Tale terapi: Hva er tilfelle og # 039 er, hvordan det fungerer og hvorfor terapi kan være nødvendig

Del på Pinterest

Talterapi er evaluering og behandling av kommunikasjonsproblemer og språkforstyrrelser. Det utføres av taleterapeuter (SLP), som ofte er angitt som taleterapeuter.

Tale terapi teknikker brukes til å forbedre kommunikasjonen. Disse inkluderer terapi av «artikulasjon, språkintervensjonsaktiviteter og andre, avhengig av hvilken type lidelse i ordet eller språket.

Talterapi kan være nødvendig for språkforstyrrelser som utvikler seg i barndommen eller språkforstyrrelsene hos voksne forårsaket av skade eller sykdom, som for eksempel hjerneslag eller hjerneskade.

Fordi du trenger taleterapi?

Det er flere forstyrrelser i ordet og språket som kan behandles med taleterapeuter.

 • Lidelser Dell’artikulasjon. En lidelse i artikulasjonen er manglende evne til å utgjøre noen lydlyd på riktig måte. Et barn med denne språkforstyrrelsen kan falle, bytte, forvride eller legge til lydlyd. Et eksempel på å forvride et ord vil si & # 8220; thith & # 8221; i stedet for & # 8220; denne & # 8221;.
 • Fluiditetsforstyrrelser. En fluiditetsforstyrrelse påvirker strømmen, språket og rytmen. Stamming og lidelse er fluiditetsforstyrrelser. En person med stamming har problemer med å sende en lyd og kan ha en fast eller avbrutt tale, eller kan gjenta en del av et helt ord. En rotete person snakker ofte veldig raskt og forener ordene sammen.
 • Resonansforstyrrelser. En resonansforstyrrelse oppstår når en blokk eller en «vanlig luft i nasal eller orale hulrom endrer vibrasjoner som er ansvarlige for kvaliteten på stemmen. Det kan også skje hvis velfarvningsventilen ikke lukkes riktig. Resonansforstyrrelser er ofte forbundet med palapire, nevrologiske lidelser og hovne mandler.
 • Reserminerende lidelser. En person med mottakelig språkforstyrrelse har problemer med å forstå og behandle hva andre sier. Dette kan få deg til å virke disinterested når noen snakker, har problemer med å følge instruksjonene eller ha et begrenset ordforråd. Andre språkforstyrrelser, autisme, tap av’hørsel og et kranisk traumer kan føre til en mottakelig språkforstyrrelse.
 • Ekspressive lidelser. Ekspressiv språkforstyrrelse er vanskeligheten med å sende eller uttrykke informasjon. Hvis du har en ekspressiv lidelse, kan du ha problemer med å danne nøyaktige setninger, hvordan du bruker feil muntlig tid. Det er forbundet med utviklingsforstyrrelser, som ned syndrom og tap av hørsel;. Det kan også stammer fra et kranisk traumer eller en medisinsk tilstand.
 • Forstyrrelser i kognitiv kommunikasjon. Problemet med kommunikasjon på grunn av en lesjon fra hjernen som styrer evnen til å tenke er definert forstyrrelse av kognitiv kommunikasjon. Kan forårsake problemer med minne, feilsøking og vanskeligheter med å snakke eller lytte. Det kan skyldes biologiske problemer, denne unormale hjerneutviklingen, visse nevrologiske forhold, hjerneskade eller slag.
 • Aphasia. Dette er en forstyrrelse av den oppkjøpte kommunikasjonen som påvirker en persons evne til å snakke og forstå andre. Ofte påvirker også en persons evne til å lese og skrive. L’Stroke er maksimumet felles Årsak til Aphasia, selv om selv andre hjernesykdommer kan forårsake det.
 • Lidelse. Denne tilstanden er preget av et sakte eller forvirret språk på grunn av svakhet eller uførhet for å kontrollere musklene som brukes til å snakke. Det er mer vanlig forårsaket av forstyrrelser i nervesystemet og forholdene som forårsaker ansiktslammelse eller svakhet i halsen og tungen, for eksempel multippel sklerose (SM), den amyotrofiske lateral sklerose (SLA) og L’Stroke.

Hva skjer under talebehandling?

Talterapi starter vanligvis med en evaluering av en SLP som vil identifisere typen kommunikasjonsforstyrrelse og den beste måten å behandle den på.

Talterapi for barn

For barnet ditt kan tale terapeuter finne sted i en klasse eller en liten gruppe eller en til en, avhengig av språkforstyrrelsen. Øvelser og taleterapi-aktiviteter varierer avhengig av forstyrrelsen, Dell’Alder og behov hos barnet. Under barnas tale terapi, L’SLP kan:

 • Interagere å snakke og spille og bruke bøker, andre objekter bilder som en del av’språklig intervensjon for å stimulere språkutvikling
 • Struktur lyder og stavelser for et barn under spillet som passer til barnet for å lære barnet hvordan man sender ut visse lyder
 • Gi strategier og lekser for barnet og foreldre eller omsorgsperson om hvordan man skal bruke taleren hjemme

Talterapi for voksne

Den voksne talen terapi starter også med evalueringen for å bestemme dine behov og den beste behandlingen. Talterapi øvelsene for voksne kan hjelpe deg med ordet, språk og kognitiv kommunikasjon.

Terapi kan også inkludere ombygging av svelgingsfunksjonen hvis en medisinsk skade eller tilstand, som Parkinsons sykdom eller oral kreft, har forårsaket problemer med å svelge.

Øvelser kan innebære:

 • Feilsøking, minne og organisering og andre aktiviteter med sikte på å forbedre kognitiv kommunikasjon
 • Samtale taktikk for å forbedre sosial kommunikasjon
 • Åndedrettsøvelser for resonans
 • Øvelser for å styrke oral muskler

Det er mange ressurser tilgjengelig hvis du ønsker å prøve tale terapi øvelser hjemme, inkludert:

 • Tale terapi app
 • Spill og leker for språkutvikling, for eksempel mobilark og flash-kort
 • Arbeidsbøker

Hvor lenge trenger du taleterapi?

Hvor lang tid som en person trenger talbehandling, avhenger av noen faktorer, inkludert:

 • deres alder
 • Type og alvorlighetsgrad av språkforstyrrelser
 • Hyppighet av terapi
 • Underliggende medisinsk tilstand
 • Behandling av en grunnleggende medisinsk tilstand

Noen språkforstyrrelser starter i # 8217; barndommen og forbedret med alderen, mens andre fortsetter i voksenalderen og krever langsiktig terapi og vedlikehold.

En kommunikasjonsforstyrrelse forårsaket av et slag eller andre medisinske forhold kan forbedre med behandling og forbedre tilstanden.

Hvor vellykkede taleterapeuter?

Suksessraten for talesapi varierer mellom forstyrrelsen som skal behandles og gruppene av D & # 8217;. Når du starter tale terapi, kan det også få innvirkning på resultatet.

Talterapi for små barn har vært viste Mer suksess hvis du startet tidlig og praktisert hjemme med involvering av en forelder eller en omsorgsperson.

Bunnlinjen

Tale terapi kan håndtere et bredt spekter av forsinkelser og lidelser i ordet og språkene i barn og voksne. Med tidlig intervensjon kan talebehandling forbedre kommunikasjonen og øke selvtilliten.