Diaré etter å ha spist: årsaker og behandlinger

Det er typisk?

Diaréen som oppstår etter å ha spist et måltid, er kjent som postprandial diaré (PD). Denne typen diaré er ofte uventet, og følelsen av å bruke på badet kan være ganske presserende.

Noen mennesker med demen opplever smertefulle tarmbevegelser (BM). I de fleste tilfeller løser denne smerten etter BM.

Tilstanden er ikke sjelden, men å komme til en diagnose kan være vanskelig. Dette skyldes at PD er noen ganger symptomet på A & # 8217, annen tilstand.

For eksempel opplever noen mennesker bare diaré med Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm. Dette kalles IBS-diaré eller IBS-D. PD kan være et symptom på IBS-D.

I andre tilfeller oppstår PD uten en diagnostisk grunn.

Betingelsene eller problemene som kan føre til at PD er delt inn i to hovedkategorier: Akutt, som varer i kort tid, og kronisk, som siste langsiktige. Les videre for å lære mer.

Hva forårsaker den akutte PD?

Noen forhold eller problemer kan forårsake en kort periode på PD. Tiden kan avslutte symptomene på PD eller medisin kan være nødvendig. Disse årsakene inkluderer:

Viral infeksjon: Virale infeksjoner, for eksempel mage insekter, kan forårsake midlertidig PD og gjøre den mest sensitive fordøyelseskanalen. PD kan vare i noen dager, selv etter andre symptomer har redusert.

Laktoseintoleranse: Folk med laktoseallergi, en type sukker som finnes i meieriprodukter, kan manifestere PD hvis de spiser mat som inneholder laktose. Symptomer på’laktoseintoleranse inkluderer hevelse, magekramper og diaré.

Matforgiftning: Menneskekroppen gjør en god jobb med å vite at du har spist noe galt. Når det oppdager dårlig mat, vil kroppen din sannsynligvis prøve å utvise det umiddelbart. Dette kan forårsake diaré eller oppkast innen få minutter fra forurenset matforbruk.

Sukker malabsorpsjon: Denne tilstanden er veldig lik laktoseintoleransen. Kroppen til noen mennesker kan ikke tilstrekkelig absorbere sukker som laktose og fruktose. Når disse sukkene går inn i # 8217; tarmene kan forårsake diaré og andre gastrointestinale problemer.

Baby Diaré: Unge barn og små barn som drikker mye fruktjuice kan utvikle PD. L’høy mengde sukker i disse drikkene kan tiltrekke seg vann i tarmene, som kan forårsake vandige avføring og diaré.

DAI A’Se: Matprogrammet for å lindre barnets diaré «

Parasitter: Matparasitter kan forårsake PD. Den vanligste typen parasitt av mat opprinnelse er båndorm. Symptomene, inkludert PD, vil vare til parasitten vil bli fjernet fra kroppen din eller dø.

Magnesium overdose: Høye magnesiumnivåer kan forårsake diaré. Men å ansette for mye av dette mineralen er vanskelig, med mindre du tar et supplement.

Hva er årsakene til den kroniske PD?

De kroniske årsakene til PD er forhold som kan kreve kontinuerlig behandling for å forhindre symptomene på PD. Disse forholdene inkluderer:

Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm: IBS er en lidelse som forårsaker en rekke gastrointestinale problemer. Disse inkluderer diaré, hevelse, gass og abdominal kramper. Det er ikke klart hva som forårsaker # 8217; IBS.

Celiac sykdom: Denne autoimmune tilstanden forårsaker skade på tarmen når du spiser gluten. Gluten er et protein som er mer vanlig i hvetebaserte produkter.

Mikroskopisk kolitt: Denne tilstanden forårsaker betennelse i # 8217; stor tarm. I tillegg til diaré inkluderer symptomene abdominale gasser og kramper. Men L’betennelse er ikke alltid tilstede. Dette betyr at symptomene på PD kan gå og komme.

Sjekk: Dietten din kan lindre symptomene på den mikroskopiske kolitt? »

Gallsyre malabsorpsjon: galleblæren produserer galle for å bryte ned og fordøye fett i mat. Hvis disse syrene ikke er riktig reabsorbert, kan de irritere tarmens tarm. Dette kan føre til vandige avføring og diaré.

Fjerning av galleblæren: Folket til hvem galleblæren er fjernet, kan manifestere hyppige diaré i de første ukene og månedene etter intervensjonen. I de fleste tilfeller vil diaréen til slutt stoppe, men noen mennesker vil fortsette å ha kronisk diaré eller PD etter intervensjonen.

Dumping syndrom: Denne komplikasjonen av vekttap kirurgi er ikke vanlig, men kan være en årsak til PD. Med denne tilstanden tømmes magen veldig raskt etter å ha spist. Dette utløser refleksjonen som styrer intestinale bevegelser, så diaré kan være mer vanlig.

Hvis legen din diagnostiserer deg med IBS-D eller PD, spør om det er mulig for A’annen tilstand er ansvarlig for symptomene dine. I noen tilfeller kan en diagnose IBS-D hindre at noen leger vurderer andre forhold.

Hvordan finne lettelse

Mange av forholdene som forårsaker PD krever medisinsk behandling, men disse fire livsstilsbehandlingene kan også lindre tilstanden:

Unngå Trigger Foods: Noen matvarer kan bidra til PD. Hvis du ikke er sikker på hva utløseren din er, hold en matdagbok. Legg merke til hva du spiser og når PD oppstår. Søk mat som vanligvis er knyttet til PD, for eksempel fettstoffer, fibre og meieriprodukter.

Øvelse av mattrygghet: Hold de dårlige bakteriene av bakterier som vasker frukt og grønnsaker før du spiser dem, matlaging kjøttet til riktig temperatur og tilstrekkelig kjøle matene som må holdes kaldt.

Spis mindre måltider: Spis fem til seks små måltider om dagen i stedet for tre flotte. Dette kan hjelpe tarmen din lettere å fordøye mat, og dette kan redusere symptomene på PD.

Reduser stress: Ditt sinn har mye strøm på tarmen din. Når du er stresset eller bekymret, kan du gjøre magen lettere. Lær å håndtere stress og # 8217; Angst er bra, ikke bare for mental helse, men også til helsen til italestivsystemet.

Kom på en’se: 10 enkle måter å lindre stress «

Når du skal se legen din

Diaré oppstår fra tid til annen. Det er ofte ikke en alvorlig bekymring. Imidlertid er alvorlige komplikasjoner mulig, så kontakt legen din dersom du manifesterer noen av disse ytterligere symptomene:

Frekvens: Hvis diaré oppstår flere ganger i uken i mer enn tre uker, eller hvis du lider av diaré i tre påfølgende dager, fikser du en avtale med legen din.

Feber: I tilfelle diaré og feber større enn 102 ° C, kontakt lege.

Smerte: Hvis diaréen er vanlig, men begynner å prøve sterk abdominal eller rektal smerte under en BM, snakk med legen din.

Dehydrering: Det er viktig å forbli riktig hydrert når du har diaré. Drikkevann eller drikke med elektrolytter kan hjelpe deg med å føle deg bra til tross for diaréen. Men hvis du begynner å vise tegn på dehydrering, se en lege. Dehydreringskiltene inkluderer:

  • ekstrem silke
  • forvirring
  • muskel kramper
  • Mørk farge urin

Jeg fecess feces: Hvis du begynner å ha svart, grå eller blødning, snakk med legen din. Disse kan være tegn på et mer alvorlig gastrointestinal problem.

Det er ingen verktøy eller test som kan hjelpe leger til å identifisere og diagnostisere PD-opprinnelsen. Av denne grunn anbefaler de ofte visse behandlingsalternativer en om gangen til de finner en som fungerer konsekvent.

Når en behandling fungerer, hjelper den legen til å forstå hva som er medlemmets ansvar. Derfra kan de fortsette å begrense potensielle årsaker og behandle en komplett behandlingsplan.