Astma symptomer

Panoramaer på # 8217; astma

L’astma er en kronisk inflammatorisk tilstand som påvirker evnen til å puste. L’astma blir ofte utløst av en kombinasjon av miljø og arvelige faktorer.

Symptomer på astma manifesterer seg når luftveiene i lungene begynner å svulme og krympe. Symptomene varierer og kan være knapt merkbar, alvorlig eller farlig for livet.

L’astma kan påvirke folk i alle aldre, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute. Men det er veldig sannsynlig å utvikle seg i barndommen.

Det er viktig å merke seg at symptomene på # 8217; astma kan variere fra ikke-eksisterende til alvorlig i samme person. Du kan tilbringe mye tid uten symptomer og så har periodiske astmaanfall. Eller du kan ha astmasymptomer på daglig basis, bare om natten eller bare etter operasjonen;.

Sekund American College of Allergy, Asthma & Immunologi, L’Astma påvirker 26 millioner mennesker i USA. Mange mennesker blir ikke diagnostisert på grunn av små symptomer. Hvis du tror at du har astmasymptomer, fikser du en avtale med legen din for screening og eksamener av> 8217;.

For å lære mer: Det er astma eller bronkitt? »

Første symptomer

Enten du opplever din første oppstart av astma eller at du har vært astmatisk i mange år, kan du finne følgende symptomer:

Hoste

En vedvarende hoste er et vanlig symptom på astmaen. Hosten kan være tørr eller våt (inneholdende slim). Det kan bli verre om natten eller etter øvelsen.

En kronisk tørr hoste uten andre symptomer på astma kan være et symptom på hostevariant astma.

Hissing pusten

Hissing pusten er en fløyte som vanligvis oppstår når du exhaler. Stammer fra # 8217; luft som er tvunget gjennom passasjer D’tett og begrenset luft. Hissing pusten er et gjenkjennelig astma symptom, men hissing pusten betyr ikke at du har astma. Det kan også være et symptom på andre helseproblemer, inkludert kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL), kongestiv hjertesvikt (CHF) og lungebetennelse.

For å lære mer: Astma vs BPCO: Hvordan forstå forskjellen «

Vanskelig å puste

Det kan være vanskelig å puste siden luftveiene er betent og smal. Slimet kan fylle disse begrensede passasjer og forverre luftveisbegrensningen. Vanskeligheten med å puste kan føre til følelser av angst, noe som kan gjøre pusten enda vanskeligere.

Thoracic undertrykkelse

Når musklene rundt respiratorisk kanalen smal, kan brystet stivne. Dette kan virke som om noen strekker et tau rundt den øvre delen av bysten. Thoracic constricion kan gjøre pusten vanskelig og føre til følelser av angst.

tretthet

Under et angrep D’astma får du ikke nok oksygen i lungene. Dette betyr at mindre oksygen blir med i blod og muskler. Ingen oksygen, tretthet begynner. Hvis symptomene på # 8217; astma blir verre om natten (natt astma), og du har problemer med å sove, vil du sannsynligvis føle deg trøtt i løpet av dagen.

Nasal flaring

L’Nasal utvidelse er utvidelse og # 8217; forlengelse av nesebor under pusten. Ofte er det et tegn på respiratoriske vanskeligheter. Dette symptomet på astma er mer vanlig i mindre barn og nyfødte.

Sighing

Sukken er en naturlig fysiologisk respons som involverer lungene som utvides til full kapasitet. Sukken er et dypt pust og en lang utånding. Siden astmaen kan begrense strømmen av luften i kroppen din, kan du sukke for å få overflødig luft inn eller ut av kroppen din.

Angst

L’Angst kan utløse et angrep D’astma. Det kan også være et symptom på et angrep D’astma. Når luftveiene begynner å krympe, blir brystet stivner og pusten vanskelig. Disse symptomene kan generere angst. L’uforutsigbarhet av et astmaanfall kan også skape angst. Å være i en stressende situasjon kan utløse symptomene på astma i noen mennesker.

Symptomer på angrep D’astma

Premonitory merker av et angrep D’astma

Ikke alle de som har astmaeksperimentet med astmaanfall, men det er de første symptomene på et angrep D’astma. Disse inkluderer:

 • alvorlig hoste
 • Wheezing
 • pust
 • Thoracic undertrykkelse
 • utmattelse
 • klø
 • nervøsitet
 • irritabilitet

Alvorlige symptomer

Hvis et angrep d’astma er seriøs, kan det være en’nødsituasjon farlig for livet. En voksen eller et barn som har et angrep D’astma skal gå til beredskapsrommet hvis stoffene for rask lettelse ikke fungerer etter 10-15 minutter, eller hvis ett av følgende symptomer vises:

 • Lepper, ansikt eller falmet negler (blå eller grå), som er et symptom på cyanose
 • Ekstrem vanskelighetsgrad for å puste, hvor nakken og brystet kan være «8220; sugdes & # 8221; hvert åndedrag
 • Vanskeligheter med å snakke eller gå
 • mental forvirring
 • Ekstrem angst forårsaket av respiratoriske vanskeligheter
 • Feber på 100 ° F (37.7 ° C) eller høyere
 • brystsmerter
 • rask håndledd

Tilstrekkelig behandling og livsstilsvalg kan hjelpe deg med å kontrollere astmaen. Vær oppmerksom på symptomene dine, og deres ordninger lar deg planlegge svaret på hvert symptom og angrep. Denne kunnskapen kan gjøre deg trygg når du føler symptomene.

Risikofaktorer for astma »

Trening og astma

L’Øvelse kan ha forskjellige effekter på astma.

Hvis du trener ALLE’åpen, kan mange miljøfaktorer begrense luftveiene. Hvis du lider av astma, er du også i fare for treningsinducert bronkokostrition (BEI).

L’Øvelse kan redusere symptomene på astmaen som forbedrer helsen til hjertet og lungene. Reduserer også alvorlighetsgraden av luftveisbegrensningen. L’American College of Sports Medicine and L’American Thoracic Society anbefaler en intensitetsaktivitet fra lav til moderat for personer med astma. Dette inkluderer aktiviteter som å gå, løpe, fotturer, sykle og bruke en elliptisk maskin. Aktiviteter som øker hjertefrekvensen i over 20-30 minutter, fem dager i uken, er ideelle.

Astma i nyfødte

Nyfødte er spesielt utsatt for symptomene på astma fordi de har mindre luftveier. Barn under 5 år lider ofte av respiratoriske infeksjoner, noe som kan forårsake symptomer på astma oftere enn voksne. Det vanligste symptomet i nyfødte er det hissende pusten med respiratoriske infeksjoner.

Andre eksklusive barns symptomer inkluderer også:

 • Problemer med å suge eller spise
 • En endring i tårene lyder
 • Cyanose, som er preget av en blek blå farging av ansiktet, leppene eller neglene
 • Reduksjon av’samspillet med foreldrene

Hver av disse symptomene regnes som en medisinsk nødsituasjon og rettidig behandling er nødvendig.

Astma hos barn

Små barn viser mange av de samme symptomene på nyfødte. Barn kan også hoste ofte, panting og lidelse av kaldt bryst. Men disse symptomene kan ikke alltid indikere astma. Hvis symptomene vedvarer eller forverres på grunn av røyk eller allergener som kjæledyr, kan et barn ha astma.

Ifølge en 2014 Studio av barn med astma, var barn mer sannsynlig å legge merke til følelser av thorax undertrykkelse. Foreldrene var mer sannsynlig å notere det hissende pusten. Det er viktig at barn over 8 år holder en dagbok av symptomene på astmaen. Å holde en dagbok vil forbedre kommunikasjonen mellom foreldre og barn med astma. Skriv ned detaljene om symptomene deres kan hjelpe barn til å gjenkjenne deres astma og rapportere symptomer raskere til foreldrene sine.

Når skal du se en lege

Hvis du eller et familiemedlem du opplever et første utseende av symptomene på astma, kontakt legen din. De kunne da lede deg til en spesialist. Du bør også se legen din når du opplever mindre alvorlige symptomer og verktøy du må forbedre astmaen virker ikke.

Når du er på utkikk etter medisinsk hjelp til astma, kan legen din klassifisere tyngdekraften til astma og velge den beste behandlingen. Siden graden av astma kan endres over tid, er det viktig å regelmessig konsultere en lege for å tilpasse behandlingen tilsvarende.

Hvis du tror du eller et medlem av familien din, opplever du et angrep D’astma, ring 911 eller lokale beredskapstjenester eller gå til nærmeste beredskapsrom.

Spørsmål:

Hva er noen forslag til å bedre redusere de astma-utløsende faktorene? Hva kan jeg gjøre i mitt daglige liv?

TIL:

Det nasjonale hjertet, lungen og blodinstituttet sier at allergi og virusinfeksjoner er de vanligste utløsningsfaktorene enn astmaanfall. Nedenfor er noen forslag for å få bedre kontroll over astmaen.

• Vet hva som gjør deg pant. Vet og unngå hva du er allergisk, er en fin måte å kontrollere re-oppkjøpene av astmaen.
• Behandle allergi. Være konsistent med din allergiske behandling, spesielt i allergi sesongen.
• Vaksinefakta. Respiratoriske sykdommer som L’influensa, lungebetennelse og pertussis kan forebygges gjennom vaksinering.
• Trening. Etablere et 30-minutters driftsmål fem dager i uken for å forbedre astmaens kontroll.

Judith Marcin, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.