Bobler på & # 039; lår interiør: identifikasjon, behandling og andre

Så’er kokingen?

Koken er en smertefull og pus-fylt fremspring som kan utvikles på hudoverflaten. L’koking kalles også foruncolo. De større kalles abscessi. A’koking på øyelokket kalles pigsty.

L’Koking er ofte forårsaket av en «-interiør i» 8217; interiør i en hårfollikk eller en sebaceous kjertel. De er vanligvis forårsaket av Staphylococcus bakterier, som er naturlig tilstede på huden. Boblene kan utvikle hvor som helst på kroppen din, men finnes ofte i kroppspunkter hvor C’er friksjon. Det er mer sannsynlig å forekomme på nakken, på brystet, ansiktet, armhulen, skinker eller lår.

Ifølge en 2012 Revisjonsartikkel, Bobler blir stadig mer vanlige i USA. Denne økningen er koblet til # 8217; økte bakterier Staphylococcus aureus (MRSA) resistent mot meticillin. Bakterier som normalt er tilstede på huden og alle interiøret, kan bli resistent mot mange typer antibiotika. Infeksjoner fra disse bakteriene kan bli alvorlige og vanskelige å behandle.

Hvordan kan du identifisere en’kokende?

Boblene starter vanligvis som små røde fremspring som forårsaker kløe eller smerte. Innen noen få dager vil kokingen svulme mens du fyller bakteriell pus. Vanligvis vil det utvikle et hvitt tips som åpnes, slik at pusen kan strømme. L’koking kunne da bli encrusted.

Hvis kokingen blir større eller hvis infeksjonen sprer seg, kan du ha andre symptomer. Disse inkluderer en følelse av generell ubehag, tretthet eller feber.

Ikke alle røde fremspringene på huden er bobler. Eksempler på hudforhold som kan synes å være aktivert, inkluderer:

 • kviser
 • Labial herpes
 • cyste
 • eksem
 • psoriasis
 • insektbitt
 • muldvarp

Hva forårsaker koking?

Bakteriene som normalt presenterer på huden, kan infisere en hårfollikk og antennes omgivelsene, noe som forårsaker dannelsen av koking. Ofte forblir bakteriene fanget i en hårfollikel eller i en talgkjertel på grunn av friksjonen eller traumeret i huden.

L’lår interiør er et vanlig nettsted for bobler fordi lårene dine kan gni opp den andre og svette, spesielt med varmt og fuktig vær. Dette oppfordrer bakterier til å vokse alle «8217; innsiden av folliklene.

Hva setter deg i fare for å koke?

Alle kan få svarte. Du kan være sunn og har svarte. Men noen forhold gjør deg mer utsatt. For eksempel:

 • Hvis du lider av eksem eller psoriasis, kan du ha riper på huden eller sårene som kan bli smittet.
 • Hvis immunforsvaret ditt er kompromittert, kan du være mer sannsynlig å utvikle en & # 8217;.
 • Hvis du har diabetes, kan det være vanskeligere for deg å bekjempe infeksjonen.
 • Hvis du bor eller jobber med noen andre som har en Forcolor, er det mer sannsynlig å utvikle en.
 • Hvis du er overvektig, kan du være mer sannsynlig å koke.

Når skal du se en lege

De fleste boblene løser alene innen en uke, uten komplikasjoner. Men hvis du har et D & # 8217-punkt; kokende på innsiden av låret eller på en annen del av kroppen som fører, blir større og mer smertefullt, eller returnerer, bør du konsultere en lege.

Alvorlige symptomer

Små bobler forårsaker generelt ikke symptomer på andre deler av kroppen. Men hvis infeksjonen sprer seg, kan det bli alvorlig. Du kan legge merke til:

 • Kropps smerte
 • feber
 • frysninger
 • føler seg syk generelt

Noen av disse symptomene krever umiddelbar medisinsk behandling. Dette skyldes at hudinfeksjoner som ikke behandles, kan spre seg i blodet og bli farlig for livet.

Store bobler

Hvis kokingen blir stor nok, og du ikke laster ned alene, kan legen din utføre en prosedyre på kontoret. Det kalles gravering og drenering eller jeg&D. De vil gjøre en liten hakk i # 8217; koking for å tømme pus. De sender vanligvis også en pus-prøve til et laboratorium.

Laboratorieteknikere kan bidra til å identifisere bakterier som forårsaker infeksjonen. Dette kan hjelpe legen din til å bestemme hvilke antibiotika som er best for behandling, om nødvendig. Avhengig av størrelsen, stillingen og andre symptomer på kokingen, kan det være nok å behandle infeksjonen. Antibiotika brukes kun til store infeksjoner og i visse situasjoner.

Gjentatte koker

Hvis kokingen kommer tilbake ofte, eller hvis den utvikler komplikasjoner, kan legen lede deg til en spesialist i hudsykdommer, også kjent som dermatologist. Eller kan lede deg til en spesialist i smittsomme sykdommer.

Hvordan kan du behandle kjelen?

I mange tilfeller kan du kanskje kurere hjemkokingen. Hvis hjemmebehandling ikke virker, kan legen foreskrive andre behandlinger.

Hjemme

Det er viktig å ikke klemme eller briste en koking alene. På denne måten kan du spre bakteriene All’Interiør av de dypeste delene av huden. I stedet gjelder det jevnlig en varm pakke i løpet av dagen, som vil hjelpe kokingen å tømme alene.

De American Academy of Dermatology (AAD) anbefaler å bruke en varm pakke i 10-15 minutter 3-4 ganger om dagen til’koking ikke helbrede. Du kan lage en varm pakke ved å nedsenke en ren klut i varmt vann. Pass på at vannet ikke er for varmt.

Hvis kokingen er utladet eller i A’friksjonsområde, bør du bruke en ren bandasje. Dette kan begrense irritasjonen. Det er vanskelig å unngå friksjonen i innsiden av lårene, men du vil kanskje ha på seg undertøy og brede kluter for å unngå å forverre kjelen.

De Aad antyder å ta ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerte forårsaket av’koking, om nødvendig.

I legenes studie

Hvis legen din ikke kan kjøre en «8217, gravering og drenering på kontoret på grunn av den posisjonen eller størrelsen på kokingen, må du kanskje konsultere en kirurg. I noen tilfeller, etter at kokingen er blitt drenert, brukes en gasbind til å pakke såret. I dette tilfellet vil du sannsynligvis måtte gå tilbake til legen din hver dag for å endre gasbindet.

For større infeksjoner og abscesser kan legen bestille en ultralydbilde av området av området. Dette for å sikre at pusten har blitt helt drenert. De kan også bestille en ultralyds ultralyd hvis de mistenker at du har en D & # 8217-punkt; kokende under huden som ikke er synlig på overflaten.

Legen din kan foreskrive orale antibiotika. Mer alvorlige infeksjoner kan be om sykehusinnleggelse og intravenøse antibiotika.

Mulige komplikasjoner

Hvis du knuser eller klemmer kokingen, kan du spre infeksjonen til andre deler av huden. Hvis L’infeksjon sprer seg, kan kokingen forstørre og bli en abscess. Dette er en dyp pus-veske som kan være så stor som en grapefrukt. En abscess krever akutt medisinsk behandling.

Noen ganger vil andre bobler bryte rundt den første. En gruppering av bobler kalles CarbonChio. Papirene er mer smertefulle. Det er mer sannsynlig å forårsake alvorlige symptomer og legge igjen et arr.

Hvis infeksjonen sprer seg, er det mulighet for at bakterier kan komme inn i blodet og infisere andre kroppsdeler, inkludert hjerte, bein og hjerne.

I de fleste tilfeller helbreder boblene uten komplikasjoner.

Hva er perspektivet?

L’koking bør generelt resort innen en uke med hjemmebehandling.

Hvordan kan du forhindre bobler?

Når du har l’kokende, er det viktig å øve god hygiene. Dette kan bidra til å forhindre diffusjonen av # 8217; infeksjon til andre deler av kroppen og andre mennesker. For eksempel:

 • Ikke del personlige gjenstander, som razors, som kunne ha kommet i kontakt med en infeksjon på 8217;.
 • Vask håndklær, wraps og ethvert plagg som kunne ha kommet i kontakt med koking. Bruk såpe, varmt vann og en varm tørketrommel for å vaske dem og drepe bakteriene.
 • Hvis kokingen er utladet, hold såret dekket med et tørt bandasje til det helbreder. Du kan bruke et bredt bandasje rundt låret for å redusere rubbingirritasjonen.
 • Endre bandasjer regelmessig for å holde den rene og tørre koken.
 • Vask hendene dine ofte og nøye.