Baer (Brainstem Audy Evoked Response) Test

Cos’er en Baer test?

En Baer-test (auditiv fremkalt respons) måler måten hjernen behandler lydene du føler på. Baer-testen registrerer hjernebølgene dine som svar på klikk eller andre lydfarger som spilles for deg. Testen kalles også tester av den potensielle fremkalte cerebrale kofferten (Baep) eller Test av den auditive hjernens trunkrespons (ABR).

En Baer-test kan bidra til å diagnostisere tap av nervesystemet og lidelsene, spesielt hos nyfødte, i små barn og andre som kanskje ikke kan delta i en test av standard.

Baer-testene administreres ofte til hunder og er den eneste vitenskapelig pålitelige måten å teste evnen til en hund til å høre med en eller begge ører.

Hvordan en Baer-test utføres?

Baer-testene er raske og enkle og presenterer praktisk talt ikke risiko eller komplikasjoner. Det er ikke nødvendig å forberede på forhånd for testen, selv om det kan bli bedt om å vaske håret om kvelden før du fjerner oljer som kan forhindre alt 8217; testutstyr for å holde seg til hodebunnen.

Du ligger bare på en liggende stol eller på en seng, og du vil forbli stående mens legen plasserer små elektroder (klebrig flekker med festede ledninger) på hodebunnen og på ørene i ørene. Elektrodene er koblet til en maskin som registrerer hjernens aktivitet. Hvis det nyfødte eller barnet er testet og unnlater å forbli stasjonær, kan legen administrere en beroligende medisinering.

Legen vil da gi deg et sett med øretelefoner. Du bør høre en serie klikk eller toner gjengitt gjennom øretelefonene, men du trenger ikke å gjøre noe som svar på lydene. Elektrodene plassert i hodebunnen og på ørene i ørene vil registrere seg som hjernen din reagerer på de lydene du føler. Det vil vise om du lytter til lydene riktig, og hvis de drives av ørene til hjernen.

Hva testresultatene betyr?

En utskriftstestresultater skal vise topper i hjernens aktivitet når du hører et av klikkene eller andre toner. Hvis resultatene viser flate linjer når en av tonene eller klikkene ble spilt, kan det indikere at du har iPoacusia.

Unormale testresultater kan også indikere at du har lidd skade på hjernen eller nervesystemet. Dette kan skyldes:

  • Multiple sklerose (en autoimmun sykdom som forårsaker skade på beskyttelsesdeksler av nerveceller)
  • Hierinolisi Central Pontina (A’annen tilstand som ødelegger myelinskjeden som dekker nerveceller)
  • Akustisk nevrom (en svulst som vokser på nerven forbundet med hjerneøret)
  • et hjerteinfarkt
  • En cerebral skade
  • En hjerne svulst
  • En språkforstyrrelse

Tilleggstester vil trolig være nødvendig for å bestemme årsaken hvis testresultatene er unormale. Når den underliggende årsaken er identifisert, vil legen diskutere behandlingsalternativene med deg.