Cos & # 039; er hudkreft?

Beskrivelse

Hudkreft er en unormal vekst av hudceller. Det utvikler seg generelt i områder som er utsatt for solen, men kan også danne seg på steder som ikke normalt blir utsatt for solen.

De to hovedkategorier av hudtumorer er definert av de involverte cellene.

Keratinocytal karsinom

Den første kategorien er representert av Basal og Squamous Cell Hud Tumorer. Dette er de vanligste former for hudkreft. Det er mer sannsynlig å utvikle seg på kroppens områder som er mer utsatt for solen, som hodet og nakken.

De er mindre sannsynlig å spre seg og bli farlige for livet i forhold til andre former for hudkreft. Men hvis de ikke blir behandlet, kan de forstørre og spre seg i andre deler av kroppen.

Melanom

Den andre kategorien av hudtumorer er melanom. Denne typen kreft utvikler seg fra celler som gir hudfarge. Disse cellene er kjent som melanocytter. De godartede molene dannet av melanocytter kan bli kreftfremkallende.

De kan utvikle hvor som helst på kroppen din. Hos menn er disse molene mer sannsynlig å utvikle seg på brystet og ryggen. Hos kvinner er disse molene mer sannsynlig å utvikle seg på bena.

De fleste melanomer kan behandles hvis det er identifisert og behandlet tidlig. Hvis ikke behandlet, kan de spre seg til andre deler av kroppen og bli vanskeligere å behandle. Det er mer sannsynlig at melanomer sprer seg med hensyn til hudtumorer til basale og skumle celler.

Bilder av hudkreft

Jeg i og hud lesjoner som kan være kreft, ligner ofte flekker som ikke er kreft i det hele tatt. Bruk disse bildene av hudkreft som en veiledning for å sammenligne flekker på kroppen din, men kontakt en hudlege for en korrekt diagnose.

Typer av hudkreft

Det er to hovedtyper av hudmasser, keratinocytter kreft og melanom. Imidlertid anses mange andre hudlesjoner som en del av en bredere hudkreftparaply. Ikke alle disse er hudtumorer, men kan bli kreftfremkallende.

 • Pentinal keratose: Disse røde eller rosa flekkene i huden er ikke kreft, men de regnes som en form for precancer. Hvis ikke behandlet, kan disse hudmassene utvikle seg i squamous cellekarsinom.
 • Burocellulær karsinom: Den vanligste formen for hudkreft, basal cellekarcinomer representerer 90 prosent av alle tilfeller av hudkreft. De er sakte vekstmasser som er oftere på hodet eller nakken.
 • Squamous Cell Carcinoma: Denne typen hudkreft utvikler seg i de ytre lagene i huden og er generelt mer aggressiv enn basalcellekarsinom. Det kan dukke opp som røde og squamous lesjoner på huden.
 • Melanom: Denne typen hudkreft er mindre vanlig, men er den farligste typen hudkreft. Faktisk kompenserer Melanoma bare en prosent av hudtumorer, men forårsaker de fleste dødsfallene knyttet til hudkreft hvert år. Melanom danner i melanocytter, hudceller som skaper pigment.

Noen typer hudkreft er mer vanlige enn andre. Les mer om alle slags å forstå hvorfor de dannes og vises de har.

Symptomer på hudkreft

Hudvulster er ikke alle identiske og kan ikke forårsake mange symptomer. Imidlertid kan uvanlige endringer i huden din være et advarselsskilt for ulike typer kreft. Vær forsiktig med hudendringer, kan hjelpe deg med å få en diagnose før.

Vær oppmerksom på symptomer, inkludert:

 • Hudskader: En ny neo utvikler, uvanlig vekst, en fremspring, en irritert, squamosa pest eller et mørkt sted som ikke forsvinner.
 • Asymmetri: De to halvdelene av lesjon eller neo er ikke den samme eller identiske.
 • EDGE: lesjoner har trukket og uregelmessige grenser.
 • Farge: Poenget har en uvanlig farge, som hvit, rosa, svart, blå eller rød.
 • Diameter: Poenget er større enn en fjerdedel av tommel eller størrelse på en blyantgummi.
 • Utvikling: Du kan påpeke at molen endrer størrelse, farge eller form.

Hvis du tror du har en flekk på huden som kan være en hudkreft, vet du alle mulige tegn på fare.

Årsaker til hudkreft

Begge typer hudkreft oppstår når de utvikler mutasjoner i hudcelle-DNA. Disse mutasjonene betyr at hudceller vokser ukontrollert og danner en masse kreftceller.

Basal celle hudkreft er forårsaket av ultrafiolett (UV) stråler av sol eller solarium. UV-stråler kan skade DNA ALLE’Interiør av hudceller, forårsaker den uvanlige veksten av celler. Selv squamouscelle hudkreft er forårsaket av UV-strålene.

Squamouscelle hudkreft kan også utvikle seg etter langvarig eksponering for kreftfremkallende kjemikalier. Det kan utvikle alle «innvendige i et brennstoff eller sår og kan også skyldes noen typer human papillomavirus (HPV).

Årsaken til melanom er ikke klart. Mest i de verken blir til melanomer og forskere er ikke sikre på hvorfor noen gjør. Som basal og squamous cellehud tumorer, kan melanom være forårsaket av UV-stråler. Men melanomer kan utvikle seg i deler av kroppen som vanligvis er utsatt for sollys.

Behandlinger for hudkreft

Den anbefalte behandlingsplanen vil avhenge av ulike faktorer, for eksempel størrelse, posisjon, type og fase av hudkreft. Etter å ha vurdert disse faktorene, kan helsepersonellet anbefale en eller flere av følgende behandlinger:

 • Kryoterapi: Veksten er frosset ved hjelp av flytende nitrogen og stoffet ødelegges mens det truer.
 • Utviklingskirurgi: Veksten og en del av sunn hud som omgir dem, er kuttet.
 • MOHS Kirurgi: Veksten er fjernet Lag for lag og hvert lag undersøkes under mikroskopet til unormale celler er synlige.
 • Curettage og elektrodering: Et langformet skjeblad brukes til å skrape via tumorceller, og gjenværende tumorceller brennes med en elektrisk nål.
 • Kjemoterapi: Narkotika tas av oralt, påført lokalt eller injisert med en nål eller en IV-linje for å drepe kreftceller.
 • Fotodynamisk terapi: Et laserlys og medisiner brukes til å ødelegge kreftceller.
 • Stråling: High Power Energy bjelker brukes til å drepe kreftceller.
 • Organisk terapi: Biologiske behandlinger brukes til å stimulere immunforsvaret til å bekjempe kreftceller.
 • Immunoterapi: En krem ​​på huden påføres for å stimulere immunsystemet for å drepe kreftceller.

Spør legen din Mer informasjon om behandlingsalternativer.

Diagnose av hudkreft

Hvis du utvikler blotter eller vekst mistenkelig på huden eller kjente endringer i eksisterende flekker eller vekst, fikser du en avtale med legen din. Legen vil undersøke huden din eller vil lede deg til en spesialist for diagnose.

Legen din eller spesialisten vil trolig undersøke formen, størrelsen, fargen og konsistensen til «Mistenkt område på huden din. De vil også sjekke tilstedeværelsen av desquamation, blødning eller tørkede flekker. Hvis legen din mistenker at det kan være kreftfremkallende, kan du utføre en biopsi.

Under denne sikre og enkle prosedyren vil de fjerne det mistenkte området eller en del av det for å sende det til et testlaboratorium. Dette kan hjelpe dem å forstå hvis du har hudkreft.

Hvis du er diagnostisert med hudkreft, kan det hende du trenger ytterligere tester for å vite hvor langt det har utviklet seg. Den anbefalte behandlingsplanen vil avhenge av typen og fasen av hudkreft, samt av andre faktorer.

Hudkreft screening

En hudkreft screening utført av dermatologen din er en enkel og rask prosedyre. Du vil bli bedt om å ta av klærne dine opp til undertøy og ha en tynn kjole av papir.

Når legen kommer inn i rommet, vil han undersøke hver centimeter av huden din, detekterer mol eller uvanlige flekker. Hvis de ser noe tvilsomt, vil de på dette tidspunktet diskutere følgende trinn med deg.

Tidlig diagnose er den beste måten å sikre suksessen med hudkreftbehandling før videreutvikler. I motsetning til andre organer, er huden din alltid tydelig synlig. Dette betyr at du proaktivt kan kontrollere tegnene på endringer, uvanlige poeng eller forringelse av symptomene.

Du kan følge et selvundersøkelsesregime som vil hjelpe deg med å kontrollere alle deler av kroppen din, selv de som ikke blir utsatt for solen. Melanom er spesielt utsatt for å utvikle seg i områder som ikke er ofte utsatt for solen. Så det er viktig at du kontrollerer poeng som hodet og nakken, så vel som mellom tærne og fingrene og lysken.

En hudkreft selv eksamen krever mindre enn 10 minutter.

Hudkreftfaser

For å bestemme scenen eller alvorlighetsgraden av en hudkreft, vil legen ta hensyn til hvor stor svulst er, hvis han sprer seg til lymfeknuter, og hvis han sprer seg til andre deler av kroppen.

Hudkreftene er delt inn i to hovedgrupper for staging formål: ikke-melanom hudkreft og melanom.

Hud tumorer annet enn melanom inkluderer basale og squamous celletumorer.

 • Stadion 0: Unormale celler har ikke spredt seg over det ytre laget av huden, epidermis.
 • Stage I: Kreft kan ha spredt seg til det senere lag av hud, dermis, men det er ikke lenger enn to centimeter.
 • Stadium II: Svulsten er større enn to centimeter, men det har ikke spredt seg til de nærliggende områdene eller lymfeknuter.
 • Stage III: Svulsten har spredt seg fra den primære svulsten til stoffet eller alle naboene og er større enn tre centimeter.
 • Stadion IV: Tumoren har spredt seg utenfor stedet for primær svulst til lymfeknuter og bein eller vev. Svulsten er enda større enn tre centimeter.

Stadiene av melanom inkluderer:

 • Stadion 0: Denne typen ikke-invasiv hudkreft er ikke penetrert under epidermis.
 • Stage I: Kreft kan ha spredt seg til det andre laget av lær, dermis, men forblir liten.
 • Stage II: Kreft har ikke spredt seg utenfor stedet for den opprinnelige svulsten, men det er større, oftere og kan presentere andre tegn eller symptomer. Disse inkluderer skalering, blødning eller peeling.
 • Stadium III: Kreft har spredt seg eller metastatisert til lymfeknuter eller hud eller nærliggende stoffer.
 • Stadium IV: Den mest avanserte stadion av melanom. IV-stadionet er en indikasjon på at kreft har spredt seg utover den primære svulsten og manifesterer seg i lymfeknuter, organer eller vev langt fra det opprinnelige nettstedet.

Når kreft igjen etter behandling, kalles det gjentakende hudkreft. Alle som har blitt diagnostisert og behandlet for hudkreft, er i fare for gjentakelse av kreft. Dette gjør oppfølging og selvundersøkelsespleie enda viktigere.

Forhindre hudkreft

For å redusere risikoen for hudkreft, unngå å utsette huden for sollys og andre kilder til UV-stråling i lange perioder. For eksempel:

 • Unngå tanning senger og sol lamper.
 • Unngå solens eksponering for solen når solen er sterkere, fra 10: 4 til XNUMX: XNUMX, gjenværende innendørs eller alle «8217, skyggen i løpet av disse tidene.
 • Påfør solkrem og balsam for lepper med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på 30 eller høyere enn noen hud som er utsatt minst 30 minutter før du går ut av alt 8217; åpne og gjenta jevnlig.
 • Ha på seg en bred brimmed lue og tørre, mørke og tykke tekstilstoffer når du er ute på dagtidstiden.
 • Bruk solbriller som tilbyr UVB-beskyttelse og 100% druer.

Det er også viktig å regelmessig undersøke huden din for endringer som nye vekst eller flekker. Fortell legen din hvis jeg merker noe mistenkelig.

Hvis du utvikler en hudkreft, identifiserer du det og behandler det tidlig, kan hjelpe deg med å forbedre dine langsiktige prospekter.

Ikke melanom hudkreft

Ikke melanom hudkreft refererer til hud tumorer som ikke er melanom. Denne typen hudkreft inkluderer:

 • Angiosarcoma
 • Burocellulær karsinom
 • Tilpasset Cell Lymfom B.
 • T Cell Lymfom T.
 • Dermatofibrosarcoma Protuberans
 • Merkel Cell Carcinoma
 • Sebaceous karsinom
 • Scaly Cell Carcinoma

Selv om disse svulstene kan forstørre og spre seg utover det opprinnelige tumorstedet, er de ikke dødelige som melanom. Melanom kompenserer kun 1 prosent Hudvulster diagnostisert i Amerika, men representerer de fleste dødsfallene knyttet til hudkreft.

Statistikk over hudkreft

Kreft i huden er i dag den mest diagnostiserte kreft i Amerika. Mer enn 5 millioner Folk er diagnostisert med denne typen kreft hvert år.

Imidlertid er det eksakte antallet tilfeller av hudkreft ikke kjent. Mange individer er diagnostisert med et burocellulært eller squamocellulært karsinom hvert år, men leger er ikke pålagt å rapportere disse svulstene til tumorregister.

Burocellulær karsinom er den vanligste formen for hudkreft. Hvert år, mer enn 4.3 millioner Tilfeller av denne typen hudkreft er diagnostisert ikke melanom. En ytterligere 1 million Individer en squamous cell carcinom er diagnostisert.

Den invasive melanomet kompenserer bare 1 prosent av alle tilfeller av hudkreft, men det er den mest dødelige formen av hudkreft. Mer enn 2 prosent av menn og kvinner vil bli diagnostisert med melanom på et tidspunkt i livet.

Hvert år diagnostiserer legene mer enn 91.000 Nye tilfeller av melanom. Mer enn 9.000 Personer med melanom dør på grunn av hudkreft.

I 2018, estimatene av’American Cancer Society 9.000 Kalifornikerne vil bli diagnostisert med melanom, mesteparten av enhver status. Melanom er hyppigere diagnostisert i ikke-spanske hvite.

Kvinner er mer sannsynlig å bli diagnostisert med melanom i forhold til menn i løpet av livet. Men alle 65 år gammel, er menn diagnostisert med melanom a dobbelt Kvinnenes hastighet. Mennene er på 80 tre ganger Det er mer sannsynlig å bli diagnostisert med melanom i forhold til kvinner.

Nesten 90 prosent av hudtumorer annet enn melanom kan unngås hvis folk beskytter huden mot UV-stråler. Dette betyr mer enn 5 millioner Tilfeller av hudkreft kan forebygges hvis folk beskytter huden mot solens eksponering og unngår tanningsenheter og kunstige UV-lyskilder.

Mer informasjon om hvordan vanlig hudkreft er og annen viktig statistikk.

Risikofaktorer for hudkreft

Noen faktorer øker risikoen for å utvikle hudkreft. For eksempel er du mer sannsynlig å gjennomføre hudkreft hvis:

 • Den har en familiehistorie av hudkreft
 • de er utsatt for visse stoffer, for eksempel forbindelser av arsen, radio, tonehøyde eller creosoto
 • De er utsatt for stråling, for eksempel under noen behandlinger for akne eller L’eksem
 • Få en’overdreven eller ubeskyttet eksponering for Solens UV-stråler, Solarium, Tanning hytter eller andre kilder
 • Lev eller gå på ferie i solfylte, varme eller høye høyde klima
 • Arbeid ofte alle & # 8217;
 • Den har en historie om seriøs solbrenthet
 • De har mer i, store eller uregelmessige
 • ha blek eller freckled hud
 • ha huden som brenner lett eller tannes
 • Har naturlig blond eller rødt hår
 • har blå eller grønne øyne
 • har prekankerende hudvekst
 • ha et svakt immunsystem, for eksempel fra’HIV
 • Han led en transplantasjon D’organ og tar immunosuppressor medisiner

Typer av leger som behandler hudkreft

Hvis du er diagnostisert med hudkreft, kan legen din samle et team av spesialister for å hjelpe deg med å møte ulike aspekter av tilstanden din. For eksempel kan laget ditt inkludere ett eller flere av følgende:

 • En hudlege som tar seg av hudsykdommer
 • En kirurgisk onkolog som tar vare på kreft med kirurgi
 • En radioterapeut som tar vare på kreft ved hjelp av strålebehandling
 • En medisinsk onkolog som tar vare på kreft ved hjelp av målrettet terapi, immunterapi, kjemoterapi eller andre stoffer

Du kan også få støtte fra andre helsepersonell, for eksempel:

 • sykepleiere
 • Profesjonelle sykepleiere
 • Medisinske assistenter
 • Sosial arbeider
 • Ernæringsspesialister

Komplikasjoner av hudkreft

De potensielle komplikasjonene i hudkreft inkluderer:

 • Gjentakelse, hvor kreft kommer tilbake
 • Lokal gjentakelse, hvor tumorceller sprer seg til det omkringliggende vevet
 • Metastase, hvor tumorceller sprer seg til muskler, nerver eller andre kroppsorganer

Hvis du har hatt en hudkreft, er du mer utsatt for å utvikle den igjen på et annet sted. Hvis hudkreften gjenoppstår, vil behandlingsalternativene avhenge av typen, posisjonen og størrelsen på kreft, helsen og den forrige historien om hudkreftbehandling.