Basal Ganglia Stroke: Symptomer, Gjenoppretting og mer

COS & # 8217; er Ganglia-stroke av basen?

Hjernen din har mange deler som jobber sammen for å kontrollere tanker, handlinger, svar og alt som skjer i kroppen din.

Ganglia av basen er dype nevroner i hjernen som er grunnleggende for bevegelse, oppfatning og dømmekraft. Neuroner er hjerneceller som fungerer som messengere ved å sende signaler gjennom hele nervesystemet.

Enhver lesjon til Ganglia i basen kan ha alvorlige effekter, potensielt langsiktige, på bevegelser, oppfatning eller dømmekraft. Et slag som avbryter blodstrømmen til Ganglia av basen, kan forårsake problemer med muskelkontroll eller følelse av berøring. Du kan også oppleve personlighetsendringer.

Hva er symptomene på & # 8217; Ganglia slag av basen?

Symptomene på et slag i Ganglia i basen vil lignes på symptomene på et slag i andre deler av hjernen. Et slag er blodet avbrudd i en del av hjernen, fordi A & # 8217; arterien er blokkert eller fordi et blodkar bryter ned, noe som forårsaker blod som springer i det nærliggende hjernevevet.

Typiske symptomer på Worroke kan omfatte:

 • en plutselig og intens hodepine
 • nummenhet eller svakhet på den ene siden av ansiktet eller kroppen
 • mangel på koordinering eller balanse
 • Vanskeligheter å snakke eller forstå ordene du har sagt
 • Vanskelighetsgrad å se med en eller begge øynene

På grunn av den unike naturen i basen Ganglia, kan symptomene på et slag av basen Gangli også inkludere:

 • Strenge eller svake muskler som begrenser bevegelse
 • Et tap av symmetri i smilet ditt
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • tremor

Avhengig av hvilken side av basen ganglia er bekymret, kan en rekke andre symptomer dukke opp. For eksempel, hvis slaget forekommer på høyre side av basen Ganglia, kan du ha problemer med å snu venstre. Du kan ikke engang være klar over de tingene som skjer umiddelbart til venstre. Et slag på høyre side av Ganglia av basen kan føre til alvorlig apati og forvirring.

Hva er årsakene til Ganglia Stroke av basen?

Mange av hjerneslag som oppstår i Ganglia i basen er hemorragisk slag. Et hemorragisk slag oppstår når du bryter en og nr. 8217, arterie i en del av hjernen. Dette kan skje hvis veggen av A & # 8217; arterien blir så svak som en tåre og la blodet unnslippe.

Blodkarene i basen i basen er spesielt små og sårbare for rive eller brudd. Dette er grunnen til at basen Ganglia-hjerneslag ofte også er hemorragisk slag. Av 13 prosent av alle slag er hemorragisk slag.

Et iskemisk slag kan også slå Ganglia av basen. Denne typen slag oppstår når en blodpropp eller begrenset arterier hindrer tilstrekkelig blodstrøm gjennom blodkar. Dette lukter stoffene i # 8217; oksygen og næringsstoffer transporteres i blodet. Et iskemisk slag kan treffe base ganglia hvis media hjernens arterie, et viktig blodkar i midten av hjernen, har en blodpropp.

Hva er risikofaktorene for basen Ganglia-hjerneslag?

Risikofaktorer for hemorragisk slag i Base Ganglia inkluderer:

 • røyk
 • diabetes
 • Høyt blodtrykk

Disse samme risikofaktorene kan også øke risikoen for et iskemisk slag. Mer informasjon om risikofaktorer for hjerneslag.

Hvordan diagnostisert L & # 8217; Gangli Gangli Stroke?

Når du er på sykehuset, vil legen din ønske å kjenne dine symptomer, og når de startet, så vel som din medisinske historie. Noen spørsmål som kan be om:

 • Du er en røyker?
 • Har du diabetes?
 • Du er i behandling for høyt blodtrykk?

Legen din vil også ha bilder av hjernen din for å se hva som skjer. En TC og MR-skanning kan gi dem detaljerte bilder av hjernen og dets blodkar.

Når nødpersonalet vet hva slags slag du har, kan du gi deg den rette typen behandling.

Hvordan behandlet L & # 8217; Gangli Stroke av basen?

En av de viktigste aspektene ved behandling av behandlingen; slag er tiden. Først kommer du på et sykehus, helst i et senter for hjerneslag, jo mer sannsynlig kan legen minimere skaden på # 8217; slag. Ring lokale nødtjenester eller spør noen i nærheten av deg å ringe så snart symptomene starter.

Hvis du har et iskemisk slag og ankommer på sykehuset innen 4.5 timer fra # 8217; Start av symptomer, du kan motta et anti-cloted stoff som kalles vevsplasminogenaktivator (TPA). Dette kan hjelpe deg med å oppløse de fleste koaguli. Det er nå mulig å utføre en mekanisk fjerning av blodproppen innen 24 timer fra # 8217; Start av symptomer. Disse Oppdaterte retningslinjer for behandling av Dell & # 8217; Stroke De ble etablert av American Heart Association (AHA) og SECH for & # 8217; American Stroke Association (ASA) i 2018.

Hvis du har et hemorragisk slag, kan du ikke ta TPA fordi den hemmer koagulasjon og øker blodstrømmen. Stoffet kan forårsake farlig episode av blødning og potensielt mer hjerneskade.

For et hemorragisk slag, kan kirurgi trenge hvis pause er betydelig.

Hva er involvert i utvinning fra Ganglia Stroke av basen?

Hvis du hadde et slag, bør du delta i rehabilitering for slag. Hvis balansen din har blitt påvirket av Troke, kan rehabiliteringsspesialister hjelpe deg med å lære å gå igjen. Tale terapeuter kan hjelpe deg hvis din evne til å snakke har blitt kompromittert. Gjennom rehabilitering vil du også lære øvelser og øvelser du kan gjøre hjemme for å oppmuntre til utvinningen.

I tilfelle av Gangli Stroke av basen, kan utvinningen være spesielt komplisert. Et skudd fra høyre side kan gjøre det vanskelig å oppleve følelser på venstre side selv etter at slaget er over. Du kan ha problemer med å vite hvor hånden din er din hånd eller din venstre fot i rommet. Å gjøre enkle bevegelser kan bli vanskeligere.

I tillegg til visuelle vanskeligheter og andre fysiske problemer, kan du også ha følelsesmessige vanskeligheter. Du kan bli mer emosjonell enn jeg ikke var før & # 8217; Base Gangli Stroke. Du kan også bli deprimert eller engstelig. En psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å behandle disse forholdene gjennom en kombinasjon av terapi og narkotika.

Hva er perspektivet for folk som har hatt et slag av Ganglia av basen?

Dine korte og langsiktige perspektiver etter et slag av basen Gangli er avhengig av hastigheten som du ble behandlet på, og antall nevroner mistet. Hjernen kan noen ganger komme seg fra en skade, men det vil ta tid. Vær tålmodig og arbeider tett med helsepersonellet ditt for å få skritt mot utvinning.

Et slag av grunnlaget Ganglia kunne ha varige effekter som kan forstyrre livskvaliteten. Å ha enhver type slag øker risikoen for å ha et annet slag. Det kan også ha et slag av ganglia av basen eller annen skade på den delen av hjernen Fare å utvikle Parkinsons sykdom.

Hvis du setter deg opp til ditt rehabiliteringsprogram og dra nytte av tjenestene i samfunnet ditt, kan du kanskje forbedre dine gjenvinningsmuligheter.

Hva er den raske evalueringen?

Fungerende er raskt nøkkelen til svaret på svaret. Stroke, så det er viktig å gjenkjenne noen av de mest åpenbare symptomene.

De American Stroke Association antyder å huske akroniet & # 8220; rask & # 8221; som står for:

 • Senking av ansiktet: Den ene siden av ansiktet ditt er ufølsomt og reagerer ikke på din innsats for å smile?
 • Svakhet i armen: Du kan heve begge armene i luften eller en arm beveger seg ned?
 • Vanskeligheter i å snakke: Kan du snakke tydelig og forstå ordene som noen forteller deg?
 • Det er på tide å ringe lokale nødtjenester: Hvis du eller noen nær deg, har du disse eller andre symptomer på slag, kaller det umiddelbart lokale beredskapstjenester.

Ikke prøv å ta deg til sykehuset hvis du mistenker at du har et slag. Ring A & # 8217; ambulanse. La paramedikerne vurdere symptomene dine og gi første hjelp.