Grasso Lever diett: Hvilke matvarer som spiser og hvilke matvarer som unngår

Behandle fettleversykdom med mat

Det er to hovedtyper av hepatisk steatose: alkohol-indusert leverstatt og ikke-alkoholholdig. Hepatisk steatose treffer nesten en tredjedel av amerikanske voksne og er en av de viktigste lederne av hepatisk insuffisiens. Ikke-alkoholholdig hepatisk steatose er mer vanlig diagnostisert hos de som er overvektige eller sedentari og i de som følger en svært bearbeidet diett.

En av de viktigste måtene å behandle fettleversykdom, uavhengig av typen, er med diett. Som navnet antyder, betyr fettleversykdom at du har for mye fett i leveren. I en sunn kropp hjelper leveren å fjerne toksiner og produsere galle, fordøyelsesprotein. Hepatisk steatosis skader leveren og forhindrer at den fungerer som den skal.

Generelt inkluderer fettleversykdommen:

 • Mye frukt og grønnsaker
 • Høye planter av fibre som belgfrukter og hele korn
 • svært lite tilsatt sukker, salt, transfett, raffinerte karbohydrater og mettet fett
 • ingen alkohol

Et dårlig fett og kalorisk diett kan hjelpe deg med å miste vekt og redusere risiko for fett leversykdom. Ideelt sett, hvis du er overvektig, vil du bare miste minst 10 prosent av kroppsvekten din.

12 matvarer og drikke du bør spise for en fettlever

Her er noen matvarer å inkludere i det sunne leveren dietten:

1. Kaffe for å senke unormale hepatiske enzymer

utdanning De viste at kaffedrikkere med fett leversykdom har mindre leverskade enn de som ikke drikker denne drikken som inneholder koffein. Koffein ser ut til å senke Mengde unormale leverenzymer av mennesker med risiko for leversykdom.

2. Greener for å hindre fettakkumuleringen

Broccoli er angitt for å forhindre Fettakkumulering i leveren i mus. Spis også flere grønnsaker, som spinat, brusselspirer og kål, kan hjelpe med generelt vekttap. Prøv oppskriften på det kanadiske leverfondet for Vegetarisk chili, som lar deg redusere kalorier uten å ofre smak.

3. Tofu for å redusere fettakkumuleringen

TIL Studio Dell’University of’Illinois På rotter oppdaget han at soyaproteiner, som finnes i matvarer som tofu, kan redusere fettakkumuleringen i leveren. Videre er tofu fett med fett og rik på proteiner.

4. Fisk for betennelse og fettnivåer

Fettfisk som laks, sardiner, tunfisk og ørret er rike på omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer kan hjelpe Forbedre fettnivåene i leveren Og bryte ned betennelsen. Prøv dette Kveite teriyaki oppskrift, Anbefalt av det kanadiske leverfondet, spesielt lavt fett.

5. D & # 8217 mel; havre for energi

Karbohydrater av folkeal frokostblandinger som mel D’havre gir energi til kroppen din. Deres fiberinnhold fyller deg også, som kan hjelpe deg med å holde vekten din.

6. Valnøtter for å forbedre leveren

Disse valnøtter er rike på omega-3 fettsyrer. Søket finner at folk med fett leversykdom som spiser valnøtter har forbedret leverfunksjonstester.

7. Avokado for å beskytte leveren

Avokado er rike på sunne fettstoffer og Forskning tyder på De inneholder kjemikalier som kan redusere leverskader. De er også rike på fiber, som kan hjelpe med vektkontroll. Prøv denne forfriskende Avokado og soppsalat Fra Fatty Liver Det gjennomgang.

8. Melk og andre meieriprodukter med lavt fett for å beskytte mot skade

Meieriprodukter er rike på whey protein, som kan beskytte leveren mot ytterligere skade, andre til 2011 studie rotter.

9. Antioxidant solsikkefrø

Disse frøene med en hasselnøttsmak er rik på vitamin E, en antioksidant som kan beskytte leveren mot ytterligere skade.

10. Olje d’oliven for vektkontroll

Denne sunne oljen er rik på omega-3 fettsyrer. Det er sunnere å lage mat enn margarin, smør eller fett. Forskning & # 8211; Undersøkelser Oppdag at olivenoljen bidrar til å senke nivåene av leverenzymer og kontrollere vekten. Prøv dette En tradisjonell meksikansk tallerken av Liversupport.com.

11. Hvitløk for å redusere kroppsvekten

Denne urten legger ikke bare smak til mat, men også eksperimentelle studier viser det Hvitløktilskudd i pulver kan bidra til å redusere kroppsvekt og fett i mennesker med fett leversykdom.

12. Grønn te for mindre fettabsorpsjon

Dataene støtter den grønne teen kan hjelpe deg med å forstyrre fettabsorpsjonen, men resultatene er ennå ikke endelige. Forskere studerer Hvis grønn te kan redusere fettakkumuleringen i leveren og forbedre hepatisk funksjon. Men grønn te har også mange fordeler, fra # 8217; lavere kolesterol for å fremme søvn.

Kjøp disse matvarene.

6 matvarer for å unngå hvis du har fettlever

Det er sikkert mat som du bør unngå eller begrense hvis du har en fett leversykdom. Disse matvarene bidrar generelt til økningen i vekt og alt 8217; glykemi øker.

Å unngå

 • Alkohol. L’Alkohol er en av hovedårsakene til fettleversykdom og andre leversykdommer.
 • Tilsatt sukker. Hold deg unna sukkermat som godteri, kjeks, drikke og fruktjuicer. L’Høyt nivå av blodsukker øker mengden fettakkumulering i leveren.
 • Stekt mat. Disse er rike på fett og kalorier.
 • salt. Å spise for mye salt kan indusere kroppen din for å holde tilbake overflødig vann. Begrenser natrium mindre enn 1500 milligram om dagen.
 • Hvitbrød, ris og pasta. Hvit betyr vanligvis at mel er høyt virket, noe som kan øke blodsukkernivået mer enn integrert frokostblandinger på grunn av mangel på fibre.
 • rødt kjøtt. Biff og kjøttpålegg er rike på mettet fett.

Hva et aspekt har en diett?

Slik kan menyen din vises under en typisk dag med et fett leveriett:

Mealmenubreakfast • 8 oz. Flour D’hot havre blandet med 2 ts. Mandelsmør og 1 skiver banan
• 1 kopp kaffe med magert eller skummet melk lunsj • spinat salat med balsamico eddik dressing og olje d’oliven
• 3 oz. grillet kylling
• 1 liten bakt potet
• 1 kopp brokkoli, gulrøtter eller andre kokte grønnsaker
• 1 Apple
• 1 glass milknack • 1 spiseskje. Peanøttsmør på skiver epler eller 2 ss. Hummus med rå grønnsaker middag • liten blandet bønnesalat
• 3 oz. grillet laks
• 1 kopp kokt brokkoli
• 1 integrert sandwich
• 1 kopp blandede bær
• 1 glass melk

Andre måter å behandle leversykdom

I tillegg til å endre kostholdet ditt, er det noen andre livsstilsendringer du kan gjøre for å forbedre leverens helse:

 • Det blir mer aktivt. L’Øvelse, knyttet til kostholdet, kan hjelpe deg med å miste ekstra vekt og administrere leversykdommen din. Prøv å gjøre minst 30 minutter med aerob trening nesten hver dag i uken.
 • Senker kolesterolet. Kontroller det mettede fett- og sukkerinntaket for å holde kolesterol og triglyseridnivåer under kontroll. Hvis dietten og «8217-øvelsen ikke er tilstrekkelig til å senke kolesterolet, spør legen din om å ta medisiner.
 • Kontroller diabetes. Diabetes og fettleversykdom oppstår ofte sammen. Dietten og «8217; trening kan hjelpe deg med å håndtere begge forholdene. Hvis blodsukkernivået fortsatt er høyt, kan legen foreskrive medisiner for å senke det.
 • Ta bort

  For øyeblikket er det ingen narkotika på markedet godkjent av US Food and Drug Administration for Fat Liver Disease. Mens du mister 10% av vekten din, er det ideelt, selv bare 3-5% kan hjelpe deg. Spør legen din om å sjekke blodet ditt for vaksiner mot hepatitt A og B. Disse kan bidra til å forhindre virus forårsaker leverskade.

  Fortsett å lese: Hvordan behandler jeg alvorlig leverskade? »