Ta organiske stoffer og fortsett kontrollen av din psoriasisartritt

Beskrivelse

Leddgikt Psorialasica (PSA) Det er en kronisk tilstand og kontinuerlig behandling er nødvendig for å hindre permanent leddskader. Den rette behandlingen kan også lindre antall leddgikt rehancies.

Den biologiske er bare en type medikament som brukes til å behandle AP. Disse handler ved å undertrykke immunforsvaret slik at det slutter å angripe sunne ledd og forårsake smerte og skade.

Hva er de biologiske?

Den biologiske er subtyper av anti-tretti-acting medisiner sykdommen (DMARD). Dmards forhindrer immunsystemet ditt å forårsake PSA-betennelse og andre autoimmune forhold.

Reduksjonen av betennelsen har to hovedvirkninger:

  • Det kan være mindre smerte fordi betennelsen i fellessteder er årsaken til artikulasjonen.
  • Skader kan reduseres til et minimum.

Biologene virker ved å blokkere proteinene i immunsystemet som produserer betennelse. I motsetning til noen DMARDs, er biologene bare gitt av infusjon eller injeksjon.

Den biologiske er foreskrevet som en førstegangsbehandling for personer med aktive PSAer. Hvis det første biologiske stoffet du føler ikke lindrer symptomene, kan legen bytte til et annet stoff i denne klassen.

Typer av biologisk

Fire typer biologiske legemidler brukes til å behandle AP:

  • Alpha Tumor Necrose Factor Inhibitorer (TNF-Alpha): Adalimumab (Humira), Certilizumab Pegol (Cimzia), Etanercept (Enbrel), Golimentab (Aria Simoni), infliximab (Remicade)
  • Inhibitorer Dell’Interleukin 12/23 (IL-12/23): Ustekinumab (Stelara)
  • Interleukin 17 (IL-17-hemmere): Ixekizumab (Taltz), Secuinumab (Cosentyx)
  • T-cellehemmere: Abatacept (ORENCIA)

Disse stoffene blokkerer spesifikke proteiner som rapporterer til immunsystemet for å angripe sunne celler eller mål immunceller involvert i inflammatorisk respons. L’Målet med hver biologisk subtype er å forhindre starten på den inflammatoriske prosessen.

Flere biologiske stoffer er tilgjengelige. Følgende er de vanligste foreskrevet for PSA.

Abatacept

Abatacept (ORENCIA) er en T-celleinhibitor. T-celler er hvite blodlegemer. Spill en rolle i immunresponsen og i # 8217; antennelsen av betennelsen. ORENCIA målretter T-celler for å redusere betennelse.

Selv Oreencia tilbud Reumatoid artritt (RA) Og Ungdommelig idiopatisk leddgikt (AIG). Den er tilgjengelig som infusjon i vene eller som en injeksjon av deg selv.

Adalimumab

Adalimumab (Humira) Handler ved å blokkere TNF-alfa, et protein som fremmer betennelsen. Folk med PSA produserer for mye TNF-alfa i huden og leddene.

Humira er et injiserbart stoff. Det er også foreskrevet for Crohns sykdom og andre former for leddgikt.

Certizumab Pegol

Certilizumab Pegol (Cimzia) er et annet TNF-alfa-stoff. Den er designet for å behandle aggressive former for PSA, så vel som sykdommen i Crohn, Ra og ankyloserende spondylitt (som).

Cimzia administreres for selvinjeksjon.

Etanercept

Etanercept (Enbrel) er også et TNF-alfa-stoff. Det er blant de eldste stoffene som er godkjent for behandling av PSA og brukes til å behandle andre former for leddgikt.

Enbrel er selvfylt en eller to ganger i uken.

Golimmab

Golimmab (Symponer) er et TNF-alfa-legemiddel designet for å behandle AP-aktiv. Det er også foreskrevet for moderat til alvorlig ar, ulcerøs kolitt (CU) moderat til alvorlig og L’som aktiv.

Ta Simponi en gang i måneden via tilbaketrukkethet.

Infliximab

Infliximab (Remicade) er en infusjonsversjon av et TNF-alfa-stoff. Få l’infusjon på et medisinsk kontor tre ganger i seks uker. Etter de første behandlingene administreres infusjoner hver annen måned.

Remicade omhandler også sykdommen i Crohn, UC og som. Legene kan foreskrive det for L’sammen med metotrexato.

Ixekizumab

Ixekizumab (Taltz) er en inhibitor av & # 8217;. Blokkere IL-17, som er involvert i den inflammatoriske responsen til kroppen.

Få Taltz som en serie injeksjoner under huden hver annen uke og deretter hver fjerde uke.

Secuinumab

Secuinumab (Cosentyx) er en annen inhibitor av & # 8217;. Er godkjent for behandling av psoriasis og PSA, så vel som for AS.

Ta det som et skudd under huden din.

Ustekinumab

Ustekinumab (Stelara) er en inhibitor av IL-12/23. Blokker proteiner IL-12 og 18, som forårsaker PSA-betennelse. Stelara er godkjent for behandling av aktiv PSA, plakkpsoriasis og Crohns sykdom fra moderat til alvorlig.

Stelara kommer som en injeksjon på 8217;. Etter den første injeksjonen administreres han igjen etter fire uker og deretter en gang hver 12. uke.

Kombinerte terapier

For moderat til alvorlige AP er organiske stoffer avgjørende for styring av symptomer og komplikasjoner både kort og lang sikt. Imidlertid kan legen også gi deg råd til andre behandlinger.

Legen kan foreskrive ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) for ledsmerter. Disse reduserer også betennelsen. Over-the-counter (OTC) versjoner, som L’ibuprofen (Advil), er allment tilgjengelige, samt reseptbelagte formler.

Siden L’langvarig bruk kan øke risikoen for blødning av mage, hjerteproblemer og hjerneslag, fansen må brukes sparsomt og lavest mulig dose.

Hvis du hadde psoriasis før Ptil, kan du også trenge terapier for å lindre utslett og negleproblemer. Mulige behandlingsalternativer inkluderer kortikosteroider, lysterapi og reseptbelagte salver.

Bivirkninger og advarsler

De vanligste bivirkningene av organiske stoffer er hudreaksjoner (som rødhet og utslett) i injeksjonsstedet. Fordi organisk styrer immunforsvaret ditt, kan du også ha større risiko for å utvikle infeksjoner.

De mindre vanlige bivirkningene, men seriøse, inkluderer:

  • forverring av psoriasis
  • øvre luftveisinfeksjon
  • tuberkulose
  • Lignende symptomer på lupus (som muskel og leddsmerter, feber og håravfall)

Snakk med din reumatolog på disse mulige bivirkningene og overvåke forsiktig dine egne forhold. Ring umiddelbart hvis du mistenker at du har en bivirkning på medisinene dine.

Videre bør gravide kvinner eller hvem som planlegger en graviditet, bruke organiske stoffer nøye.

Selv om effektene på et barn som utvikler seg ikke er helt klare, er det mulighet for komplikasjoner med graviditet. Avhengig av alvorlighetsgraden av Ptil, anbefaler noen leger å forstyrre behandling under graviditet.

Biologene er en del av en PSA-styringsplan

De biologiske bjørnene håper på mange med PSAs. Ikke bare styrer organikere å håndtere PSA symptomer, men også redusere destruktiv natur på’underliggende betennelse.

Det er imidlertid viktig å huske at biologene bare er en del av din langsiktige PSA-styringsplan. Snakk med legen din om endringer i livsstil og andre medisiner som kan hjelpe deg.