karbohydrater

Hvis du inkluderer karbohydrater i kostholdet ditt, velger du komplekse karbohydrater. Disse matene er rike på fiber, som bidrar til å forbedre funksjonen til fordøyelsessystemet og glukoseadministrasjonen.

Mat som skal inkorporeres i kostholdet ditt, inkluderer:

 • Peas
 • kli
 • Poteter med huden
 • Linser
 • quinoa
 • bønner
 • havre
 • bygg

Friske produkter

Frukt og ferske grønnsaker inneholder vitaminer, mineraler og essensielle fibre. Disse næringsstoffene vil bidra til å holde kroppen din sunn. Grønnsakene er ikke amidaceae (alle unntatt erter, poteter og korn) er lave i karbohydrater, slik at de kan inkluderes i alle dietter.

Noen typer frukter og grønnsaker er mer egnet enn andre: Sjekk listen over mat for å unngå i neste avsnitt for å lære mer.

Kaliumrik mat

Kalium er viktig for lungefunksjon, så en kaliummangel kan forårsake åndedrettsproblemer. Prøv å spise mat som inneholder høye kaliumnivå, for eksempel:

 • avokado
 • Mørkegrønn blad
 • tomater
 • asparges
 • rødbet
 • poteter
 • bananer
 • appelsiner

Kaliumrik mat kan være spesielt nyttig hvis dietten eller legen din har foreskrevet et vanndrivende stoff.

Sunn fett

Når du velger å følge en diett rik på fett, i stedet for å velge stekt mat, velger du snacks og måltider som inneholder fett som avokado, valnøtter, frø, kokosnøtter og kokosnøttolje, oliven og oliven, fettfisk og ost. Disse matvarene vil gi mer generell ernæring, spesielt langsiktig.

Vet hva du skal unngå

Noen matvarer kan forårsake problemer som gass og hevelse eller kan ha liten eller ingen næringsverdi. Matvarer som skal unngås eller minimere inkluderer:

salt

For natrium eller salt i kostholdet forårsaker vannretensjon, som kan påvirke evnen til å puste. Fjern saltakseren fra bordet og ikke tilsett salt på kjøkkenet ditt. Bruk ikke-saltede urter og krydder for å smake mat.

Sjekk med dietten eller delta på lege om lavt natriumsaltsubstitutter. De kan inneholde ingredienser som kan påvirke helsen din negativt.

Til tross for hva mange tror, ​​er det meste av’natriuminntaket kommer ikke fra Salt Shaker, men heller fra det som allerede er i mat.

Pass på at du sjekker matetikettene du kjøper. Din snacks bør ikke inneholde mer enn 300 milligram (mg) natrium per del. Hele måltidene bør ikke ha mer enn 600 mg.

Noen frukter

Epler, drvapes som aprikoser og fersken og meloner kan forårsake hevelse og gass i noen mennesker på grunn av deres gjærbare karbohydrater. Dette kan føre til åndedrettsproblemer hos personer med KOL.

I stedet kan du fokusere på lav gjæring eller lav fodmap frukt som bær, ananas og druer. Men hvis disse matene ikke er et problem for deg og ditt karbohydratmål, tillater frukt, kan du inkludere dem i kostholdet ditt.

Noen grønnsaker og belgfrukter

C’er en lang liste med grønnsaker og belgfrukter som er kjent for å forårsake hevelse og gass. Hva betyr noe er hvordan kroppen din fungerer.

Du vil kanskje overvåke matinntaket nedenfor. Du kan imidlertid fortsette å nyte dem hvis du ikke lager problemer:

 • bønner
 • rosenkål
 • kål
 • blomkål
 • korn
 • purre
 • Noen linser
 • løk
 • Peas

Selv soyasfrø kan forårsake gass.

Meieriprodukt

Noen finner meieriprodukter, for eksempel melk og ost gjør slemten tett. Men hvis meieriprodukter ikke ser ut til å forverres din katarr, kan du fortsette å spise dem.

Sjokolade

Sjokolade inneholder koffein, som kan forstyrre rusmidler. Kontakt legen din for å finne ut om du bør unngå eller begrense rekruttering.

Stekt mat

Stekt, stekt eller fettete matvarer kan forårsake gass og fordøyelsesbesvær. Selv veldig krydret mat kan forårsake ubehag og kan påvirke pusten. Unngå disse matvarene når det er mulig.

Ikke glem å se på hva du drikker

Personer med KOL burde forsøke å drikke mange væsker i løpet av dagen. Vi anbefaler fra seks til åtte 8-unse glass av ikke-kafédrikker om dagen. A’tilstrekkelig hydrering opprettholder den tynne mushen og letter hoste.

Begrense eller unngå koffein, siden det kunne forstyrre stoffene dine. Koffeinholdige drikker inkluderer kaffe, te, brus og energidrikker, som Red Bull.

Spør om legen din på’alkohol. Det kan bli informert om å unngå eller begrense alkoholholdige drikker, da de kan samhandle med narkotika. L’Alkohol kan også bremse respiratorisk frekvens og gjøre det vanskeligere å hoste med slim.

På samme måte, snakk med legen din dersom du har diagnostisert hjerte- og KOL-problemer. Noen ganger er det nødvendig at folk med hjerteproblemer begrenser L’flytende inntak.

Se på din vekt & # 8211; I begge retninger

Personer med kronisk bronkitt har en tendens til å være overvektige, mens de med emfysem har en tendens til å være undervektig. Dette gjør evalueringen av kostholdet og ernæring en viktig del av behandlingen av KOL.

Hvis du er overvektig

Når du er overvektig, må ditt hjerte og lungene dine jobbe mer, noe som gjør pusten vanskeligere. L’Overflødig kroppsvekt kan også øke oksygenforespørselen.

Legen din eller Dietitian kan gi deg råd om hvordan du kan nå en sunnere kroppsvekt ved å følge en personlig matplan og et projacket treningsprogram.

Hvis du er undervektig

Noen symptomer på KOL, som mangel på appetitt, depresjon eller malaise generelt, kan gjøre deg undervekt. Hvis du er undervektig, kan du føle deg svak og sliten eller være mer utsatt for infeksjoner.

Kampen krever at du bruker mer energi under pusten. I følge Cleveland Clinic, En person med KOL kan brenne opptil 10 ganger flere kalorier når du puster som en person uten KOL.

Hvis du er undervektig, må du inkludere sunn og hyperkalorisk snacks i kostholdet ditt. Elementene som skal legges til i handlelisten din, inkluderer:

 • melk
 • egg
 • havre, quinoa og bønner
 • ost
 • Avokado
 • Valnøtter og valnøtter smør
 • Oljer
 • Muesli

Forberedt på måltidet tid

KOL kan være en vanskelig tilstand som å leve sammen, så det er viktig å lage matlaging en enkel og stressprosess. Gjør det lettere for måltider nå, stimulerer L’appetitt hvis du er undervektig og følger et sunt strømprogram som følger disse generelle retningslinjene:

Spis små måltider

Prøv å gjøre fem til seks små måltider om dagen i stedet for tre flotte. Å spise mindre måltider kan hjelpe deg med å unngå å fylle magen for mye og gi nok plass til å utvide, legge til rette for pustet.

Spis ditt hovedmåltid snart

Prøv å spise ditt hovedmåltid på begynnelsen av dagen. Dette vil øke energinivået for hele dagen.

Velg lett og hurtigmat

Velg lett og hurtigmat å forberede. Dette vil hjelpe deg med å unngå å kaste bort energi. Sitte når du forbereder måltider for ikke å være for trøtt til å spise og spørre familie og venner for å hjelpe deg med måltid forberedelse, om nødvendig.

Du kan også ha rett til en boligleveringstjeneste.

Føl deg som hjemme

Sitt komfortabelt på en stol med en høy tilbake når du spiser for å unngå å trene for mye press på lungene.

Gjør det nok for rester

Når du forbereder et måltid, gjør du en større del, slik at du kan kjøle eller fryse litt og ha næringsstoffer tilgjengelig når du føler deg for trøtt for matlaging.

L & # 8217;

Det er viktig å være oppmerksom på ens egen generelle helse når han lider av COPD og L’fôring er en viktig del av dette. Planlegg sunne måltider og snacks, og legger vekt på større fettinntak, kan hjelpe deg med å håndtere symptomer og minimere komplikasjoner.