Skorpe i nesen: årsaker, behandlinger og mer

Skorpe i nesen

Vi kan få skorpe overalt på kroppen vår, til og med alle interiørene.

Den herdede og tørkede slimet kan virke skorpe og er ekstremt vanlig for nesen inni. Men det finnes andre typer sår og skorper Alle bilder som kan være laget av tørt blod. Disse kan være mer smertefulle og ta tid til å helbrede.

Les videre for å lære om årsakene til skorpe i nesen.

Hva er årsakene til skorpe i nesen?

Det er flere årsaker som kan føre til dannelsen av skorper i nesen, inkludert:

Betennelse fra allergier

L’Betennelse i nesepassasjer kan føre til at dannelsen av skorpe og allergier er lett den vanligste årsaken til betennelse, alt i nasalpassasjen. Andre symptomer på allergi inkluderer rive, hud kløe og nesedråpe.

Traume

Nese traumer eller nesepassasjer kan skade delikat hud i nesen inne, bringe blødning og skorpe. Traumaen kan inkludere gnidning, riper eller nese slag.

Selv l’vane med å plage nesen din kan forårsake skorpe danner. Hvis dette skjer, la skorpen være. Fjerning av skorpen kan forårsake utvikling av en’andre skorpe.

Hiv

HIV-infeksjoner kan forårsake bihulebetennelse og rhinitt i berørte mennesker, noe som kan føre til dannelsen av skorpe alle’indre av nesen.

L’HIV kan også forårsake smertefulle nasale skader som kan bløde og danne skorper. Disse lesjonene krever generelt mer tid til å helbrede og er mer smertefulle enn noen av de andre årsakene i denne listen.

Ytterligere symptomer du kan finne med neseskruene relatert til # 8217; HIV inkluderer tannverk, lukket nese, hodepine som blir verre om natten, vedvarende postnasal drypp og smerte eller press bak øynene.

herpes

Viruset dell’herpes simplex kan forårsake labial herpes på leppene og nesegionen, som kan danne skorpe under helbredelse. Disse kalde sårene er ofte smertefulle og kan trenge anestetiske kremer. Andre symptomer på re-oppkjøp av # 8217; herpes inkluderer hud prikking, lys hevelse og blærer fulle av væske som er encrusted i en skorpe etter ca 8-10 dager.

Miljømessig tørrhet

Miljøløret kommer ofte fra en klimaendring (spesielt om vinteren). og kan forårsake pauser i huden ALLE’NORE INTERIOR. Dette kan forårsake liten blødning, som deretter forvandler seg til skorper.

Hvis feilen er av miljømessig tørrhet, vil du sannsynligvis legge merke til at resten av huden din, inkludert leppene, er mer tørt og tynn enn normalt.

medisinering

L’Innånding av narkotika gjennom nesepassasjer kan forårsake ekstrem irritasjon og skade på nesepassene. Dette kan forårsake blødning og skorpe danner.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er betennelse og hevelse i brystene. Kan forårsake blødning og dannelse av skorpe alle’interiør av nesepassasjer på grunn av Dell’irritasjon. Hevelse kan også felle væske alle’interiør av nesepassasjer, sammen med andre rusk som støv. Disse ornamenter kan herdes for å danne skorpe. Dette kan forekomme i både kort og lang sikt bihulebetennelse.

Bihulebetennelse kan skyldes respiratoriske infeksjoner, avledet septum og til og med allergier.

Langvarig bruk av nasalsprayer

L’Langvarig bruk av nasal sprayer kan forårsake en «8217; overdreven tørrhet All’indre av nesepassasjer, potensielt bringe til brudd og derfor til dannelsen av skorpe. For å unngå dette, kan du bruke en saltoppløsning i tillegg til nesesprayen for å holde nesepassene fuktige.

Nasal kreft

Harde og sprø dosser i nesepassasjen som er vedvarende og reagerer ikke på behandlingen, kan indikere en nesekreft. Andre kreft symptomer inkluderer sinus trykk, nese blod, løpende nese, ansiktet følelsesløshet, ansikt prikking og smerte eller øretrykk.

Hvordan årsaken til skorpe i nesen er diagnostisert?

Hvis du har skorper eller sår smertefull i nesen som ikke helbreder i det hele tatt etter en uke til tross for hjemmebehandling, må du sikre en avtale med legen din.

All’Avtale, du vil stille deg noen andre symptomer eller underliggende forhold du har. Undersøke området, sannsynligvis bruke et lys for å sjekke nesepassene.

Hvis legen mistenker en infeksjon på 8217, vil bestille en blodprøve for å verifisere tilstedeværelsen av blodinfeksjon. De vil også bestille en blodprøve hvis de mistenker at hivene eller hiv er årsaken til sår eller skorpe alle «8217; neseinnredning.

Hvis legen din mistenker et kronisk problem, som bihulebetennelse, kan du lede deg til en ENT, som er en spesialist Dell’øre, nese og hals.

Hvis skorpene i nesen indikerer nasal kreft, vil din ENT utføre en skorpebiopsi.

Hvordan skorpene i nesen blir behandlet?

Behandlingen av skorpe i nesen vil avhenge helt av årsaken. Behandlinger inkluderer:

  • Pomads og antibakterielle kremer og aktuelle anestetika, som kan akselerere helbredelse, forhindre infeksjoner og gi smertelindring
  • antiviraler for forhold som l’hivs og # 8217; hiv
  • Narkotika for den daglige allergi
  • Orale antibiotika for brystinfeksjoner

Hjemme behandlinger

Hjemmebehandling er ofte utrolig effektivt for skorpe alle’neseinnredning. Dette inkluderer:

  • Påfør vaselin eller bruk salt nesespray for å hindre at nesepassasjerene tørker ut
  • Bruke kremer som smertefri neoporin for å bekjempe infeksjoner og redusere smerte
  • Forlater skorpene alene og ikke samler dem
  • Ikke røyk eller bruk narkotika

Hva er utsiktene for skorper i nesen?

Selv om det er ubehagelig, er det beste du kan gjøre, la skorpen helbrede. Å samle skorpen kan forårsake mer blødning, som kan forårsake flere skorper. De fleste tilfeller av skorpe alle’nese interiør vil løse raskt. Mange symptomer reagerer godt på behandling.

Du kan forhindre skorpe i nesen?

De fleste skorpe i nesen kan forebygges. Hold våt nesepassasjer med vaselin eller saltvannspray hvis kjent tørrhet og unngår traumer (inkludert neseinnsamling) som kan forårsake skorpe som danner.

Du kan ta medisiner for L’allergi for å forhindre bihulebetennelse og # 8217; Hay-høy og antiviral legemiddelirritasjon for hivs eller # 8217; HIV-infeksjon.