Bandemia: Definisjon, årsaker og tilhørende forhold

Beskrivelse

& # 8220; Bandemia & # 8221; Det er begrepet som brukes til å beskrive for mange hvite blodlegemer som frigjøres av benmarget i blodet. Når dette skjer, er det vanligvis en indikasjon på 8217, som er tilstede A’infeksjon eller noe betennelse.

Måling av bandemien kan hjelpe legen å bestemme hvordan man skal håndtere visse sykdommer.

Forstå tellebåndscellene

Bandcellene er en umodne form for nøytrofiler, som er de mest produserte hvite blodlegemer. De er avgjørende for å bekjempe sykdommer. Det er derfor kroppen din produserer dem i overkant i løpet av en infeksjon på 8217.

En normal Telle band celletall Det er 10 prosent eller ikke. Et stort antall band kan gi et første forslag om tilstedeværelsen av en alvorlig infeksjon. Personer med svært lavt antall båndceller kan være mer i fare for å utvikle infeksjoner.

Årsaker til bandemi

Betingelsene som kan påvirke produksjonen av båndceller inkluderer:

 • leukemi
 • Bruk av kortikosteroider
 • Autoimmune sykdommer
 • kreft
 • kjemoterapi

Symptomer på bandemi

Hvis du manifesterer et av følgende symptomer, bør du konsultere en lege. Legen vil kanskje sjekke antall båndceller for å bestemme hva som forårsaker symptomene.

 • blåser lett
 • overdreven blødning
 • gå ned i vekt
 • feber
 • Natt svette
 • utmattelse
 • Hyppige eller uvanlige infeksjoner

Forhold knyttet til bandemien

Bandemien kan komme fra noen form for infeksjon eller betennelse i kroppen, siden den overdrevne produksjonen av hvite blodlegemer er måten kroppen kjemper for infeksjoner. Det er to alvorlige forhold som ofte er forbundet med bandemien.

Leukemi

Leukemi er navnet på en gruppe av blodcelletumorer. Det deler mange av symptomene på bandemien, men folk med leukemi kan også legge merke til å ha svelgede lymfeknuter, bein smerte eller ledd eller plage og hevelse alle’Abdomen.

Leukemi er gruppert basert på # 8217; kreft aggressivitet og den slags celler som er berørt. De fleste med leukemi blir behandlet med kjemoterapi.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer utvikler seg når kroppens immunsystem ikke virker som det skal. Immunsystemet er et komplisert nettverk av celler og organer som forsvarer kroppen fra fremmede stoffer. I autoimmune sykdommer begynner kroppen å angripe sitt eget vev.

Noen vanlige autoimmune sykdommer er multippel sklerose, 1217; reumatoid artritt og type 1 diabetes.

Behandlingsalternativer

Behandlingen for bandemien vil avhenge av den underliggende årsaken. Dine leger vil kanskje overvåke antall celler i bandet ditt som en måte å bestemme hvor godt behandlingen fungerer.

Leukemi og andre svulster behandles ofte med kjemoterapi og strålebehandling.

Autoimmune sykdommer er uhelbredelige, men narkotika kan brukes til å redusere betennelse og kontrollere den hyperaktive immunresponsen.

Noen av symptomene på bandemiet som smerte, hevelse og tretthet kan også lindres med narkotika.

Diagnose av bandemi

For å finne ut antall celler i bandet ditt, må legen samle en blodprøve fra deg. De kan råde deg til å stoppe L’ta visse stoffer i noen dager før de samler denne prøven, siden noen stoffer kan påvirke antall båndceller.

Legen vil vanligvis ta blodet med en nål fra en vene i hånden eller i armens brett. De vil sende prøven til et laboratorium for analysen en gang samlet. Når legen vil motta resultatene fra laboratoriet, vil han kontakte deg for å diskutere disse resultatene.

Outlook

Perspektivene for folk med bandemi er ekstremt variable. Det avhenger virkelig av tilstanden som forårsaker overproduksjon av hvite blodlegemer. Bandemien kan være et resultat av et antall infeksjoner eller bare noen betennelser i hele kroppen. Det kan også være en indikator på mer alvorlige forhold som leukemi eller autoimmune sykdommer.

Hvis en av symptomene på bandemien oppstår, vil legen kanskje utføre en blodprøve for å avgjøre hva som er antall båndceller. Hvis antall båndceller er større enn 10 prosent, er det en god indikator på tilstedeværelsen av A’infeksjon. Legen vil gi råd til flere diagnostiske tester for å bestemme hovedårsaken til bandemiet.

Når årsaken er bestemt, er rettidig behandling en viktig faktor for å sikre et godt resultat. Mange mennesker med selv de mest alvorlige årsakene til bandemia lever for en god livskvalitet.