Barn som puster raskt: Hva er normalt og når du skal se en lege

Introduksjon

Barn gjør mange ting som overrasker nye foreldre. Noen ganger stopper du og ler med sin oppførsel, og noen ganger kan du bli ærlig bekymret.

Måten som nyfødte puster, sover og spiser, kan være nytt og alarmerende for foreldre. Vanligvis ikke c’det er grunn til å bekymre seg. Det er nyttig å kjenne pusten til det nyfødte for å holde deg informert og ta deg den beste omsorg for din lille.

Du kan legge merke til at din nyfødte puster raskt, selv mens du sover. Barn kan også ta lange pauser mellom hvert pust eller avgir lyder under pusten.

De fleste av disse er redusert til et barns fysiologi. Barn har mindre lungene, svakere muskler og puster hovedsakelig gjennom nesen. Egentlig lærer de bare å puste, siden navlestrengen har gitt alt oksygen direkte til kroppen deres gjennom blodet som det var i # 8217; livmor. Et barns lungene er ikke helt utviklet opp til # 8217; alder fra 2 til 5.

Normal pust av nyfødte

Nyfødte puster mye raskere enn nyfødte, barn og voksne.

I gjennomsnitt tar nyfødte under 6 måneder Ca 40 puste per minutt. Ser ganske fort hvis du ser på dem.

Åndedrag kan senke 20 pusten per minutt mens nyfødte sover. I periodisk pusting, Pusten til en nyfødt kan avbryte i 5-10 sekunder og deretter starte på nytt raskere & # 8211; Ca 50-60 puste per minutt & # 8211; i 10-15 sekunder. De burde ikke stoppe mer enn Sekunder 10 Mellom pusten, selv i ro.

Skaff deg kjent med den normale åndedrettsskjemaet til din nyfødte mens den er sunn og avslappet. Dette vil hjelpe deg med å legge merke til om ting endres.

Hva å være oppmerksom på pusten til et barn

Rask pust i seg selv er ingen grunn til bekymring, men det er noen ting å være oppmerksom på. Når du har oppfattet den normale respiratoriske rytmen til babyen din, må du nøye observere tegn på endring.

Premature babyer kan ha underutviklede lungene og noen respiratoriske problemer. Cesareo kuttefødte barn er mer i fare for andre respiratoriske problemer umiddelbart etter fødselen. Arbeid tett med barnets barnelege for å vite hvilke tegn du trenger for å overvåke.

Neonatal åndedrettsproblemer inkluderer:

Tips for foreldre

Husk at hoste er en god naturlig refleksjon som beskytter barnets luftveier og holder bakterier unna. Hvis du er bekymret for babyens pust, må du følge den i noen timer. Snart vil du kunne forstå om det er en liten kulde eller noe mer alvorlig.

Lag en video av enhver bekymringsfull oppførsel for å ta med eller e-post til legen din. Finn ut om barnets lege har en’app eller en’online-grensesnitt for rask kommunikasjon. Dette vil hjelpe deg med å fortelle dem at barnet ditt er litt syk. I tilfelle en medisinsk nødsituasjon, bør du ringe 911 eller besøke en førstehjelp.

Tips for å ta vare på et sykt barn:

Du bør ikke bruke Steam Rub som behandling for barn under 2 år.

L’American Academy of Pediatrics Anbefaler å alltid sette barna til å sove på ryggen din for den beste åndedrettsstøtten. Det kan være vanskelig å fikse babyen din på ryggen når den er syk, men stedet forblir å sove tryggere.

Når skal du se legen

Et veldig syk barn vil dukke opp og handle veldig forskjellig fra det normale. Men det kan være vanskelig å vite hva som er normalt når du kjenner barnet ditt for noen få uker siden. Med tiden får du bedre barnet ditt og din tillit vil øke.

Du kan ringe barnets lege når du har spørsmål eller tvil. De fleste kontorer har en sykepleier på 8217, som kan tilby forslag og veibeskrivelser.

Ring barnets lege eller gå til en avtale for ett av følgende:

Hvis barnet ditt har et av disse hovedskiltene, ring 911 eller gå til beredskapsrommet med en gang:

  • et ubehagelig utseende
  • Vanskeligheter med å gråte
  • Dehydrering for mangel på mat
  • Vanskelighetsgrad å plukke opp pusten
  • Pust raskere enn 60 ganger i minuttet
  • Grugning på slutten av hvert pust
  • dilaterte nesebor
  • Muskler trekker under ribbeina eller rundt halsen
  • Bluish hudnuce, spesielt rundt leppene og neglene

Ta bort

Eventuelt uregelmessig pust i barnet ditt kan være veldig alarmerende. Se på barnet ditt og lær om hennes normale oppførsel, slik at du kan handle raskt hvis du gjør det som har problemer med å puste.