Barn med lakrimal kanal blokkert: Hjemmebehandlinger

Del på Pinterest

Dumbbeared kanaler blokkert hos barn

Noen dager etter å ha brent vår sønn hjem fra # 8217; sykehuset våknet med en av de grønne masserte øynene.

Jeg var forferdet av det faktum at mitt søte barnets perfekte ansikt ble ødelagt, og jeg ringte umiddelbart vår familieophthalmologist. Visjoner av rosa øyne og infeksjoner over hele huset krysset hodet mitt. Hva kan det være? Det ville vært ok? Det ville bli blind?

Heldigvis lettet vår oftalmologen umiddelbart mine bekymringer og forsikret meg om at det ikke handlet om en «8217; farlig øyeinfeksjon for livet, men i virkeligheten av en blokkert tårekanal.

Heldigvis, i de fleste tilfeller, er blokkerte tårer ikke alvorlige. De American Association for Pediatric Ophthalmology and Strabismus (Aapos) Forklar at de obstruerte tårkanalene i de fleste tilfeller løses alene uten behandling.

I mellomtiden er det noen enkle måter å hjelpe med å rengjøre kanalene låst hjemme.

Bruk en varm pakke

Hvert par timer, når drenering akkumuleres, varme en ren og myk klut eller en bomullspute med vann og delikat rengjøring av & # 8217;.

Du kan trene et lite trykk på lakrimalkanalen. Så rent fra # 8217; kanal inne i eksternt for ikke å rengjøre noe i øyet. Ledningen er plassert mellom nedre øyelokk og nese og # 8217; hovedåpningen er plassert på den delen av det nedre øyelokket nærmest nesen.

Hvis begge lakrimale kanalene til barnet ditt er blokkert, bruk den rene siden av viskeren eller en ny bomullspute før du rengjør det andre øyet.

Påfør en massasje til lakrimalkanalen

For å hjelpe til med å åpne tårekanalen og tømme den, kan du lage en tåreanlegg. I hovedsak kan du påføre et lite trykk mot kanalen, langs nesen og langs nedre øyelokk, for å prøve å hjelpe dem med å rydde opp. Be en lege å vise hvordan du gjør det.

Du kan utføre ledningen massasje opp til to ganger om dagen. Men husk, det er veldig viktig å være så snill som mulig.

Tårer

Hvis kanalene er smittet, kan barnelege eller oftalmologen til barnet ditt foreskrive dråper eller antibiotiske salver for å sette i øyet. Dråper eller # 8217; salve vil klargjøre infeksjonen.

De fleste tilfeller av obstruerte tårkanaler vil løse som barnetalder, generelt innen 12 måneder, spesielt med husholdningsbehandlinger.

Men hvis barnet ditt har kanalene blokkert etter 1 år, kan legen anbefale en enkel prosedyre for å låse opp tårene.

COS’er en tårekanal som er blokkert hos barn?

De blokkerte lakrimale kanalene, også kalt obstruksjon av nasolakrimalkanalen, er relativt vanlige hos nyfødte. Rundt 5-10 prosent Barn har en kanal som er blokkert, noen ganger i begge øynene.

En av de vanligste årsakene til en obstruert tårkanal er at membranen som dekker kanalen ikke åpnes som den skal. Dette betyr at ledningen er blokkert av membranduken.

En blokkert tårekanal kan også skyldes:

  • L’# 8217; åpning av øvre eller nedre øyelokkskanal
  • Et system av tåre drimmale kanaler for stramt
  • A’infeksjon
  • En krøllet eller dårlig plassert bein som blokkerer tårekanalen fra nesehulen

Andre symptomer forårsaket av forhold som forkjølelse kan forverre symptomene på en blokkert lakrimal kanal.

Hva er symptomene på en blokkert tårekanal?

Symptomene på en blokkert tårkanal kan se mye ut til en æreinfeksjon på 8217, som det rosa øyet. Tegnene på en blokkert tårekanal begynner vanligvis i løpet av de første dagene eller ukene av en nyfødt. Symptomene kan inkludere:

I de fleste tilfeller er utslipp faktisk tårer og normale bakterier og ikke et tegn på infeksjon. Eksosen som produseres av en blokkert tårekanal, vil fremstå som utløpet fra en infeksjon fra A & # 8217, men selve øyet vil bli rødt bare med en infeksjon på 8217;.

Alle av oss, inkludert barn, har vi normale bakterier på øyelokkene som vaskes vekk fra våre tårer.

Når kanalsystemet er blokkert, har bakteriene ikke et sted å gå og forbli på øyelokk. Dette kan føre til utvikling av A’infeksjon. Du må sjekke barnet ditt for noe symptom som sekresjon, rødhet eller hevelse forverres.

Pass på at legen din sjekker barnet ditt for en blokkert tårekanal. Hvis A’infeksjon forårsaker symptomer, kan det være alvorlig.

Du kan hindre de obstruerte tårkanalene?

I nyfødte, mange ganger er de obstruerte kanalene fra membranen som ikke åpnes ved fødselen. Det er ingen god måte å forhindre at dette skjer.

Du kan imidlertid overvåke barnet ditt for symptomer. Pass på at du aldri røyker rundt barnet ditt og aldri lar deg røyke hjemme. Røyking og andre potensielle farer som tørrluften kan irritere barnets nasale gater og forverre symptomene på blokken.

L & # 8217;

Hvis du merker at din nyfødte har & # 8220; gunk & # 8221; I øyet, ingen panikk. Hvis barnet ditt er bra, er det sannsynligvis bare en blokkert tårekanal, som er vanlig hos barn.

Spør legen din om å sjekke babyen din for å være sikker. Se barnet ditt for symptomene på infeksjon og rapporter til legen din. Ring legen din umiddelbart hvis barnet ditt ser syk eller har feber.

Du kan også prøve noen hjemmemedisiner, som en massasje eller en varm klut, for å lette øynene dine og lindre barnets ubehag.

Del på Pinterest