Bleke brystvorter: årsaker, behandling og når du skal se en lege

Akkurat som brystene er tilgjengelige i alle former og størrelser, kan også brystvortene variere sterkt fra person til person.

Fargen på brystvortene er vanligvis relatert til fargen på huden, men endringene i hormonelle nivåer og andre faktorer kan endre fargen på brystvorten og areolen (den mørkeste sirkelen av huden rundt brystvorten) i visse øyeblikk.

Bleke brystvorter er vanligvis ikke et tegn på et alvorlig problem. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på eventuelle brystforandring eller brystvorter. Noen ganger synlige endringer er det første tegn på en tilstand som trenger medisinsk behandling.

Hva forårsaker bleknippler?

Gjennom årene kan brystet endre størrelse og form. Konsistensen av huden kan også endre seg. Og endringene i brystvappene kan oppstå i løpet av livet av ulike grunner.

  • Svangerskap. Under graviditeten kan brystvorten og areolen bli mørkere og større, og deretter gå tilbake til sin normale farge senere.
  • Amming. Kvinner som ammer noen ganger oppdager at deres brystvorter blir bleknet i fargen.
  • Overgangsalder. Etter overgangsalderen, # 8217; område av brystvorten kunne bli mindre og svakeste. Dette er helt normalt og en av de mange vanlige endringene som kan påvirke brystet ditt over tid.
  • Endre hormonelle nivåer. Hormonene dine kan ha mye å gjøre med mørkingen eller # 8217; Lightening av brystvorten og ER-er. Hvis du tar orale prevensjonsmidler, er en mulig bivirkning de bleke brystvorten.
  • Brystøkning kirurgi. Denne typen operasjon kan endre utseendet på brystvorten, noe som gjør dem mer pallid enn de var før prosedyren.
  • Lumpektomi. Hvis du har lidd en nudulektomi, kan en vanlig behandling for noen typer brystkreft, L’område av treffet brystnippelen bli raskere over tid.

Du kan legge merke til at en brystvorte er litt & # 8216; mer blek Dell & # 8217;. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du ikke har andre tegn eller symptomer, er en lynning av hudfargen rundt en eller begge brystvorter vanligvis en ufarlig forandring.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Hvis det ikke er noen grunnleggende medisinsk tilstand, er det ikke nødvendig med behandling for bleke brystvorter.

Hvis du i stedet vil mørke huden rundt brystvorten, kan du velge tatoveringen av areolaen. Denne prosedyren utføres ofte som en del av brystrekonstruksjonen etter en mastektomi for å gjenskape A’Areola for å hjelpe brystet til å se deg igjen & # 8220; hele & # 8221;.

Tattoo Dell’areola kan også gjøres for å mørke området av brystvorten som har blitt blek på grunn av amming eller hormonelle endringer.

Hvis denne typen tatovering interesserer deg, snakk med en hudlege eller en spesialist i brystrekonstruksjonen.

Hvilke typer brystvorter endres ikke normale?

Selv om de bleke brystvortene alene er generelt en grunn til bekymring, er det noen endringer i brystvorten som kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand.

Sekresjon fra brystvorten

Hvis du ikke ammer, bør noen sekresjon fra brystvorten eller lekkasjen av væske fra en eller begge brystvorter diskuteres med legen din. Det kan ikke være noe alvorlig, spesielt under dine reproduktive år, men det er bedre å gjøre det sjekk.

Inverterte brystvorter

Hvem vi er 10 prosent av kvinner har minst en brystvorte opp ned (en brystvorte som vender seg mot interiøret i stedet for mot utsiden). En invertert nippel kan være permanent eller kan endres som svar på stimulering eller temperaturendring.

I de fleste tilfeller er inverterte brystvorter ikke et helseproblem. Men hvis du merker at en eller begge brystvorten din har endret seg fra # 8217; å bli spisset mot det ytre å bli invertert, er det en god ide å kontakte legen din.

Tilbaketrukne brystvorter

En flatt eller tilbaketrukket brystvorte er den som ligger flatt mot areolaen. Endringer i temperatur eller stimulering kan gjøre en pluss oppbygget brystvorte, men ikke alltid.

Hvis du alltid har hatt de tilbaketrukne brystvorten, er det lite sannsynlig at du har noen underliggende helseproblemer. Men hvis en brystvorte begynner å trekke seg tilbake, er det en liten mulighet som kan være et tidlig tegn på brystkreft.

Røde og pruriginøse brystvorter

Hvis niplene eller brystsonen begynner å føle kløe, kan det være noe enkelt som en allergisk reaksjon på et nytt vaskemiddel. Kløe er også det viktigste symptomet på og # 8217; eksem, en hudtilstand som kan behandles med antihistaminer eller aktuelle benks steroider.

Imidlertid kan prariginøse røde brystvorter også være et tegn på mastitt (brystbetennelse) eller brystkreft.

Loslitt, scaly eller sprø nipler

Scaly og scaly hud rundt brystvorten kan være forårsaket av noe så enkelt som tørr hud. Det kan imidlertid også være et tegn på Pagets sykdom, en sjelden form for brystkreft som starter på brystvorten.

Når du skal se en lege?

Hvis du gjør uvanlige endringer i brystvorten, eller hvis brystet ditt føles eller ser annerledes ut, ikke nøl med å kontakte legen din. Det kan ikke være noe å bekymre seg for, men gjennomgå passende tester kan hjelpe deg med å slappe av.

Også, hvis du trenger en slags behandling, er det alltid bedre å få en tidlig diagnose og starte behandlingen så snart som mulig.

Legen din vil trolig drive en brysteksamen. Dette vil tillate legen å se etter endringer i # 8217; aspektet av brysthuden og å kontrollere tilstedeværelsen av klumper eller områder med tykkede vev.

Legen vil nok også bestille et mammogram. Denne bildeprøven kan oppdage cyster, svulster eller andre endringer i brystvevet inni.

Hvis en mammografi ikke gir noe svar, kan legen anbefale en magnetisk resonans (MR). Denne typen imaging test kan skape detaljerte bilder av’inne i kroppen din ved hjelp av magneter og radiobølger.

En annen test som kan utføres er en biopsi. Med denne prosedyren blir et lite stykke stoff tatt fra brystvorten eller fra brystet. Stoffet analyseres deretter i et laboratorium for eventuelle anomalier.

I tilfelle sekresjon fra brystvorten, kan du samle væske for analysen.

Bunnlinjen

De bleknipplene eller andre endringer i fargen på brystvorten er ikke årsak til bekymring. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på endringene i brystvorter og bryster og konsultere legen din dersom du legger merke til noe som angår deg.