Pulmonal abscess: pasientdefinisjon og utdanning

COS’er en lungeabsess?

En pulmonal abscess er en bakteriell infeksjon som oppstår i lunge stoff. L’infeksjon forårsaker stoffets død og pus samler i det rommet. En pulmonal abscess kan være vanskelig å behandle og kan være farlig for livet.

Årsaker til en pulmonal abscess

Pulmonale abscesser kan klassifiseres som primær eller sekundær. De utvikler seg fra forskjellige bakteriestammer og har forskjellige årsaker.

Primær abscesser er forårsaket av en infeksjon, lungebetennelse, alle «lungene på innsiden. Aspirasjon lungebetennelse er en infeksjon på 8217; som utvikler seg etter maten eller sekresjonene fra munnen, fra magen eller brystene har blitt innåndet i lungene i stedet for å komme inn i spiserøret. Det er en svært vanlig årsak til primære abscesser.

L’Suging av mat eller sekreter forekommer oftere mens noen er sedated eller ubevisst, både for forgiftning og anestesi. Det inhalerte materialet er ofte skadelig for lunge stoff. Det er også vanligvis fullt av bakterier, som kommer fra A’infeksjon eller fra normale bakterier som er tilstede i munnen, i luftveiene eller i magen.

De mer vanlig Sykdommen som gjør en person som er utsatt for å utvikle en pulmonal abscess, er alkoholisme. De som misbruker alkohol, opplever ofte oppkast angrep og endrede nivåer av bevissthet. Disse forholdene øker sannsynligheten for å inhalere innholdet i mage og bakterier i lungene, som kan forårsake en & # 8217;. Folk som misbruker alkohol har ofte et immunsystem svekket på grunn av dårlig helse og generell ernæring, noe som også gjør utviklingen av en infeksjon av A & # 8217;.

Sekundære abscesser er forårsaket av noe annet enn en infeksjon som starter i lungen. Det kan være en’obstruksjon av store luftveier i lungene, av en sameksistent sykdom i lungene eller infeksjoner fra andre deler av kroppen som sprer seg til lungene.

Symptomer på en pulmonal abscess

Det mest åpenbare symptomet på en pulmonal abscess er en produktiv hoste. Innholdet som er utvist, kan blødende eller ligner pus, med dårlig lukt.

Andre symptomer inkluderer:

 • dårlig ånde
 • 101 ° F eller høyere feber
 • brystsmerter
 • pust
 • Svette eller nattesvette
 • Vekttap
 • utmattelse

Hvem er i fare for en pulmonal abscess?

Folk som lider av alkoholisme eller har nylig syk (spesielt lungebetennelse) har stor risiko for å utvikle en pulmonal abscess. Andre mennesker med svekket immunsystem som har forhold som kreft, hiv, organer transplantasjoner og autoimmune sykdommer er i fare. Risikoen er høy for personer som nylig har vært under anestesi eller sedasjon og for de som har vært bevisstløs på grunn av skade eller sykdom. Også l’innånding av et fremmed objekt som hindrer store luftveier er en risikofaktor.

Hvordan en pulmonal abscess er diagnostisert?

For å diagnostisere en pulmonal abscess, vil legen først undersøke din kliniske historie. Legen vil undersøke de siste operasjonene der anestesien ble brukt. Hvis du mistenker en abscess, vil legen din analysere sputumet eller pus. Legen kan også bruke imaging verktøy, for eksempel en røntgen eller en TAC, for å se hvor lungeinfeksjonen er funnet og unntatt andre forhold, for eksempel kreft eller gjestfrihet; emfysem. For mer alvorlige infeksjoner kan legen utføre en prosedyre for å ta en prøve fra # 8217; abscess.

Hvis legen mener at et fremmedlegeme kom inn i lungene, kunne sette et verktøy som heter Bronchoskop i luftrøret for å identifisere det.

Hvordan en pulmonal abscess er behandlet?

Hovedbehandlingen for en pulmonal abscess er antibiotika. L’langsiktig bruk av stoffet kan være nødvendig i maksimalt seks måneder. Livsstilsendringer kan også foreslås som du ikke røyker og drikker mer væske.

I noen tilfeller kan flere invasive kirurgiske prosedyrer eller intervensjoner være nødvendig. Et rør kan settes inn i lungene for å tømme pusen fra Abscess, eller en kirurgisk prosedyre kan være nødvendig for å fjerne det infiserte eller skadede lunge stoffet.

Mulige komplikasjoner

I sjeldne tilfeller kan en pulmonal abscess bryte. Dette er en alvorlig medisinsk bekymring. Potensielle komplikasjoner etter brudd eller kirurgisk behandling av en abscess er:

 • Empiema. Dette er en stor samling av infisert væske rundt lungen som oppstår der L’abscess. Det kan være farlig for livet og krever umiddelbar medisinsk behandling slik at den kan fjernes.
 • Broncheuric Fistula. Dette er når en tilkobling er utviklet mellom en stor luftvei All’lunge interiør og plass i belegg rundt lunge eksteriør. Det er korrigert gjennom en søker eller kirurgi.
 • Blødning fra lungene eller av thoraxveggen. Det kan være en liten mengde blod eller mye blod, som er farlig for livet.
 • Infeksjon spredt til andre deler av kroppen. Hvis infeksjonen forlater lungen, kan det da produsere abscesser i andre deler av kroppen, inkludert hjernen.

Hva er utsiktene for en lungeabsess?

En pulmonal abscess behandlet med antibiotika helbreder uten komplikasjoner 90 prosent vær. Folk med et undertrykt immunsystem, underliggende helsemessige forhold eller uten tilgang til helsevesenet; helsevesenet er mer utsatt for negative resultater.