Atelophobia, frykten for ufullkommenheten: hva du trenger å vite

Del på Pinterest

Vi har hver dag da ingenting av det vi gjør, får oss til å føle oss ganske bra. For de fleste passerer denne følelsen og påvirker ikke nødvendigvis hverdagen. Men for andre, frykten for # 8217; ufullkommenhet blir til en svekkende fobi som heter Atelophobia som inntrenger i alle deler av deres liv.

COS’er atophobia?

Å forstå COS’er atophobia, en fungerende definisjon av fobi er først og fremst nødvendig, som er en type lidelse d’angst som presenterer seg som en vedvarende, urealistisk og overdreven frykt. Denne frykten, også kjent som spesifikk fobi, kan forholde seg til en person, en situasjon, et objekt eller et dyr.

Selv om vi alle lever situasjoner som skaper frykt, ofte med fobier er det ingen reell trussel eller fare. Denne oppfattede trusselen kan avbryte den daglige rutinen, sette forholdene dine for å teste, begrense evnen til å jobbe og redusere selvtillit. Ifølge L’National Mental Health Institute, et estimat 12.5 prosent Amerikanerne vil oppleve spesifikk fobi.

L’Atophobia er ofte definert perfeksjonisme. Og mens det regnes som en ekstrem perfeksjonisme, Dott.SSA Gail Saltz, Den lektor i psykiatri på New York Presbyterian Hospital Weill-Cornell Medical College sier mer enn dette, det er en sann irrasjonell frykt for å gjøre noen feil.

«Som med noen fobi, tenker folk med Atelophobia om frykt for å gjøre feil på noen måte; Det fører til å unngå å gjøre ting fordi de foretrekker å gjøre ingenting enn gjør noe og risikere en feil, dette er unngåringen og forklarer Saltz.

De er også veldig hjemsøkt av feilene de begikk, sier han, eller forestiller seg feil som de kunne gjøre. Disse tankene fører dem til å ha en «8217; undertrykkende angst, som kan få dem til å føle seg i panikk, kvalme, kort pust, svimmelhet eller prøve et akselerert hjerterytme.& # 8221;

L’Atophobia fører ofte til en konstant dømmekraft og en negativ evaluering som du ikke tror på å gjøre ting perfekt, riktig eller på riktig måte. Klinisk psykolog aktivert, Boduryan-Turner-menyen, PSYD, sier dette behovet for perfeksjonisme er forskjellig fra’å ha ambisjoner eller kamp for excellence.

«Vi ønsker alle å lykkes; Men på et visst nivå kan vi forutse, akseptere og tolerere feil, feil og mislykkede forsøk og sier. & # 8220; Folk med Atelophobia føler seg knust selv fra # 8217; ideen om et mislykket forsøk, og føles ofte ulykkelig og deprimert & # 8221;.

Hva er symptomene?

Symptomene på’Atelophobia stammer fra andre fobs & # 8211; med en utløser.

Boduryan-Turner sier at for L’Tempute stimuli kan være veldig subjektivt fordi det du kan se som en ufullkommenhet noen andre kunne se det så bra eller perfekt.

L’Emosjonell angst er et vanlig symptom på Atelophobia. Dette kan manifestere seg som en økning i angst, panikk, overdreven frykt, hypervigilans, hyperallerta, dårlig konsentrasjon.

På grunn av sammenhengen mellom sinn og kropp, sier fysiologisk BoduraLan-Turner at du kan eksperimentere:

  • hyperventilasjon
  • muskel spenning
  • hodepine
  • mageknip

Andre symptomer, i henhold til Boduryan-Turner, inkluderer:

  • ubesluttsomhet
  • utsettelse
  • å unngå
  • Forsikringssøk
  • Overdreven kontroll av arbeidet ditt for feil

Understreker også at overdreven frykt og angst kan føre til søvnforstyrrelser og endringer i # 8217; appetitt.

Videre A Revisjon av studiene i 2015 Han fant en sterk korrelasjon mellom perfeksjonisme og utbrenthet. Forskere har oppdaget at perfekte bekymringer, som gjelder frykt og tvil om personlig ytelse, kan føre til utbrenthet til arbeidsplassen.

Det er viktig å merke seg at Atophobia er forskjellig fra ATICIFOBIA, som er en frykt for feil.

Hva er Atelophobia årsakene?

L’Atophobia kan være organisk, noe som betyr at det er i ledningen din for å være usikre, følsomme og perfeksjonistiske. Men Saltz sier at det ofte er et resultat av en traumatisk opplevelse knyttet til forferdelige opplevelser med feil eller trykk for å være perfekt.

Videre sier BoduraLan-Turner at siden perfeksjonismen er en strekning av personligheten som læres og styrkes gjennom opplevelsen, vet vi at miljøfaktorer spiller en betydelig rolle. [8220; når du vokser opp i et kritisk og stivt miljø, som har liten plass til å gjøre feil og være fleksibel, må du ikke lære å tolerere og godta ufullkommenheten & # 8221; forklarer.

Hvordan diagnostisert L’Atelophobia?

Diagnosen ATOPHOPHOBIA må utføres av en psykisk helsepersonell som psykiater, en psykolog eller en autorisert terapeut. De vil basere en diagnose på diagnosen Politikk for spesifikasjon fobier I den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5) i den amerikanske psykiatriske foreningen.

La oss diagnostisere og behandle følelsesmessig ubehag bare når den leveres i høy intensitet og frekvens og sier Boduryan-Turner. Forklar at personen som lider av frykt må rapportere vanskeligheter med å kontrollere frykt, noe som fører til å kompromittere sin sosiale og fungerende operasjon.

Veldig ofte, folk som lider av Atelophobia, kan også se etter en terapi for å håndtere en diagnose av comorbidity som klinisk depresjon, angst og / eller bruk av stoffer & # 8221; sier Saltz. Dette skyldes at atophobia kan forårsake depresjon, overdreven bruk av stoffer og panikk når den er svekkende og lammende.

Finn hjelp til atophobia

Hvis du eller noen du elsker deg, er å gjøre med Atophobia, er det første skritt å lære å forlate de perfekte egenskapene.

Det er terapeuter, psykologer og psykiatere med erfaring i fobier, forstyrrelser i D’angst og perfeksjonistiske problemer som kan samarbeide med deg for å utvikle en behandlingsplan som kan inkludere psykoterapi, narkotika eller støttegrupper.

Hvordan behandlet L’Atophobia?

Som andre spesifikasjoner fobier, L’atophobia kan behandles med en kombinasjon av psykoterapi, narkotika og livsstilsendringer.

Den gode nyheten, sier Saltz, er at behandlingen er effektiv og varierer fra psykodynamisk psykoterapi for å forstå de ubevisste driverne til behovet for å være perfekt, til atferdsmessig kognitiv terapi (CBT) for å endre negative tenkningsmodeller og terapi på eksponering å desensibilisere personen til å mislykkes.

Boduryan-Turner Indica Undersøkelser demonstrere at CBT er mer effektivt i å behandle angst, frykt og depresjon. Gjennom kognitiv restrukturering er målet å forandre sine tanker og trossystemet, og gjennom atferdsterapi, vi jobber med eksponering for å frykte stimuli, hvordan man gjør feil og modifiserer atferdsresponsen «8221; sier.

I de senere år sier BoduraLan-Turner at bevissthet er å bevise å være et effektivt supplement til CBT. Og i noen tilfeller, sier at narkotika også kan tas i betraktning for å behandle symptomer på samorbiditet, som angst, deprimert humør og søvnforstyrrelser.

Hva er perspektivet for folk med Atelophobia?

Behandling av # 8217; atophobia, som alle andre fobier, tar tid. For å være effektiv, må du lete etter profesjonell hjelp. Arbeide med en psykisk helse ekspert lar deg møte tanker og overbevisninger bak din frykt for å gjøre feil eller ikke være perfekt, mens du også lærer nye måter å håndtere og håndtere disse fryktene.

Finn også måter å minimere fysiske og følelsesmessige symptomer forbundet med atophobia er grunnleggende for din generelle helse. EN 2016 studio Han oppdaget at folk med en bestemt fobi har større sjanse for åndedrettsvern, hjerte, vaskulære og hjertesykdommer.

Hvis du er villig til å engasjere seg i en vanlig terapi og jobbe med din terapeut for å behandle andre forhold som kan følge med atophobia, er prognosen positiv.

Bunnlinjen

Føler seg overveldet av frykten for # 8217; ufullkommenhet kan ha en alvorlig innvirkning på livet ditt. Alltid bekymre deg for å begå feil eller ikke å være god nok, kan være lammende og hindre deg i å spille mange aktiviteter på jobb, hjemme og i ditt personlige liv.

Derfor er det viktig å søke hjelp. Behandlinger som kognitiv atferdsterapi, psykodynamisk psykoterapi og bevissthet kan bidra til å håndtere og overvinne atophobia.