Komplikasjoner på Pulmonal Emboli: Gjentakelse, hjertestans og mer

Beskrivelse

A’Pulmonal emboli (EP) er en blokk i en av arteriene i lungene. Arteriene er blodkarene som bærer blod fra hjertet til organene, musklene og andre vev. Mesteparten av tiden er blokken forårsaket av en blodpropp som har reist fra en benvein (dyp venøs trombose eller TVP).

En EP kan være farlig for livet, men det er en tilstand som ofte kan behandles vellykket. Nøkkelen er at en Pulmonal emboli «ble diagnostisert og behandlet så snart som mulig etter utseendet på symptomene.

De mest åpenbare symptomene på Pulmonal emboli inkluderer:

  • Mangel på pusten som blir verre med innsats
  • smerte eller irritasjon til brystet som blir verre når du bøyer, du hoster eller spiser
  • svime av

Andre potensielle symptomer inkluderer hevelse i bena, svimmelhet, en hoste som fargestoffer av blodig sputum (slim), uregelmessig hjerterytme og overdreven svette.

En EP kan også forårsake alvorlige medisinske problemer eller forverres eksisterende helsemessige forhold. Fortsett å lese for å lære mer om mulige komplikasjoner av en EP.

Tilbakefall

Hvis du har blitt diagnostisert med en EP, vil du sannsynligvis bli rådet til å ta antikoagulerende stoffer. Disse stoffene, som for eksempel warfarin (Coumadin), bidrar til å hindre fremtidige blodpropper som muligens kan bli pulmonale embolier.

Forskere er ennå ikke klart om risikoen for tilbakefall av lungeembolien. En studie fant at blant personer med EP som sluttet å ta antikoagulantia, mer enn 22 prosent de hadde gjentakelser.

Styring av # 8217; EP med antikoagulanter er utfordrende, fordi disse kraftige stoffene også øker risikoen for blødningsproblemer. Det er viktig å snakke med legen om tvil om behandling.

Hjertestans

Når hjertet ditt plutselig slutter å slå, er tilstanden kjent som hjertestans. L’hjertestans er et problem med hjertets elektriske system. Noe forårsaker en avbrudd med elektriske signaler som sier til hjertet når du slår.

En EP kan forårsake hjertestans. Og når dette skjer, filen Risiko for tidlig død det er høyt. I disse nødsituasjonssituasjonene kan administrasjonen av et stoff som kalles vevsplasminogenaktivator (TPA) ofte en livreddende prosedyre. L’bruk av TPA kan bidra til å gjøre hjerteslag i et vanlig tempo og bryte blodproppen som forårsaker blokken i lungene.

Uansett det faktum at en EP eller A’annen årsak er årsaken til # 8217; hjertestans, dette plutselige hjertemessige problemet må behandles som en «8217, fremveksten av livet eller døden. Rask behandling er grunnleggende for å redde livet til alle som lider av en hjertestans.

Pleural betaling

Den pleurale effusjonen er også kjent som & # 8220; vann i lungene & # 8221;. Det er en tilstand hvor væsken akkumuleres mellom lagene i pleuraen, som er tynne membraner som omgir lungene. Symptomer inkluderer kortpustethet, tørr hoste og brystsmerter.

I de fleste tilfeller kan behandle årsaken til pleuralbetalingen bidra til å forbedre lungens helse. Noen ganger er det nødvendig med en prosedyre for å tømme væsken fra lungene.

L’Pulmonal emboli er Fjerde hovedprosedyrer av pleural betaling, Bak hjertesvikt, cirrhosis og bivirkninger av åpen hjerteoperasjon.

Pulmonal hjerteinfarkt

En av de mest alvorlige komplikasjonene i et EP er et lungeinfarkt og # 8211; Døden av lunge stoff. Oppstår når oksygenert blod er forhindret i å nå lunge stoff og holde den matet. Vanligvis er det et større koagulum som forårsaker denne tilstanden. Mindre blodpropper kan bryte og bli absorbert av kroppen.

Symptomene på Pulmonal Heart Attack utvikler seg sakte. Dødsfallet til stoffet som oppstår i dybden i en lunge, kan ikke forårsake noen symptomer på litt «8216; siden det ikke er noen nerveender i lunge stoffet.

Når tegn på en pulmonal heartfelt oppstår, kan de inkludere hoste med blod, akutt thorax smerte og feber. Symptomene kan forsvinne gradvis etter noen dager når det døde lungevævet blir til arrvæv. Men du bør fortsatt gå til beredskapsrommet hvis du får blod.

Arytmi

A’Arriythmia er et begrep for å beskrive alle unormale hjerterytme. En for rask hjerterytme kalles takykardi. Et kaotisk hjerterytme og forårsaket av en uforutsigbar tremor av de øvre rommene i hjertet (Atri) kalles atriefibrillering.

Det er mange andre typer arytmier, men de har alle en ting til felles: de er resultatet av A’anomali i hjertets elektriske system.

En EP som gjør høyre side av hjertet mer kan føre til at hjertet går til A’arythmia.

På samme måte kan en tilstand som atrieflimmer forårsake dannelsen av en blodpropp i hjertet. Til slutt kan det nå lungene og bli en ep. Når de øvre rommene i hjertet ikke slår riktig, kan blodet samle seg i hjertet og kan danne en blodpropp.

Pulmonal hypertensjon

Det er viktig å behandle et EP, fordi hvis ikke behandlet, kan det føre til pulmonal hypertensjon. Dette er et annet begrep for høyt blodtrykk i lungens arterier.

En PE forårsaker også en økning i trykk i høyre side av hjertet. Dette betyr at høyre side av hjertet ditt fungerer vanskeligere enn det skal. Over tid er resultatet hjertesvikt, en svekkelse av hjertepumpekapasiteten.

Unormal blødning

Etter å ha antatt antikoagulerende stoffer, kan det forekomme uvanlig eller unormal blødning. Disse stoffene er kraftige nok til å hindre at blodet koaguleres for fort. Men i noen mennesker kan antikoagulant terapien forårsake blødningsproblemer.

Antikoagulanter forsinker tiden som kreves for koagulasjonsstart når C’er et eksternt sår eller A’andre vevsirritasjon i kroppen inne;.

Siden folket til hvem en EP har blitt diagnostisert, blir vanligvis utsatt for antikoagulant terapi, er det viktig å overvåke nøye til antikoagulantsene.

Komplikasjoner av’emboleektomi

L’Målet med en Emboleektomi er å fjerne en blodpropp med en enhet. En type emboleektomi inkluderer bruk av et kateter. En tynn og fleksibel enhet settes inn i et blodkar og deretter drevet til PE-stillingen. En liten ballong Alle’Enden av kateteret kan hjelpe & # 8220; Capture & # 8221; Kluten og fjern den helt.

Denne prosedyren kan være effektiv, men brukes ikke veldig ofte. Det er fare for at kateteret eller ballongen kan skade et viktig fartøy og forårsake en potensielt dødelig blødende hendelse.

Graviditetshensyn

Å være gravid øker risikoen for å utvikle TVP. Dette skyldes at endringer i hormonene dine kan forårsake blodkoagulasjon lettere. Fetusen kan også trykke på livmorene, og begrense blodstrømmen til hjertet.

En blodpropp dannes i venene 10 ganger mer sannsynlig hos gravide kvinner sammenlignet med kvinner som ikke er gravid. Ansetter også en større risiko for TVP og EP hvis det er komplikasjoner under fødsel og årer er skadet.

Din risiko er også større hvis du hadde en keisersnitt, og du er tvunget til å sove i en lengre periode. Hver gang du er tvunget til å sove etter operasjonen, eller når du gjør med et annet helseproblem, er det viktig å prøve å flytte bena for å øke sirkulasjonen og forhindre blodstagnasjon, som kan forårsake dannelsen av en blodpropp.

Outlook

A’Pulmonal emboli kan være årsaken til helsekomplikasjoner eller resultatet av forhold som påvirker sirkulasjonen. Snakk med legen din i risikofaktorene dine for EP, som inkluderer:

  • Høyt blodtrykk
  • røyk
  • inaktivitet
  • Kirurgi som fører til et lengre opphold i sengen

Spør om du bør ta en antikoagulant. Hvis du har en blodpropp hvor som helst i kroppen, har du større risiko for TVP og EP, og sørg for at du jobber med legen din om forebyggende tiltak du kan adoptere for å redusere sjansene for fremtidige blodpropper som kan nå lungene dine.