Ibuprofen og astma: Interaksjoner og advarsler

Beskrivelse

L’ibuprofen er et antiinflammatorisk legemiddel ikke steroid (fans). Det er et benk-toppet stoff (OTC) som brukes til å lindre smerte og redusere feber eller # 8217; betennelse.

L’astma er en kronisk bronkisk sykdom. Dette er luftveiene som kommer og forlater lungene. Av 95 prosent av mennesker med astma kan ta fans som L’ibuprofen trygt. Men andre er følsomme for # 8217; ibuprofen og andre fans. Denne følsomheten kan føre til en negativ reaksjon.

Hvordan kan ibuprofen påvirke astmaen?

Ifølge L’Ibuprofen Illustrasjonsblad, Du bør ikke ta det hvis du har lidd av astma, elveblest (urticaria) eller en allergisk reaksjon etter å ha tatt fans. Hvis du har astma og seks følsomme for aspirin, kan bruken av disse produktene forårsake alvorlig bronkospasme, som kan være farlig for livet.

L’ibuprofen og andre fans handling hemmer et protein kalt cykosigenase. Det er ikke klart hvorfor noen mennesker med astma er overdrevet følsomme for disse hemmene.

Det kan være relatert til overproduksjon av kjemikalier kalt Leukotrien. I personer med astma frigjøres leukotriens i luftveiene fra allergiske celler i bronkiene. Dette får spasmen av bronkial muskler og bronki hevelse.

Grunnen til at noen mennesker med astma produserer for mye leukotrien er ikke godt forstått.

L’ibuprofen er solgt med en rekke merker, inkludert:

 • Advil
 • Motrin
 • Nuprin

Mange kombinerte stoffer inneholder ibuprofen. Disse inkluderer medisiner for forkjølelse og influensa, brystproblemer og magesykdommer. Andre OTC-fans inkluderer:

 • Aspirin (Anacin, Bayer, Bufferin, Excedrin)
 • Naproser (Aleeve)

Andre er tilgjengelige på resept.

Om 5 prosent av mennesker med astma er følsom for fans. De fleste er voksne.

Noen mennesker lider av astma, intoleranse alle’aspirin og nasal polypper. Dette er kjent som respiratorisk sykdom forverret av Aspirin (Triade Aerd eller ASA). Hvis du har ASA Triad, kan fansen forårsake en seriøs reaksjon, til og med farlig for livet.

Hva er risikoen i # 8217; inntaket av ibuprofen hvis du har astma?

Hvis du har L’astma, men du er ikke følsom overfor aspirin, bør du kunne ta ibuprofen som angitt.

Hvis du lider av sensitiv astma alle’Aspirin, L’ibuprofen kan utløse symptomer på astma eller allergi. Symptomene på en alvorlig allergisk reaksjon utvikler seg vanligvis innen få timer fra stoffinntaket. Noen av dem er:

 • Nasal overbelastning, cola nese
 • hoste
 • Hissing pust, åndedrettsproblemer
 • bronchospasm
 • Følelse av undertrykkelse til brystet
 • utslett, urticaria
 • Ansikt hevelse
 • Magesmerter
 • sjokk

Ved 2016 studere av barn med astma fant at symptomene vanligvis utvikler seg innen 30-180 minutter, men kan ta opptil 24 timer. Selv om ibuprofen noen ganger forårsaker symptomene på symptomene på barnet, er ikke knyttet til opptak.

C’er litt’annet enn jeg kan bringe?

Hvis du er følsom for Ibuprofen, er det viktig å nøye undersøke etikettene til medisiner. Unngå produkter som inneholder ibuprofen, aspirin eller andre fans.

bro Personer med astma kan lett ta paracetamol (Tylenol) for å behandle feber eller smerte.

Noen stoffer for astmablokken Leukotrien. Disse inkluderer Zafirlukast (Accolates), Montelukast (Singulair) og Zileuton (Zyflo). Spør legen din om disse legemidlene påvirker din evne til å ta ibuprofen. Legen din kan også veilede deg om de sikreste smertestillende midler, på potensielle bivirkninger og hva du skal gjøre hvis du har en allergisk reaksjon.

For hyppig eller kronisk smerte kan legen være i stand til å gi alternative løsninger basert på årsaken.

Hva skjer hvis jeg ved et uhell tar L’ibuprofen?

Hvis du har hatt en dårlig reaksjon i fortiden, og du ved et uhell tatt L’ibuprofen, kontakt legen din umiddelbart. Søk etter akuttmedisinsk hjelp eller ring 911 hvis du har alvorlige allergiske reaksjonssymptomer:

 • Ansikt hevelse
 • åndedrettsproblemer
 • Thoracic undertrykkelse

Bunnlinjen

De fleste med astma er ikke følsom overfor Ibuprofen. Men det er ingen medisinsk test som kan avgjøre om du er. Hvis du aldri har tatt en fans, spør legen din om du kan ta en testdose under medisinsk tilsyn.

Selvfølgelig kan enhver medisin forårsake en allergisk reaksjon. Fortell legen din dersom symptomene på astmaen på & # 8217 blir verre etter å ha tatt en ny medisin. Hvis mulig, bruk en toppstrømmåler for å måle eventuelle endringer i strømmen D’luft- og signalendringer som oppstår etter legemidlet.

Husk at hvis du hadde en dårlig reaksjon på fans, er det viktig å unngå dem alle.