Arrowroot: Ernæring, fordeler og bruksområder

Arrowroot (Maranta Arundinacea) er en tropisk tubers opprinnelse i’Indonesia.

Det er vanligvis forvandlet til et støv, også kalt arrowroot mel. Pulveret ekstraheres fra rhizomet av anlegget, en underjordisk stamme med flere røtter som lagrer stivelsen og # 8217; energi.

Denne grønnsaken brukes hovedsakelig på kjøkkenet, siden det fungerer bra i søte og smakfulle retter på samme måte, selv om det også kan ha medisinske egenskaper (1).

I tillegg til å være rik på proteiner og forskjellige næringsstoffer, er Arrowroot veldig lett å fordøye, noe som gjør den ideell for barn og eldre som kanskje trenger mer delikat mat (2).

Denne artikkelen undersøker næringsstoffer, fordeler og anvendelser av arrowroot.

Del på Pinterest

Ernæringsmessig profil

Arrowroot er en amiartaceous rotgrønnsak som ligner på Igno, Cassava, søtpotet og Taro Potato.

Som mange stivelser, er det rik på karbohydrater, men tilbyr ulike næringsstoffer. En 1-kopp del (120 gram) skiver råpilrot inneholder følgende (3):

 • Kalorier: 78
 • Karbohydrater: 16 gram
 • Fiber: 2 gram
 • Protein: 5 gram
 • Fett: 0 gram
 • Folat: 102% av den daglige verdien (DV)
 • Fosfor: 17% av DV
 • Strykejern: 15% av DV
 • Kalium: 11% av DV

Arrowroot har et høyere proteininnhold enn andre knollene, pakker 5 gram for 1 kopp (120 gram), sammenlignet med 2.3 gram i samme mengde yam (2, 4).

Videre gir den over 100% av DV for folatet (vitamin B9), som er avgjørende for utvikling under graviditet og DNA-formasjon. Lavt nivå av dette vitaminet er forbundet med økt risiko for fødselsskader og kroniske sykdommer som kreft (5, 6).

Videre tilbyr Arrowroot betydelige mengder fosfor, jern og kalium.

Potensielle fordeler med Arrowroot

Historisk sett ble pilrotten brukt til sine medisinske egenskaper. De fleste av sine potensielle helsemessige fordeler er knyttet til stivelsesinnholdet og dets sammensetning.

Kan hjelpe deg med å gå ned i vekt

Arrowrootpulver inneholder 32% motstandsdyktig stivelse, som kroppen din ikke kan fordøye. Danner en viskøs gel hvis blandet med vann og oppfører seg som en løselig fiber i # 8217; tarmen (2, 7).

Fiberrike matvarer og slitesterk stivelse reduserer fordøyelseshastigheten, og gir deg en langvarig følelse av fylde. I sin tur kan dette justere appetitten og føre til vekttap (7, 8, 9).

I et studio på 20 voksne, de som har antatt kosttilskudd som inneholder 1.5 gram (48 gram) resistent stivelse opplevde et betydelig lavere kaloriinntak i de neste 24 timene, sammenlignet med en kontrollgruppe (10).

Arrowroots proteininnhold kan også hjelpe følelser av fylde (11).

Kan kjempe diaré

Arrowroot kan bidra til å behandle diaréen ved å stramme avføringen som hjelper deg med å rehydate.

En alvorlig diaré kan føre til tap av væsker, dehydrering og til og med død, spesielt i sårbare befolkninger, som for eksempel barn (12).

I et studio som varer en måned, har 11 personer med diaré som tok 2 ts (10 mg) arrowrootpulver 3 ganger om dagen, mindre diaré og magesmerter (1. 3).

L’Arrowroots høyt stivelsesinnhold kan være ansvarlig, da det bidrar til å øke konsistensen og størrelsen på avføringen. I sin tur reduserer dette hyppigheten av evakueringene dine.

Det kan også hjelpe kroppen til å rehydrere for å kompensere for det relative tapet av væsker.

Et studio på dyr har fastslått at pilrootvannet, som produseres ved kokende arrowrootpulver, redusert diaréfrekvensen indusert av kolera mer effektivt enn en rehydreringsløsning utviklet av Helse (# 821714, 15).

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning.

Støtter ditt immunsystem

Arrowroot-resistent stivelsesinnhold kan stimulere immunforsvaret ditt.

Faktisk er denne tuber en potensiell kilde til prebiotika, som er en type fiber som nærer intestinale bakterier (7, 16, 17, 18).

Fordelaktige tarmbakterier kan øke immunforsvaret, da de produserer flere vitaminer og absorberer nøkkelmineraler hvis immunsystem trenger å fungere skikkelig. Videre kan de til og med påvirke måten kroppen din reagerer på mange sykdommer (19, 20).

En 14-dagers studie på rotter som er matet med arrowrootpulver førte til betydelig økt blodnivåer av immunoglobuliner G, A og M, som er forskjellige antistoffer som beskytter deg mot skadelige mikroorganismer (16).

Testrørstudier har avslørt lignende resultater. Etter å ha sagt dette, er det behov for mer menneskelig forskning (16).

Passer for en glutenfri diett

Som de fleste av knollene, er pilrotten naturlig fri for gluten. Dens pulver kan brukes som en erstatning for hvetemel (2).

De som har cøliaki, en vanlig fordøyelsesforstyrrelse der glutenunderkobler din tenuøse tarm, må helt unngå dette proteinet. Korn som bygg, hvete og rug, samt produkter basert på dem, inneholder gluten (21, 22).

Merkelig, arrowroot-resistente stivelsen er spesielt anvendelig for glutenfrie produkter fordi det bidrar til å forbedre konsistensen, crunchiness og smak (7, 23, 24).

Bruk til Arrowroot

Selv om du kan lage maten selv, blir pilroten forbudt oftere som støv.

Den brukes som en fortykningsmiddel for sauser, puddinger og gelé, så vel som en ingrediens i bakeprodukter som kjeks og kaker. Dessuten er det en populær erstatning for hvetemel i glutenfrie oppskrifter (25).

Det kan ha forskjellige kosmetiske applikasjoner på grunn av sin påståtte evne til å absorbere oljen, selv om de ikke nødvendigvis er støttet av vitenskapelig bevis. Noen populære bruksområder inkluderer imidlertid:

 • Tørr sjampo. Massasje arrow rotpulver på hodebunnen for å oppdatere håret uten vann.
 • Deodorant ingrediens. Like deler av arrowrootpulver, kokosnøttolje og natriumbikarbonat for en hjemmelaget deodorant.
 • Talkum og erstatning for talkum for barn. Alene er det sagt at dette pulveret absorberer fuktigheten og øker glattheten.
 • Hjemmelaget sminke. Bland piletrotpulveret med 1) kanel og muskatnøtt for å skape pulver eller fundament, 2) betepulver til rødme eller 3) pulverisert kakao for bronzer.

Arrowroot pulver erstatninger

Hvis du kjører pilrotpulveret, kan du prøve en av disse gyldige erstatningene, alle fri for gluten (2, 26):

 • Cornstarch. Denne vanlige ingrediensen kan brukes til både kulinariske og kosmetiske formål. Legg til 1 skje (8 gram) maisstivelse Hver 2 ts (5 gram) pilrot.
 • Tapioca mel. Denne berømte glutenfrie melet har en smak som ligner på roten av pilen. For hver 1 teskje (2.5 gram) pilrot, USA 1 skje (8 gram) tapioka mel.
 • Potetstivelse. Pilrot og # 8217; potetstivelse inneholder lignende mengder amylose, en forbindelse av stivelse som virker som fortykningsmiddel. Bruk 1 teskje (2.5 gram) potetstivelse Hver 2 ts (5 gram) pilrot.
 • Ris mel. Pilen roten og rismelen inneholder svært lignende karbohydrater, men rismel er rikere enn stivelse. Når du utveksler med arrowroot, bruk bare halvparten.

Bunnlinjen

Arrowroot er en rotgrønnsak som ofte selges som støv. Den brukes som fortykningsmiddel og glutenfri mel.

Mange av helsemessige fordeler er knyttet til stivelsesinnholdet, som kan fremme vekttap, behandle diaré og stimulere immunforsvaret.

I tillegg til dens kulinariske og medisinske bruksområder brukes pilrotten til kosmetiske formål.