Kok under armen: Årsaker og symptomer på armhulen

L’armhulen bobler

L’kokende (også kjent som en cap) er forårsaket av en «8217; infeksjon i en hårfollikel eller en sebaceous kjertel. L’infeksjon, som vanligvis innebærer bakterien Staphylococcus aureus, akkumulerer i follikkelen i form av en pus og død hud. L’Området vil bli rødt og hevet og vil vokse sakte som en ytterligere puslede i skaden i skaden.

Selv om ubehagelig og ubehagelig, er de fleste av kokene ikke farlige for livet og kan åpne opp og tømme alene innen to uker. Hvis kokken under armen vokser raskt eller ikke forbedrer om to uker, kontakt legen din. Det kan være nødvendig å pierce kirurgisk l’kokende (åpne den ved å kutte et lite snitt).

Kokende symptomer på armhulen

A’kokende skjemaer når en bakteriell infeksjon, mer vanlig en’Staph infeksjon, oppstår alle’inne i en hår follicle. L’infeksjon treffer hårfollikelen og det omkringliggende stoffet. L’Bakteriell infeksjon forårsaker en tom plass rundt follikkelen som fyller med pus. Hvis L’# 8217-området; infeksjon øker rundt hårsekken, vil kokingen bli større.

Kokende symptomer inkluderer:

 • Rød og rosenrød fremspring
 • smerte over eller rundt fremspringet
 • Pus gul synlig gjennom huden
 • feber
 • følelse av ubehag
 • Kløe opp eller rundt kokende

Flere sammenkoblede bobler er kullet. En Carbonchio er et stort område av infeksjon under huden. Infeksjoner forårsaker en gruppe kokker som vises som en større fremspring på overflaten av huden.

Hva forårsaker koken av armhulene?

Boblene under armen oppstår når en hårfollikkel er smittet. Dette kan oppstå på grunn av:

 • Overdreven svette. Hvis du svetter mer enn normalt på grunn av tid eller Dell’fysisk aktivitet, men du rengjør deg ikke, du kan være mer utsatt for infeksjoner som koilger.
 • Barbering. Armhulene er et punkt der du kan akkumulere svette og død hud. Hvis du ofte utstråler armhulene, kan du være mer sannsynlig å inngå en «-bakteriell infeksjon under armhulen. Når du bruker deg, kan du ved et uhell skape åpninger i armene som kan tillate bakterier enklere tilgang.
 • Lav hygiene. Hvis du ikke kommer dit regelmessig under armhulene, kan du akkumulere død hud som kan bidra til utviklingen av kokker eller kviser.
 • Svak immunsystem. Hvis du har et svakt immunsystem, kan kroppen din være mindre i stand til å bekjempe en [8217; bakteriell infeksjon. Kokene er også vanligere hvis du lider av diabetes mellitus, kreft, eksem eller allergi.

Behandle armhulen bobler

Ikke klem, brast eller klem koken. Blant andre negative resultater, kan Bursting L’koking kan forårsake diffusjonen av infeksjonen. Klem også kokingen kan tillate ytterligere bakterier å komme inn i skaden fra hender eller fingre.

For å hjelpe deg med å helbrede:

 • Bruk en antibakteriell såpe for å rengjøre området.
 • Påfør varme og fuktige pakker på området flere ganger om dagen.
 • Ikke prøv å briste ut koken.

Hvis koken ikke forsvinner etter to uker, bør du få deg til å kurere deg selv fra en lege. Legen kan kutte koken for å tømme pus. De kan også foreskrives antibiotika for å behandle den underliggende infeksjonen.

Er et D & # 8217 poeng; koke eller kvise?

Kanskje du lurer på om fremspringet på huden under armen er koking eller en kvise. En kvise er preget av en «8217; infeksjon av en talgkjertel. Denne kjertelen er nærmere det øvre laget av huden (epidermis) av en hårfollikkel. Hvis en kvise er hevet, vil det trolig være mindre enn en D’kokepunkt.

Kokingen er en «8217; infeksjon i hårfollikelen som er mer dypt i det andre laget av lær (Derma), nærmere fettvevet under huden. L’Infeksjon skyver derfor mot det øvre laget av huden, og skaper en større fremspring.

Outlook

Selv om ubehagelig, er boblene under armen vanligvis ikke noe å bekymre seg for. Sannsynligvis vil kokingen bli bedre eller helbrede alene innen to uker.

Hvis kokingen blir større, forblir den rundt i mer enn to uker eller gjør deg feber eller en intens smerte, snakk med legen din. Et reseptbelagte antibiotika eller lege kan være nødvendig, kan åpne og tømme kokingen.